חוג ספורטיבי...

Blue Rose

New member
חוג ספורטיבי...

אתחיל בזה שאני משונה...כרגיל...
אני לא אוהבת ספורט משום סוג.
אבל הביאו אלינו לקיבוץ אימון רוגבי וחשבתי לנסות...הייתי מעדיפה פוטבול...אבל קרוב מספיק בשביל לבדוק...
אחרי שעה וחצי של כייף, וכמה שרירים תפוסים, נאלצתי לחזור הביתה כי יש עוד יום עבודה אחרי זה. לצערי, לא גייסנו מספיק נשים להמשך החוג.

הגעתי למסקנה שאני נהנית מ- קונטקט ספורט. אני רוצה להרגיש את הכח של היריב ולהחזיר בכח שלי.

האם מישהי/ו (אני בעד קבוצות מעורבות) רוצה להצטרף לחוג בסגנון אם אצליח לגייס משהו? יש לי פה את כל הציוד וסוגי שטח האימון שצריך...(ליד זיכרון) אני רק צריכה מאמן/ת. אם יש עוד מעוניינים אני אחפש.

אם יש למישהו רעיונות לספורט אשמח לשמוע, כרגע אני בבדיקות של- היאבקות וסומו. כמובן שהכוונה היא שהמשתתפים כבדי משקל והחוג מותאם לכך.
המטרה היא לא לרדת במשקל אלא להנות. היה לי כייף באימון, אבל מה לעשות שאני לא זריזה בריצה כמו שאר המשתתפות (נבחרת ישראל ברוגבי נשים) .

מחכה לשמוע מה יש לכם להגיד...

רוזי! שכנראה נהנתה לדחוף ולתפוס אנשים יותר מידי...האם גיליתי את הפאן האלים שלי???

אני מניחה שרוב סוגי הספורט הללו...

יש חשיבות למשקל, נכון? כמו למשל שבג'ודו בתחרויות שונות נלחמים בקטגוריות משקל שונות, ורוב הספורטאים שואפים להגיע לקטגוריה שבה הם נמצאים בטופ שלהמשקל כדי להיות הכי "כבדים" בזירה כי זה משנה?

כי אני מודה שמפריע לי לחשוב על חוגי ספורט "לשמנים בלבד" (ורק שיהיה ברור שבאותה מידה אני לא מתלהבת מכל מיני מכוני כושר ל"נשים בלבד"). למשל אצלנו בעבודה יש בחודשים האחרונים שיעורי פילאטיס, והם מעורבים בכל דרך שביא: מנהלים ועובדים, גברים ונשים, שמנים ורזים, מומחי יוגה ומתחילים... ולאף אחד אין בעיה עם זה, והמדריכה יודעת להתאים את התרגילים לכולם, ויודעת מתי לצעוק על הפחות מתקדמים כשהם מנצלים את זה להתעצל קצת...

אולי שווה לכם לפרסם את החוג בסביבה? כי אני חושבת שמרחק גיאוגרפי יכול להיות מגבלה מאוד קשה (אני מכירה את זה מאנשים שנרשמו להרזיה דרך מכון ווינגייט ומהר מאוד הפסיקו להגיע כי היה להם קשה להגיע לשם).

Blue Rose

New member
אני יותר מדברת על חוסר כושר...

לא על שמנים. אבל אם כבר לא בכושר ושמנים כדאי להתאים את הפעילות.

אני גם לא מדברת על תחרויות, או התמקצעות, או קטגוריות משקל. אלא יותר על לשחק בספורט שייבחר.

אני אנסה לבדוק אם יש פה מתעניינים...אבל לפי הניסיון של הרוגבי, וכמה שאני משונה...הסיכוי נמוך...אבל עדיין אנסה.

תודה על התגובה - בכל מקרה...

אם היית איתנו בשיעורי הפילאטיס...

היית מגלה שמי שצווחת שם הכh חזק זו בחורה רזה דווקא.

יש לי פתאום רעיון...

האם ניסית לבדוק אולי יש שיעורי קיקבוקסינג או אגרוף מסוג אחר אצלכם באיזור? אולי זה משהו שיתאים? (כי לפחות קיק בוקסינג הוא תחום די נפוץ, ואולי קרוב מה שאת מחפשת).

קליספרה

New member
לגבי הג'ודו דבריך לא מדויקים.

החלוקה לקטגוריה היא הגיונית כי מדובר בקרב מגע. שני ג'ודקות במשקלים שונים שנלחמים יוצרים את האפקט של הבדיחה עם ה-"ז'וז'ו חנוק אותו". אבל אין יוקרה במשקלים כבדים יותר, ואם תסתכלי על ג'ודקות שמנים זה ממש לא הקטע שם.

מלבד סומו - ששם שומן הוא יתרון, אני לא מכירה אישית אף ספורט שהוא ל"שמנים בלבד" בוודאי שלא רוגבי, פוטבול או ג'ודו.

מסכימה לגבי הסביבה - אולי לפרסם בזכרון ובישובים בסביבה. במחירים של הדלק היום אני לא מכירה הרבה אנשים שיסעו מהמרכז לזכרון בשביל חוג.

מרים 882

New member
רוזי...

יש פעילויות ספורטיביות כמו ריצה למשל
שאם אדם נושא על עצמו יותר מ 15 ק'ג עודפים.
יכול להגרם נזק ממש רציני לברכיים.
תבדקי את הכל מול רופא ספורט/אורטופד.

למעלה