חוג שיעזור לילד

רונתי

New member
חוג שיעזור לילד

מנסיון , איזה חוג עוזר? רכיבה על סוסים? שחיה? יוגה? משהוא שקשור דווקא להוצאת מרץ? (למרות שמרץ יש לו עד בלי די)

zivadina

New member
כל החוגים שעוזרים

כאשר יש: 1. מסגרת ברורה מאוד, עם כללי התנהגות ברורים ורצוי גם ריטואל (מנהגים שחוזרים על עצמם) 2. מדריך סמכותי, סבלני וסובלני 3. רצוי עם הוצאת מרץ, כדי להמריץ את הפעילות העצבית (כמו ריטלין) 4. הכי חשוב: שהילד ייהנה מן החוג. מה בחרתם?

קראטה למתחילים יכול מאוד לעזור.

לא קראתי על זה שום דבר מחקרי אבל חויתי בעצמי ושמעתי מאוד אנשים שחוו. השנתיים וחצי הראשונות של לימוד קרב מגע כל שהוא (מהסוגים שמומלצים גם לאנשים בלי ליקויי למידה וריכוז) נותנים הרגשה נהדרת ללקויי הלמידה והריכוז, משפרים את הביטחון העצמי ואת הקואורדינציה ועושה רושם שגם את יכולת הקשב. אחרי כשנתיים וחצי מגיעים לרוב לרמת מורכבות שבה הליקויים עשויים להתחיל להפריע. מה גם שאחרי שנתיים וחצי התחביב הזה מתחיל לדרוש הרבה זמן שלא תמיד יש למי שלומד בבית ספר וגם צריך לקפל סיוע אחר הצהריים בגלל ליקויי למידה וריכוז.

דליה.ד

New member
אני מאוד בעד שחיה!

למים, יש ערך תרפויטי מלבד השחיה והפעילות הגופנית שמפתחת את הגוף, מקנה משמעת אישית ושומרת על הבריאות.

עושים מנוי וצריך משמעת ברזל כדי

להשתמש בו. שחיה זה נהדר אבל אני רק משלם עבורה וכמעט אף פעם לא מבצע אותה.

estee

New member
חוגים

שלום לך לדעתי מעבר להעשרה וענין, החוגים משמשים כנתב חיובי למרץ הבלתי נדלה... סיפר לי בחור שמתאמן באומנות לחימה"שוטו קאן" כי אומנות זו מלמדת ומאמנת לבלימה ולשליטה(והלוואי שהבן שלי היה מסכים ללכת...) אם תרצי פרטים,אוכל לשלוח במסר.

anatdav

Well-known member
** חוגים ** - אני כל הזמן קוראת

כמה חשוב שהילדים יהיו בחוגים וכמה עוזרת להם המסגרת. (וכמובן גם אני בעד חוגים באופן כללי, ולא רק לילדים שלנו) אבל לבני (בן 9 ADHD) יש בעיה מאד רצינית, הוא כל הזמן מתלהב, פעם מחוג קארטה, ופעם מקונגפו, ופעם קפווארה, וכדורגל, וכדורסל והרשימה עוד ארוכה. לכל החוגים הוא היה רשום. הבעיה היא שהוא לא מתמיד, הולך לחוג 3-4 פעמים ואחר כך מתחיל: "לא טוב לי, מציקים לי, עושים לי, המדריך לא מתייחס. חוץ מהקפאוורה שיחסית אליו הוא די התמיד, וגם עד שהתייאש, והפסיק באמצע, הוא לא מתמיד בשום חוג. אני לא מצליחה לשכנע אותו ללכת לחוגים. מה עושים?

מרמריסה

New member
לא לכל אחד מתאים להשתתף בחוגים

ואני חושבת שזה בסדר וצריך לכבד את זה! גם אני בתור ילדה בלי שום קשיים מיחדים שנאתי ללכת לחוגים. אף פעם לא הצלחתי להתמיד, עד שההורים שלי התייאשו ממני ועזבו אותי לנפשי... עד היום אני לא אוהבת מסגרות מובנות. העדפתי לקרוא ספרים בלי סוף (אם אז היו מחשבים כמו היום, סביר להניח שהייתי מכורה למחשב) ולשחק עם חברים. לחוגים צריך ללכת בכיף. אם לא, לדעתי אסור להכריח.

מרמריסה

New member
התפוז בלע לי את ההודעה...

בקיצור - אני לא בעד להכריח. אם זה לא בכיף, אז לא. גם אני הייתי כזאת ולא הצלחתי להתמיד בשום חוג (שונאת מסגרות בכלל, ללא ADD/ADHD).

anatdav

Well-known member
זהו בדיוק שאני לא מכריחה - אני

רושמת אותו אך ורק לפי בקשה שלו והפצרות רבות כי אני יודעת שהוא לא מתמיד. ותמיד הוא מבטיח להתמיד ולא מצליח.

05 מיכל

New member
הייתי יורדת מזה עד שיגדל קצת

בגיל צעיר קשה להם מאוד לצפות קדימה ולדמיין את ההרגשה. נוסף על כך, בכל פעם שהוא מבטיח ולא מקיים - יש להניח שהוא מקבל מידה כלשהי של תחושת כישלון, שבוודאי לא מחזקת אותו.

אפלטונה

New member
אני חושבת שכדאי לשלוח לחוגים פרטיים

כי לפעמים בגלל שזו קבוצה אז יש תחרות ואז לא הולך תמיד וזה שוב נופל על משבצת ה"לא מצליח"... לכן אני הייתי ממליצה ללכת לחוג פרטי.

אני אמא לילד בן 10

שמאובחן כ-ADHD. אני כל כך מכירה את מה שאת מספרת לגבי החוגים, לגבי קייטנות וכל מסגרת אחרת, אנחנו לא מכריחים, אלא מציעים, לרוב הוא מסרב, באותם פעמים שהוא הסכים תמכנו בו ונתנו לו את החופש המלא להחליט, כמובן שהסירוב הגיע מהר מאוד, לאחר נסיונות שכנוע עדינים ומענה שלילי מצידו, ויתרנו, אבל נתנו לו תחושה שזה בסדר, לא קרה כלום, אולי הוא ימצא משהו אחר שהוא כן אוהב וננסה שוב, לא רצינו שיחווה זאת כתחושת כישלון קשה, כי גם כך, אני מניחה, הוא חווה זאת ככישלון. עד שמצאנו את החוג המתאים לו- שחיה. הוא מתמיד כבר שלוש שנים קיץ וחורף, פעמים בשבוע לא מוותר ואנחנו איתו. אני חושבת שזה גם עניין של בשלות וגם עניין של התמדה. בהצלחה

חוג שיעזור לילד

רונתי, אכן יש חוגים רבים ולכל אחד מהם היתרונות שלו. אני מאמין שחשוב לקחת בחשבון, למה הילד מתחבר ומה הוא אוהב לעשות. כדאי שהחוג ישלב הוצאת מרץ יחד עם אלמנטים של סדר, ארגון, התנהלות בתוך מסגרת של חוקים וכללים. כדאי שההסברים לא יהיו ארוכים מידי ושהילד לא יעבור חוויה של עוד שיעור בבית ספר. אולי הכי חשוב שהמדריך יהיה מתאים לעבוד עם ילדים אלו.בהצלחה.

חגית35

New member
שלום כפיר- שמך הוזכר פה לא אחת!

נחמד שנכנסת לכאן אני אישית זוכרת שכתבתי לא אחת על הסדנאות שאתה עורך בר"ג אם כי לא התנסיתי אישית, אבל שוחחתי עמך לפני מס' שנים בנדון כי שמעתי עליך דרך תל השומר ושקלתי לשלב אז את בני ובסוף הנחתי לזה אבל המלצתי למי ששאל כי יש המון בקשות מצד הורים לסדנאות כאלה ממש לאחרונה הוזכרת פה מס' פעמים יהיה נחמד אם תשפוך אור על היעילות של הסדנאות שאתה מעביר- לילד ולהורה? המיוחד אם יש בהן מה באמת עושים שם מעבר לרמת הברושור תודה- חגית

zivadina

New member
כפיר הדר יתארח אצלנו ב-16/8/05

ולכן שמו כבר אדום אצלנו, שזה סימן למומחה בפורום. שרשור השאלות אליו ייפתח ביום 14/8/05, ואת מוזמנת להוסיף אליו את כל שאלותייך. חגית, הודות לך הגעתי לכפיר הדר והזמנתי אותו להתארח אצלנו. אני מקווה שעוד גולשים ימליצו על מטפלים טובים שהם מכירים מנסיונם, כדי שנוכל להזמין אותם להתארח אצלנו.

בתכל'ס, אין חוג אחד שעוזר ל-ADHD

כל ילד עם הקשיים שלו ועם מה שהוא נמשך אליו. לדעתי, זה לא כל כך נכון וגם לא כל כך מתחבר למציאות לנסות להמציא חוקיות לחוגים טובים ל-ADHD. אנחנו כבר ניסינו כמה וכמה חוגים "מומלצים ל-ADHD" והילדה לא אהבה אותם והיא ADHD אמיתית. העניין בחוגים לדעתי הוא למצוא מה הילד אוהב וגם במה הוא טוב וזה מה שנותן לו את ההנאה והרצון להמשיך. אם עדיין לא מצאתם משהו כזה תמשיכו לנסות כל מיני תחומים (בלי לחשוב אם זה עוזר לADHD או לא) עד שתמצאו את הדבר שיתן לו כיף ושיצליח בו ואז הוא יפרח ולא ירצה להפסיק, וזה גם יהיה לו מקור כח ובטחון עצמי בכלל בחיים. דבר נוסף, לעיתים צריך לבדוק פעמיים כל מיני חוגים שמוגדים "טיפוליים" כי הם יכולים להיות מופעלים ע"י שרלטנים שמנסים רק להרויח על גב הקשיים של ילדנו ולא מספקים שום דבר מיוחד מעבר לכך.

רונתי

New member
את צודקת אבל

בטוח יש חוגים , שבגדול, עובדים יותר על הנקודות ה"רגישות" של ילדנו. לדוגמא- מלמדים אותם שיטתיות, שליטה עצמית, התארגנות בפרק זמן, עבודה בקבוצה וכו'. נכון שלכל adhd הבעיות שלו, האהבות שלו והקצב שלו, אך יש דברים רבים שמשותפים להם ושמעתי המלצות, לדוגמא, על שחיה ורכיבה ולעומת זאת, הבן שלי נמצא, ומאוד מרוצה, בחוג של החברה להגנת הטבע שכלל לא קשור לנסיון לטפח בו תכונות, כי כמובן, קודם כל זו ההנאה והעניין שלו .

למעלה