חודש אפריל בפתח:)

Amitush222

New member
חודש אפריל בפתח:)

ודיון עם מספר שאלות ועידכונים:) קודם כל, מזל טוב לקאטי, שהפכה לה למומחת פורום
בהצלחה, קאטי:) עשיתם משהו ב1.4? הסטודיו שלכם כבר מתחילים לעבוד על סוף שנה? הדיון שלנו הפעם הוא על פציעות. נפצעתם פעם? אם כן, איך, איפה, וכמה חמור היה המצב? למי פניתם? מה היה המחיר [הייתם אמורים לא לרקוד איזה תקופה?] שיתופים אחרים- מה הייתם מציעים לרקדנים שנפצעו? ומה הייתם מציעים לרקדנים כדי למנוע פציעות? חודש טוב שיהיה, ליל הסדר בפתח:) עמית

../images/Emo9.gif נושא באמת חשוב

מניעת פציעות-הכי טוב לעבוד נכון ועם האמצעים המתאימים. נפצעתי פעם בתחילת שנות ה-90 ממאמץ יתר. אח"כ רקדתי הרבה שנים מבלי להיפצע. ואח"כ בסוף שנות ה-90 נפצעתי שוב.ואז מסוף אוגוסט98' עד פבואר 99' לא רקדתי.אם כי שמרתי על כושר ע"י פעילויות אחרות. אבל לא נורא פציעות עוברות.לעתים לוקח זמן,אך הן עוברות. לי הכל עבר ומאז אין לי שום פציעה. פשוט עובדת נכון ומשתמשת בציוד מתאים. מה מציעה לרקדנים שנפצעו ולמניעת פציעות: בזמן פציעות יש להקפיד ללכת לפזיותרפיה ולרופא ספורט. בפזיותרפיה מקבלים תרגילים שניתן לעשות בזמן פציעה וששומרים על הכושר. אם אתם לוקחים כדורים למניעת כאבים ולמניעת דלקות כגון ממשפחת הוולטרן,אתופן וכו'. אולי יש היום כדורים יותר טובים.לא יודעת.אבל אלו הכדורים שהיו בזמני. לא לעשות פעילות קשה ומאוד להיזהר בתנועות. הכדורים ניתנים ע"י רופא ובמקרים מסויימים יכולים מאוד לעזור. אך יש מאוד להיזהר איתם! גם כי הם גם נגד כאבים ובמקרים מסויימים מטשטשים. כך שהעבודה יכולה להיות לא טובה ואז עלולים להיפצע במקומות נוספים,וכן אם כואב משהו לא מרגישים בזה וזה יכול להיות מאוד גרוע.כי אז ניתן להחמיר דברים או להיפצע שוב.לכן מומלץ לא להתאמן חזק גם באזורים האחרים בגוף. כאב הוא אות הזהרה שאומר שמשהו לא בסדר. ואם אין אותו כמו בזמן לקיחת כדורים למניעת כאבים,דלקות וכו'. אז זה עשויי להזיק.לכן כשלוקחים אותם יש מאוד להיזהר בפעילות. כשאתם חוזרים לפעילות יש לעשות זאת בהדרגה.במיוחד באזור שהיה פגוע.כשאתם מסיימים עם הכדורים וכו' ניתן לחזור התאמן חזק באזורים האחרים בגוף אך לעשות זאת בהדרגה. עם האזור הפגוע מאוד להזהר.ולחזור בהדרגה-חשוב מאוד. מניעת פציעות: *ציוד מתאים בכל פעילות ספורטיבית שהיא לא רק בריקוד.למשל אני הולכת כל יום לפחות שעה ולעתים שעתיים אז: נעלי ספורט מתאימות לסוג כזה של פעילות.מסוגים טובים. מדרסים טובים. *חימום טוב. *עבודה נכונה כולל בכל פעילות גופנית. *ללכת לפיזיותרפיסטית גם בזמן שהכל בסדר.מפגש אחד שניים כדי לקבל תרגילים.עיצות לאיך לעבוד נכון ותרגילים שישמרו על הגוף כדי למנוע פציעות.ולבוא למעקב שנתי. בכל אופן,מאז שאני נוהגת כך לא נפצעתי כלל. שיהיה לכם בהצלחה ורק טוב.

natyly

New member
מזל טוב קאטי../images/Emo13.gif

בהצלחה..:) הכי חמור שהיה לי אני זוכרת שעשיתי קפיצה מסובכת כזאת עם היד למעלה ונחתתי לא טוב על היד, האגודל התעקם לי ובמשך יומיים לא יכולתי להזיז אותו ולא יכולתי לעשות שיעורי בית (האמת שזה היה דיי נחמד חוץ מהקטע של הכאבים) זה עבר לי לאט לאט... כרגיל יש כל שבוע את השרירים שמתכווצים ונתפסם ואת השריטות בברקים ונקעים קטנים ולא רלוונטים ופצעים ברגליים מהנעלי פוינט, אני בטוחה שזה לא חדש לכם... אני כבר רגילה לזה אז זה לא מענין אותי כל כך. במשך השבת זה עובר
כשהייתי יותר קטנה היתה לי בעיה מעפנה כזאת ברגליים, יענו השריר של הקרסול-רגל הזה שמחבר בינהם היה מאוד חלש. זה כאב ברמות מטורפות בריקוד והרבה פעמים אחרי שהיתי חוזרת אחרי שיעור הייתי בוכה מרוב כאבים וזה ממש לא היה נחמד... פניתי לאורטופדים והם לא המליצו לי לרקוד, ואם אני רוצה אז אין מה לעשות עם הכאבים. אממ... עם השנים נהיה קצת פחות כואב כי הרגליים שלי התחזקו ובשיעורים שממש כאב לי הייתי שמה חוטלות ואיכשהו מסתדרת בבית אחר כך חחחXD השנה התחלתי לעלות על פוינט וזה ממש חיזק את השריר הזה, ומאז אין לי עוד כאבים שמה
(טפו טפו טפו)

talupa

New member
נושא חשוב, רק ש...

אף פעם בחיים שלי לא נפצעתי כמו שבירת רגל וכאלה... אפילו לא נקע אחד בחיים שלי! מה זה אומר? שיש לי עצמות חזקות? ... מזל טוב לקאטי- ממש מגיע לה ואני חושבת שעשית בחירה מצויינת! לא שיקרתי לאף אחד, ואף אחד לא שיקר לי...
נפצעתם פעם? אם כן, איך, איפה, וכמה חמור היה המצב? הפציעה הכי חמורה שהייתה לי אי פעם שפגעה לי בריקוד זה שנתקע לי מסמק ממש עמור בכף הרגל, זה היה בכיתה ו' (למזלי הענק בדיוק כשהייתי צריכה להיות במשמרות זהב- הייתי צריכה לצלוע כל הדרך!) המסמר נכנס לי לאמצע כף הרגל, ואז כשאני ניסיתי להוציא אותו- הוא נכנס עוד יותר ושרט לי גם חלק ממנה (עד היום יש לי צלקת בצורת סמיילי ברגל חח) ובסוף, אבא שלי הוציא לי אותו... ירד המון המון דם, היה לי ממש חור ברגל ואני כל הזמן בכיתי "אני לא אוכל לרקוד יותר! אין לי מה לעשות יותר." וכל מיני כאלה, הייתי ממש בהיסטריה, לא יכולתי לדרוך על הרגל הזו... וחברה שלי ממש טובה (היא הייתה הרבה יותר גבוהה ממני אז- וגם עכשיו.. אני נמלה ממש) הרימה אותי תמיד כשהייתי צריכה ללכת למשמרות... איזה חמודה לא? למי פניתם? פנינו לרופא, והוא פשוט חבש לי את כל הרגל, אמר לי כמה שפחות להרטיב אוה ולא לרקוד עד שהפצע מתרפא.. לקח לפצע המעצבן הזה איזה חודשיים עד שיכולתי לדרוך לגמרי על הרגל! .. (ואני עוד היפראקטיבית- לא ידעתי מה לעשות... בד'כ הייתי קופצת בכל הבית ופתאום אפילו לרקוד אסור לי...)... הייתי בבאסה של הלייף! מה היה המחיר [הייתם אמורים לא לרקוד איזה תקופה?] היה אסור לי לרקוד עד שהפצע נרפא לגמרי- אחרי חודשיים כבר כמעט לא ראו אותו- אם כי אני הרגשתי כאב לפעמים, וכל אותו זמן פשוט ישבתי בשיעור והסתכלתי..
ממש שמחתי כשחזרתי לתפקד.. מה הייתם מציעים לרקדנים שנפצעו? להישאר רגועים, לא להיכנס לפאניקה כמוני חח, לפנות לרופא טוב ולהקשיב למה שהוא אומר! לא לפעמים כן ולפעמים לא- כי ככה לא מבריאים.. ואני גרועה בעצות כאלה כי זו הפעם היחידה שנפצעתי קשה.. ומה הייתם מציעים לרקדנים כדי למנוע פציעות? אני ממש לא יודעת... חח אני כל כך לא מתמצאת בזה... (להיזהר וכולי..) חודש טוב!

tink 16

New member
../images/Emo203.gif אני חייבת לישון לפני הנסיעה אז מהר..

יש לי נקא כרוני בקרסול ימין. זה התחיל לפני שנתיים וחוזר שמתחשק לו. הכי חשוב שתקשיבו לגוף שלכן,גם אם המורים מבקשים, לא עושים מה שהגוף [בנתיים] לא מאפשר לכן. שיהיה לכן סופשבוע מקסים, אני באילת

Only Dance

New member
יש לי נקע חוזר (כרוני) בשמאל:) שמעצבן ומציק

מספיק שאשים נעלי עקב לא גבוהות מידי אבל הריצהפ לא תהיה ממש ישרה אבנים ומכשולים? אעקם אותה מחדש ואסבוב את הקרסול, זה מזעזע אותי כבר.

Amitush222

New member
מגיבה לעצמי:)

חברה שלי עבדה עליי באחד באפריל שמתפתחת אצלה איזה מחלת עצמות סופנית.. והאמנתי-_- אוח
וכן, כבר התחלנו סוף שנה על חלק מהריקודים.. ויש עוד כל כך הרבה זמן
ועכשיו לפציעות.. נפצעתי פעם ראשונה בכלל בכיתה ח' בשיעור ספורט.. נקעתי את הקרסול וזה מאוד כאב, אבל רקדתי בכל זאת [פשוט לא עשיתי חלק מהדברים.] נקעתי את אותו הקרסול אחרי שלושה חודשים בערך ופעמיים באותו היום.. בהתחלה ירדתי במדרגות והוא התעקם, זה מאוד כאב אבל הייתי בדרך לסדנא.. ובסדנא משהיא שעמדה מלפניי הקדימה את כולם בספירות ודפקה בעיטה אחורה שניה לפני הזמן- ישר לקרסול שהתעקם שוב-_-;; נקעתי גם חלק אחר בכף הרגל במסגרת איזה פינה בסטודיו אבל שוב- נקעים זה בקטנה
הפציעה הכי חמורה שהייתה הייתה לפני חודשיים.. ירדתי לשפגט לא מחוממת ועם גב זקוף שנטה טיפה מחוץ לשפגט [בקיצור ירדתי בעוקם כשהייתי מאוד לא מחוממת] ואז היה קנאק גדול
וכן, נמתח שריר [שימו לב- נמתח, לא נתפס.. הבדל מאוד גדול. במתיחת שריר השריר עובר את סף היכולת שלו ונקרעים ממנו סיבים]. עזבו את זה שזה כאב לי בטירוף וצלעתי עניינים, זה עדיין שם:/ הייתי אמורה להחלים תוך שבוע אבל מצאתי את עצמי לא עושה טכניקה במשך חודש.. ועד היום רגל ימין פשוט חלשה ועדיין לא יכולה לעלות גבוה.. היא בטח תחלים באופן מושלם רק בשנה הבאה
מסקנות- אנשים, להתחמם!!! המורים שלכם לא אומרים לכם סתם, זה חשוב ויש לזה סיבה ומשמעות. חוץ מזה, אל תילחצו אם לאחר פציעה אומרים לכם לא לרקוד. תאמינו לי שאם אתם באמת אובססיבים למחול אתם צריכים לדעת שבשביל שתוכלו להמשיך לפעמים צריך להרפות קצת- כי הגוף קורס.. ואגב, לא בכל פציעה אמורים באמת לא לרקוד, לפעמים יש פציעות שעדיף שהרגל\יד\מה שלא נפצע יהיה איבר פעיל וככה הוא ייתחזק יותר מהר. וודאו שאתם הולכים לאורטופד טוב, לא אחד שתגידו לו שכואב משהו הווא ישר יגיד לכם להפסיק לרקוד- לפעמים זה לא מוצדק ומאוד מטעה. חוץ מהדברים הנ"ל, היו לי בעיות ברכיים שנה שעברה, דלקת כרונית בכתף כבר שלוש שנים שבאה והולכת
אבל העיקר לרקוד
שמרו על עצמכם!!! עמית:)

שלחופה2

New member
גם לי יש שריר מתוח../images/Emo122.gif

עברה כבר שנה מאז שזה קרה והשריר עדיין לא חזר לעצמו...

Amitush222

New member
:|

את לא רצינית.. כמה לא חזר לעצמו? כמה הרגל מסוגלת לעלות? אין פשוט בא לי למות אני תקועה מבחינה טכנית בגלל הדבר הזה וזה פשוט נורא

שלחופה2

New member
אממ...

אני פשוט מרגישה שהשריר איבד מהגמישות שלו. את רגל שמאל אני יכולה להעלות בערך 90 מעלות (רגל ימין יותר..), זה מפריע לי גם בפונשה וארבסק ברגל ימין. אני מרגישה את זה גם כשאני עושה פוינט (חלש משמעותית יחסית לרגל ימין).

Only Dance

New member
זהו שהחימום חשוב אבל לפעמים...

נגיד מה שקרה לך אולי אפם היית מחוממת פחות היית נפכעת, אבל קורה שנופלים ומותחים שרירים רציני,לפעמים מגיע לקרעים בשריר, או גיד, אז לפעמים..כשלא מרגישים טוב ורוקדים בכל זאת או סתם לא מרוכזים זה גם כן לא בריא כי אתה לא מפוקס מאה אחוז על התנועות ומפספס בשיווי משקל, או ביציבה נכונה וכל מיני כאלה ונופל באמצע תרגילים מסובכים - משמ מסוכן. אז מעבר לחימום לשים לב לריכוז בשיעורים שבת שלום. קאטי

Amitush222

New member
../images/Emo41.gif פורסם מאמר בנושא פציעות במערכת המאמרים של

הפורום. במידה ואחד מכם ירצה לכתוב מאמר- אתם מוזמנים לשלוח לי רעיון וטיוטה ונראה מה נוכל לעשות:)

Only Dance

New member
וואי פציעות... :

לא עשיתי כלום בראשון לאפריל, מה כבר יש לעשות? חח לא עבדתי על איש ולא עבדו עליי . אהמ, פציעות, הבעיה בפציעות של רקדנים זה שהם אף פעם לא באמת לוקחים מנוחה ונותנים לגוף מרפא, אלא תמיד ממשיכים לרקוד כך או אחרת והדבר גורר עוד בעיות. אצלי לפחות בלתי אפשרי להפסיק לרקוד לשום תקופה. נפצעתי פעם כן, לא פעם ולא פעמיים, רציני או לא? כן מאוד, ברמה שחשבתי שלא אוכל לרקוד יותר וטראומות עד היום מהתרגיל הספציפי שעשיתי כשזה קרה. אהמ.. למי פניתי? קודם הביאו אותי הביתה חח אחרי שהגעתי הביתה סוףסוף, פניתי למחרת ל\אורטופד, שבמקום לטפלשלח לצילום - שגרתי ואז פיזיאותרפייה. דיקור סיני וכדומה. לאט לאט הזמן עשה את שלו בלי קשר לטיפולים, המשכתי לרקוד. לא יכולית הרבה זמן להחזיר את השפגט שלי - והיה לי שפגט ישר לחלוטין, אבל היום הוא חזר לקדמותו כי עבדתי עליו. מה היהיתי מציע לרקדנים שנפצעו? שיהיה להם את הכוח לנוח - לעזוב בצד את הריקוד ולנוח לא להמשיך ולפצוע את עצמך. קאטי

MissMusic

New member
../images/Emo80.gifמזל טוב../images/Emo13.gif. ומגיבה..

ת'אמת ש1.4 היה אצלי מה זה חלש, הספקתי לעשות רק שני דברים מעפנים: בבי"ס באתי למורה לספורט ואמרתי לה שבגלל הבעיות עם הגב אני רוצה לפרוש מהנבחרת, כשהתחרות היא בשבוע הבא, והיא כמעט הורידה לי את הראש... ואז אמרתי לה "סתם, מתי אימון?" והיא רצתה להוציא לי עין
. הייתי באותו יום בהופעה של רינת גבאי {
}, אז בהפסקה, אני נכנסת לחדר הלבשה בהסטריה "מה, אתן דפוקות?!?! עוד דקה צריך לעלות על הבמה ועוד לא התאפרתן למחצית השנייה!?" זה היה עלוב
. ובסטודיו אנחנו עובדות מתחילת שנה על הסוף שנה... בינתיים יש לנו שתי קומבינציות שרק צריך לכראגרף, ריקוד אחד שמוכן לגמרי ועוד קומבינצייה שעוד לא מוכנה לגמרי... המ, למזלי אף פעם לא הייתה יל פציעה חמורה
. שנה שעברה היו לי קצת בעיות עם הברכיים, אבל למי אין?
בדקו לי שם קצת עניינים ואמרו לי שהכל בסדר. וגם השנה ממש כאב לי הגב בצורה ממש מלחיצה, והלכתי לאורטופד שאמר לי שאני צריכה לקחת הפסקה קצרה, ובאמת ייצא לי הופעות של רינת על זה, אז זה נחשב הפסקה מהריקוד ואז חזרתי לתיפקוד מלא... למרות שעדיין לפעמים יש כאבים סבילים מעצבנים כאלו, עשיתי בדיקות וצילומים והכל נורמלי. מזלי
. מי שנפצעה שתקח את העצות של הרופאים בשיא הרצינות, גם אם זה אומר להפסיק לרקוד לאיזו תקופה, כי עדיף מאשר שבגיל מאוחר יותר לא תוכלו לרקוד בכלל..
.

YuvalJones

New member
איי דיד!

דבר ראשון אפריל נהדר לכן! נפצעתם פעם? אם כן, איך, איפה, וכמה חמור היה המצב? נפצעתי לפני חודש ואני עדיין פצועה. למי פניתם? לרופא שלי, ואחכ לאורטופד מה היה המחיר [הייתם אמורים לא לרקוד איזה תקופה?] כן. אסור לי לרקוד עכשיו שבועיים כי רק עכשיו גילו אתזה. ואני צריכה גם לקחת כדורים ומשחה ועם זה לא יעבור אז אני אתחיל לקחת זריקות בירך. שיתופים אחרים- מה הייתם מציעים לרקדנים שנפצעו? החלמה מהירה XD ומה הייתם מציעים לרקדנים כדי למנוע פציעות? תזהרוD:

אממ מקור הכי טוב לענות על זזה

אממ נפצעתי בגב לפני חצי שנה.. ולצערי אני לא רוקדת עדיין.. מעין שבר מאמץ בגב.. איןו מה לעשות עם כל הדיכאון שבתקופה הזאת פשוט צריך לדעת להוציא ממנה הכי הרבה שאפשר.. לנווח, ללמוד דברים על עולם המחול, לאזור כוחות להמשך... ללכת לשיעורי פילאטיס ולהתחזק. הייתי ממליצה לכל מי שמתחיל לו כאב אפילו קטן שמציק ומגביל בתנועה.. פשוט לקחת באיזי תשיעור באותו יום או אפילו הפסקה לכמה ימים.. אם מפסיקים תפעילות ברגע הראשון של הפציעה זה לא מתפתח למשהו חמור יותר.. עדיף לנוח שבוע בהתחלה ולא חצי שנה אחר כך. אממ שיהיה החלמה מהירה לכל הפצועיםם למיניהם. ואסור לשכוח שזה מה שאומר להיות רקדן.. לדעת לעבור גם תתקופות הקריטיות סה'כ באחוזים נדירים הרקדנים שלא נפצעו בכל הקרירה שלהם. וקטי בהצלחהה...

שירו17

New member
נפצעתי...

כן נפצעתי לפני שנה- פרקתי כתף שמאל כאב מאוד מאוד מאוד, ממ הבעיה עם פריקות- נקעים, שהם חוזרים במיוחד פריקת כתף הסתברות גדולה שזה יחזור הייתי מממש מבואסת לא הפסקתי לבכות איז שבוע פשוט ישבתי בבית ובכיתי, כי אמרו לי שיש סיכוי גדול שזה יחזור ושלא בטוחים כמה אני אוכל להיות פעילה ביד הזאת,נכנסתי לבאסה רצינית מאוד הייתי אצל איזה 3 מומחים שונים כל אחד היה קר ומגעיל כזה, חוץ מאחד שקצת עודד אותי העניין הוא שיש לי גמישות יתר, המפרקים שלי גמישים יש חופש תנועה גדול יותר לעצם בתוך המפרק מלכל אחד אחר בקיצור היום הדבר היחיד שאני לא יכולה לעשות זה כל מיני עמידות ידיים גלגלונים ודברים כאלה... זה מעצבן שאני מוגבלת במשהו אבל לא נורא בינתיים ברוך השם לא הייתה לי עוד פריקה עברה כבר שנה וחודשיים זהו חפרתי תיזהרו על הכתפיים שלכם המלצה שיהיה לכולם אחלה שבוע

מומלץ לך

ללכת לפיזיותרפיסטית שתתין לך תרגילים לחיזוק שרירי הכתף והזרועות. בעיקר לחיזוק שרירי הכתף. עשויי למנוע פריקות נוספות.

למעלה