חוג נוסף...

חוג נוסף...

שלום לכולם! אני מתכננת להתחיל ללמוד בשנה הקרובה החלטתי (לאחר התלבטויות רבות, ואפילו תהליך יעוץ באחד המכונים), להתחיל ללמוד באוניברסיטה העברית לתואר ראשון ב- "מדעי הקוגניציה". זהו תחום ש"עוסק בהסבר כשרים מנטליים כרכישת שפה, תפיסה, קבלת החלטות, יצירתיות ומודעות". כמו כן אני מעוניינת (כרגע - למרות שאי אפשר לדעת מה יהיה בהמשך) להמשיך לתואר שני במדעי המוח. החוג למדעי הקוגניציה מוצע אך ורק במסגרת דו חוגית, כלומר עלי לבחור חוג נוסף, מתוך רשימה קיימת. השיקול העיקרי שלי בבחירת החוג הנוסף הוא בחירת חוג שבו אוכל למצוא תעסוקה במידה ולא יתאפשר לי להמשיך לתואר שני. כרגע אני מתלבטת בין מדעי המחשב, מדעי החיים וכלכלה. אשמח אם מישהו מכם יוכל לעזור לי בהתלבטות הזו...להביא נימוקים בעד/נגד כל אחד מהתחומים ... ואם אפשר - כמה שיותר מהר כי ההרשמה אוטוטו נסגרת תודה רבה...

מחקר או יישום?

מדעי הקוגניציה ומדעי המוח מובילים בעיקרו של דבר לעיסוק במחקר. אם אכן ברצונך ללמוד לתואר שני מדעי המוח הרי שמדעי החיים הוא בהחלט בחירה הולמת . אלא שעם תואר ראשון בביולוגיה אין הרבה מה לעשות מבחינת תעסוקה... מבחינת תעסוקה לאחר תואר ראשון הבחירות היותר מעשיות הן כלכלה או מדעי המחשב.

המון תודה!! ../images/Emo20.gif ועוד שאלות...

היי ראשית תודה על התשובה המהירה.
אם אבחר במדעי המחשב: באילו עבודות אוכל להשתלב (להזכירך זהו תואר דו חוגי וכיום השוק מוצף בבוגרי מדעי המחשב ומהנדסי מחשבים למיניהם)? כמו כן - אם אלמד מדעי המחשב (שזהו תואר קשה יותר מביולוגיה) אני מניחה שיהיה לי קשה יותר להוציא ציון גבוה - ואז יש סיכוי שלא אתקבל למדעי המוח... ? לעומת זאת בקשר לביולוגיה - אנשים שאני מעריכה את דעתם אומרים לי: איך את יכולה עכשיו להתוות לעצמך מסלול שכולו לימודים במשך 6-7 השנים הקרובות...? לי זה דווקא נשמע לא רע. אבל רוב האנשים נרתעים מזה וקשה לי להבין למה. האם עלולות להתעורר בהמשך בעיות שאני כרגע לא מודעת אליהן, והן שיגרמו לי לרצות להפסיק את לימודי לאחר תואר ראשון בלבד? אני מקווה שהבהרתי את עצמי (אולי בצורה מבולבלת... אבל הבהרתי....) שוב תודה

למה מדעי הקוגניציה?

ראשית, תואר ראשון היום הוא במידה רבה השכלת יסוד (מה שפעם תעודת בגרות היתה). בחלק ניכר מהמקצועות האקדמיים נדרש ללמוד לתואר שני כדי להשתלב בתחום וכדי להתקדם לתפקידים מורכבים יותר. כך שהתכנון לטווח ארוך שאת עושה הוא בהחלט במקום. אני חוזר לשאלת המפתח לאת את רוצה להתפתח. אם ברצונך להשאיר את האופציה של מדעי המוח לתואר שני פתוחה מחד, ולסדר לעצמך מעין "תעודת ביטוח" תעסוקתית מאידך, עולה השאלה האם לא עדיף מסלול לתואר ראשון שהוא ביולוגיה ומדעי המחשב. נכון שמצבם של בוגרי מדעי המחשב אינו כפי שהיה לפני משבר בהי-טק, אבל עדיין מצבם לא רע יחסית להרבה עיסוקים אקדמיים. גם ממסלול דו חוגי ניתן להשתלב אם תהיי מוכנה לפשרות (אולי אפילו כאובות ברוח הימים הנוכחיים
מתוך ידיעה שבהמשך הדרך תוכלי להתקדם ולשפר עמדות- הן בתכני עבודה והן בתנאיה. אם תרצי להמשיך לתואר שני במדעי המוח, תגלי שהשילוב מדעי המחשב וביולוגיה הם שילוב הולם. כך למשל באוניברסיטה העברית: תנאי קבלה לתואר שני בפקולטה למדעי הטבע באונ' העברית: א. רשאים להרשם מועמדים בעלי תואר בוגר בציון 75 לפחות ממוסד מוכר להשכלה גבוהה. תחומים מסויימים מחייבים ממוצע גבוה יותר. ציון זה מהווה תנאי מינימום, אך עמידה בו אינה מקנה זכות אוטומטית לקבלת המועמד ללימודי מוסמך. ב. מועמדים בעלי לימודים קודמים מחו"ל נדרשים להציג גם אישור על סיום רמה ג' לפחות במכינה לעברית, ורמה 3 לפחות באנגלית, כתנאי הכרחי לקבלתם לפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע. ג. מספר המתקבלים ללימודי מוסמך מוגבל בהתאם ליכולת הקליטה של החוג ולפיכך עמידה בממוצע הציונים כפי שפורט לעיל אינה מבטיחה קבלה. הקבלה טעונה אישור החוג ואישור ועדת ההוראה. הדיונים בבקשות התלמידים יתבססו על הציונים בלימודי הבוגר במקצועות החוג ובמקצועות הקרובים לו וכן יובאו בחשבון מספר המקומות במעבדות והאפשרות למחקר או לעבודת גמר. במידת הצורך יחוייבו התלמידים בתקופת לימוד נוספת להשלמת הכשרתם. תנאי קבלה נוספים: יתקבלו בוגרי מדעי החיים (ביולוגיה) ותלמידים בעלי רקע מקביל מפקולטות אחרות באוניברסיטה או ממוסד מוכר. החוג מעודד הצטרפותם של בוגרי מגמות אחרות כגון: פיסיקה, כימיה מתמטיקה ומדעי המחשב , ופסיכולוגיה. תלמידים אלה יחוייבו בלימודי השלמה. מאידך במדעי הקוגניציה אין תואר שני. תוכלי להמשיך אמנם בפסיכולוגיה קוגניטיבית.

רגע, עכשיו בלבלת אותי...

אם אלמד קוגניציה בצירוף עם מדעי המחשב, או קוגניציה בצירוף עם ביולוגיה - אוכל בכלל להתקבל למדעי המוח? האם העובדה שאני לומדת דו חוגי עם קוגניציה תגרום לכך שיבקשו ממני ציונים גבוהים יותר לקבלה לתואר שני? דבר אחד בטוח- על מדעי הקוגניציה לא ארצה לוותר. הבעיה כאן שאני נכנסת לפרדוקס- מצד אחד, רוצה "תעודת ביטוח" תעסוקתית ולכן רוצה לקחת מחשבים כחוג שני מצד שני ברור לי שאם אלמד מחשבים אוציא ציון פחות טוב - ואז יש סיכוי שלא יקבלו אותי למדעי המוח... מה לעשות?

מדעי המוח

איני מבין מה מקור הבלבול. בודאי שתוכלי להתקבל, וגם לא ידרשו ממך ציונים גבוהים יותר.זה נכון שקשה יותר להגיע להישגים גבוהים במדעי המחשב. יתכן שהם ערים לכך ומשקללים אחרת את הממוצע בהתאם לחוג שנלמד. נסי לברר אם יש התיחסות כזו במזכירות החוג 026585100.

למעלה