חוג ג'ודו

חוג ג'ודו ../images/Emo45.gif

הבן שלי התחיל ללכת לחוג ג'ודו לפני כמעט 3 חודשים ומאז (הוא גם ברכיבה טיפולית כמעט שנה וחצי) הוא מאד השתפר, בעיקר בתחומי ההקשבה (לנו ולמורה), הוא הרבה פחות זקוק לתרופה אחרי ביה"ס, יותר רגוע (בבוקר עדיין לפעמים יש בעיות, גם פחות), הוא עושה כל מה שאומרים לו (בבוקר קצת פחות), ממושמע ומרוכז. רואים שיש שיפור גדול. גם שפתי (יש לו גם בעיות שפה ותקשורת). אני ממש שמחה ש"הלכנו" על החוג, התלבטנו בין זה לכדורגל, ושמעתי על היתרונות של הג'ודו לילדים עם בעיות כמו שלו. חוץ מזה, והכי טוב, שהילד "מת" על החוג והולך בשמחה כזו. אני חושבת שהחוג הועיל לו יותר מהרכיבה.

גם הבן שלי מצא את עצמו בג'ודו

כנראה שהדרך המסודרת ללימוד התנועות מסתדרת איך שהוא עם החברה שלנו. אצלנו לא יאומן אבל בנוסף לג'ודו הילד גילה שהוא אוהב לרקוד. רשמנו אותו לחוג ,ואין ממנו מאושר, הוא לא מפריע בחוג לאף אחד, וזה כבר אומר הכל.

איזה חוג? ריקוד? איזה סוג?

הילד שלי חולה על מוסיקה וריקודים ובכל גן שהלך אמרו שהוא מאד טוב בזה (גם בחיקוי ריקודים ושירים מקלטות וסרטים).

אחותו לומדת בלט, יום אחד ביקש גם

לנסות, אחרי שיעור אחד של בלט קלאסי רציני כזה עם מורים שהיו בלרינות וכוארגפים ברוסיה, הבן שלי נהנה עד הגג וביקש להמשיך בחוג. את החוג מלווה מוסיקה קלאסית , כנראה שזה עוד גורם שמרגיע אותו ועושה לו טוב. חשוב לי לציין שבני ילד שובב ו"זיכרי" ורק ביגלל הביטחון העצמי שלו והדימוי החיובי שלו על עצמו אין לו בעיה לספר לחברים שהוא לומד בלט. (הוא בן 7) לגדל ילד עם adhd אף פעם לא משעמם...

שרה16

New member
שלי לומד כבר 7(!!) שנים קראטה

יש לו חגורה סגולה ותעודת עוזר מדריך. ממליצה בחום. בהתחלה היו קשיים,אבל המדליות והתעודות והביטחון שווים כל אגורה..

תענוג לשמוע ולראות את בנך מצליח כך

כנראה שתחום שיש בו מהכח, נותן להם תחושה של שליטה על חייהם. הבן שלי בנוסף לניסיונות שלו להצליח לעשות שפאגט (חוג בלט) כל היום מסתובב בבית ומתרגל תנועות בקראטה שהמדריך לימד אותו. שמיח אצלנו בבית.

שרה16

New member
תודה. הוא נמשך לספורט אקסטרים

עשה קורס צלילה ואומגה מצוק מנרה...אני פחדתי להסתכל והוא עוד מנופף ביד ומחייך. כנראה זה מצדיק את דבריך על כח ושליטה.. התירגולים בבית של ה"קטות" עושים לו את זה..

zivadina

New member
כח, שליטה, ספורט ועוד

שמעתי הרצאה מאוד מרשימה של איריס שני, מומחית לטיפול התנהגותי בילדים עם הפרעות קשב, אשר עשתה מחקר על השפעת תורות לחימה מזרחיות על השליטה בהתנהגות. המסקנה שלה הייתה שהחזרות והעקביות, כמו גם ההקפדה על כבוד הדדי, עוזרות מאוד לשלוט בהתנהגות. לאור הדיון המאוד מעניין שלכן, אני מעריכה שזה עזר גם לילדים שלכן. לגבי השימוש במגבירה כח: אני חושבת שזה קשור לכך שפעילות גופנית מאומצת מגבירה יצור אדרנלין, וזה קשור למנגנון הויסות הכללי (כולל התנהגותי) במוח. לגבי ספורט אקסטרים: פה יש יצירת ריגוש שגם הוא מגביר יצירת אדרנלין. לדעתי, מדובר כאן בשני סוגי ספורט שונים: אלה שדורשים טקסיות קבועה (ג'ודו, קראטה), ואילה שגורמים לריגוש.

למעלה