חודשיים לא הייתי כאן...

Aimer1

New member
חודשיים לא הייתי כאן...

בני עוד אותו בן שנה ושמונה ועדין לא סיימנו את האיבחונים...
הרופא שראה אותנו, אמר שזה נראת לו בעית שמיעה - במיוחד שראה שיש לו נוזלים באוזניים...
הפסיכולוגית אומרת שזו כן בעית תקשורת, אבל לא בהכרך מדובר באוטיזם...
חודש מחכה לתור במכון שמיעה, קלינאית תקשורת אין באופק - את האיבחון אני הולכת לעשות באופן פרטי עם החזר...
הספקתי לריב עם הרופא באסף הרופא...
אני עדין לא יודעת מה יש לילד וכבר בא לי להרוג את כל המערכת החולנית הזאת...והכי מפחיד אותי שזו רק ההתחלה...
שאלה - האם כדאי לעזוב את ק. חולים כללית? או שבכל קופה זה בערך אותו דבר?

TikvaBonneh

New member
יש מחסור בקלינאיות תקשורת

גם בפרטי יש תורים.
התור במכון שמיעה ארוך כי את צריכה שתי קלינאיות תקשורת.

Aimer1

New member
כן, אבל לנו זה לא עוזר...

האם זה נכון שעד גיל שנתיים יש חלון הזדמנויות מיוחד???
יש כאלה שאומרים כן. העו"סית בהתפתחות הילד אמרה שחלון הזדמנויות זה מגיל שנתיים עד חמש...
האם כדאי להפוך עולמות כדאי להתקבל לגן השנה? או שלהסכים לשילוב, במיוחד שיש התקדמות בגן שהוא נמצא בו...
את האמת - אין לי כוח להילחם. יש לי עוד ילד קטן שצריך אותי, יש לי משפחה, אני לא יכולה לסובב את החיים סביב הסיפור הזה...עוד לא קבלנו את האבחון וכבר אין לי כוח...

TikvaBonneh

New member
חלון הזדמנויות

מכירה ילד שאובחן בגיל שנה וטופל מאז, והיום הוא בן 17 ועדיין אוטיסט. איבחון מוקדם הוא לא ערובה לשום דבר.
יש גם ויכוח שאין דרך להכריע בו האם ילדים שאובחנו מוקדם יוצאים מהספקטרום כי התחילו לטפל בהם בגיל צעיר, או בגלל שבגיל צעיר יותר קשה להבדיל בין אוטיזם לעיכוב התפתחותי, והם מלכתחילה לא היו אוטיסטים.
מאוד קשה לגדל שני ילדים קטנים, גם בלי צרכים מיוחדים.
קחי כל עזרה שאת יכולה לקבל.
אל תנסי להיות סופרוומן ולעשות הכל בעצמך.
את כבר קופצת לשאלה אם גן מיוחד או שילוב - התשובה היא שבגיל הזה שתי האפשרויות טובות מאוד. תבחרי את האפשרות שמבחינה לוגיסטית יותר פשוטה לך.
לי הגן המיוחד היה אפשרות יותר פשוטה, כי את השילוב הייתי צריכה לנהל ולממן בעצמי.
שולחת לך כוחות ואנרגיות.

TikvaBonneh

New member
אצלנו השילוב גבה מחיר ריגשי כבד

וגם אצל פרטית1 שסיפרה על הבן שלה.
ברור שזה צריך להיות השיקול המכריע. אבל קשה לדעת מראש מה המחיר של שילוב עבור הילד.

dina199

New member
חלונות הזדמנויות אף פעם לא נסגרים.

מה שהכי חושב אצלם כרגע זה לטפל בבעית שמיעה.
כי אם הילד לא שומע טוב, זה יכול להטות את כל תוצאות האיבחונים.

החפזון מהשטן.

אין לך מה למהר. תהני מהרגע ותהני מהילד.

האם עשו לו בדיקת שמיעה בטיפת חלב?

אפשר גם קצת לבדוק בבית. את יכולה לשבת מאחוריו וללחוש לו משהו ולראות אם הוא מגיב. להכות באצבע צרידה ליד אוזן שמאל וליד אוזן ימין ולראות איך הוא מגיב. הכי חשוב שהוא יושב עלייך עם הגב אלייך.
זו לא בדיקה מקצועית, אבל נותנת איזה מושג.

באף מקום למיטב ידיעתי אין תורים מהיום למחר, והאמת, שלדעתי, זה גם לא ממש דחוף.

למעלה