חודש אלול חודש הסליחות. מה אומרים??

megido8

New member
חודש אלול חודש הסליחות. מה אומרים??

נוסח הסליחות נמצא ב"מחזור ראש השנה" - ישנן חנויות שמתמחות בספרי קודש - מחירו כ- 20 שקל. הוא אמור להמצא בכל ספריה. אנא הציצו בו - לחובבי הספרות - יש בו עושר לשוני. לשם הדגמה - אני מעתיקה כאן כמה משפטים מה"סליחות" (ובקשות הרחמים)). " רחמים פשוטים בקשנו ממך. כי רבים רחמים עמך. צדקה וחסד עשה עמנו למען שמך. אנא יאהדונהי אלוהינו הסר ממנו ומבתינו, ומבתי כל עמך ישראל בכל מקום שהם: דבר וחרב ורעה ורעב, ושבי, וביזה, ומשחית, ומגפה, ושטן, ויצר הרע, וחלאים רעים, וצר, מעמך" ((לקרוא את זה עם נקודות זה עוד יותר קל)). האם נוסח הסליחות והרחמים נכלל בחומר הלימודים??

אני לא מבין איך זה קשור לפילוסופיה

ובכללי, זה נשמע לי יותר כמו בקשות ותחנונים לאלוהים מאשר סליחות.

Magic54

New member
למה לחכות?

למה לחכות שנה כדי לבקש סליחה?? אם עשיתם משהו רע תבקשו סליחה באותו הזמן שעשיתם את המשהו הרע הזה.

shanyz1

New member
לבקש סליחה ביום כיפור , לדעתי זו צביעות .

אין דבר כזה שאחרי כל המעשים הרעים שעשינו במשך שנה שלמה , ופתאום אנחנו נצום יום שלם והכל יעבור , והכל ייעלם . בן אדם צריך ללמוד דרך ארץ , וצריך לדעת איך להתנהג , ולכן - לאחר שהוא עושה מעשה רע , חובתו היא להתנצל ולבקש סליחה . העניין הזה של הסליחות שמגיעות במרוכז , פעם בשנה , מפספס את הקטע האמיתי של הסליחה . כי ברגע שאני מצטערת על משהו שעשיתי , אני צריכה באמת לבקש סליחה , לנסות לשפר , לתקן , לפתור את המצב , ולא לחכות ליום כיפור ולעשות את כל הסליחה המרוכזת , ולחפר על דברים שכבר שחכנו שעשינו ... זאת לא סליחה אמיתית.

Shira Esther

New member
אני חושבת

שהתפיסה של הרבה אנשים- שרק באלול צריך לבקש סליחה- היא מוטעית. בואו נהיה כנים עם עצמנו- לא תמיד אנחנו זוכרים לבקש סליחה, לא תמיד- בכל מירוץ הבגרויות והכל- אנחנו זוכרים להתנהג כמו שצריך. כמובן שהכי טוב להיות הכי צדיק בעולם כל השנה- אבל העובדה היא שזה לא ככה, ולמעט מאוד אנשים זה מסתדר. אלול הוא ההזדמנות לשים לב ו'לנקות מגירות'- לבקש סליחה מאלה שלא היה לנו כל כך זמן עד עכשיו, ולהחליט על שינויים. אני לא חושבת שזה צבוע- בני אדם הם לא מושלמים, ובדיוק כמו שהבית לא יכול להיות נקי ומצוחצח כל השנה- כך גם המצפון שלנו.

megido8

New member
התיחכום הוא בזה........

כאשר מתפללים היטב בראש השנה - עם אמירת חודש שלם של סליחות באמצע הלילה ובכל רגע פנוי ביום .... אז אם נחטא בשנה שלאחרי זה.... אז הסליחות יחולו רטרואקטיבית ((כמו הגלולה שאחרי....). זה לא שקודם חוטאים ואחר כך מבקשים סליחה.... אנחנו קודם מבקשים סליחה על מנת שהחשבון שלנו עם השם יהיה בפלוס. במשך השנה אפשר לחטוא פה ושם.... כמה שיותר משתדלים ב"התרת קללות" וב"בקשת רחמים" - כך החשבון עומד לשרותנו - הרי אנחנו לא יכולים לדעת איזה "הזדמנויות" יגיעו פתאום לחטוא... בעוד שנה..... לכן כדאי להרבות בתפילות וסליחות.... כדי שנוכל לחטוא במצפון שקט בשנה שלאחרי כן..... "כשיש לנו קרדיט" שחסכנו מראש..... הרי אנחנו לא נביאים ולא יודעים מה יהיה בשנה הבאה.... ואולי דווקא נצטרך פתאום איזו ""זכות תפילות" של עצמנו... משהו כמו הפילוסופיה של ה"בנק הטבורי". קודם מפקידים סליחות תפילות בקשות רחמים והתרת קללות - כדי שחס ושלום בשנה הבאה אם נצטרך איזו "טובה מאלוהים"... החשבון שלנו יהיה בפלוס ולא נצטרך להתחנן ולבקש בלחץ זמן. זו ראיית עתיד

Shira Esther

New member
התשובה מעידה על אומרה?

"בולשיט", "דוסים", זה אוצר המילים שלך? אכן, פילוסופיה עמוקה ואינטלגנטית ביותר.

Komm Zu Mir

New member
אני אכן אדם אינטיליגנטי ועמוק,

יפה שאת יודעת לזהות אנשים לפי ההודעות שלהם, ואני לא צינית

Magic54

New member
היא פשוט

מדברת ברמה שלהם... כבר נמאס בתכלית הנמאס לשמוע את גיבוביי השטויות שלהם.

Shira Esther

New member
התגובה שלך מעליבה מאוד.

אני מאמינה, ואני הייתי מעדיפה אם לא יכנו את אמונתי בשמות כפי שאני לא עושה לדעות אחרות. חוץ מזה, אם כלב ינבח לך ברחוב- אתה אל תנבח אליו בחזרה.

Magic54

New member
אלה לא אמונות

אלה אמונות שהפכו להיות לכת דתית מסוכנת לאנשים שלא מעוניינים להשתתף בכת דתית ופולחנית. יש הבדל בין "רק אמונה" לבין לכפות אותה על אחרים, מה שהדתיים עושים זה לכפות את האמונות שלהם על אחרים, וזה, אני מזכיר לך אחד המאפיינים של מה שנקרא "כת", תקראי בוויקיפדיה.

למעלה