חוגי ג'ודו לגן חובה?

אפרתש

New member
חוגי ג'ודו לגן חובה?

ראיתי כמה פרסומים לג'ודו / קפוארה. יש המלצות? מה שחשוב לי שקודם כל יהיה מדריך נחמד שיודע שאלה ילדי גן חובה ולא יצעק עליהם יותר מדי.... מה בכלל ההבדל בין שני הדברים האלה ג'ודו וקפוארה? מה יותר מתיאם לילדים?

שלגיה ו7

New member
ג'ודו

בהיכל הספורט "עירוני ג'". למדריך קוראים איגור. שמעתי מכמה אימהות הרבה המלצות עליו ועל החוג. כנ"ל על "טייגרס" בליגד סנטר- למדריך קוראים ארז. לגבי חוג קפוארה, השנה שעברה היה חוג כזה לילדי חט"צ בבית ספר היובל. למי שאוהב, זה חוג מאוד נחמד. בני לא כ"כ התחבר לקפוארה. משלב קצב עם תנועה.

דור2309

New member
חוג ג'ודו

המומלץ מכולם וזאת אחרי ברורים רבים, גדעון שובה - שוגון ליגד סנטר.

בשוגון יש גם ג'ודו, אבל המדריך הוא

לא גדעון. אבל אני סומכת על גדעון שייבחר מדריכים טובים . לגבי איגור, אנחנו היינו אצלו לפני שנתיים ולא הייתי מרוצה - ההורים "ממודרים", לא נותנים לראות את השיעור , אפילו לא דרך החלון. המשמעת מאוד חזקה, ואם את רוצה לשמוע עוד פרטים אז מוזמנת לשלוח לי מסר.

שלגיה ו7

New member
מוזר ../images/Emo10.gif

חברה מאוד טובה שלי שולחת את הבן שלה לחוג שלו כבר שנה שניה, והיא מאוד, מאוד מרוצה(וגם הילד
מרוצה).

שלוש11

New member
צודקת לגבי איגור

המשמעת אכן חזקה ולא ניתן לצפות בשיעורים אך הבן שלי וכמה חברים שלו מתאמנים אצלו כבר שנה שניה ומרוצים.אני מכירה גם כאלו שמתאמנים אצלו ארבע שנים.כנראה שהוא מתאים לחלק מהילדים ולחלק לא.

ממה מיה

New member
לא מומלץ מתחת לגיל 7

אני מאמנת ג'ודו לשעבר, חגורה שחורה (12 שנות ניסיון) חוגי ג'ודו בארץ נפתחו לילדים בני 7 ומטה אך ורק בגלל לחץ של ההורים. ההמלצות בכל אופן הן לגיל 7 ומעלה, מתחת לגיל זה זה מעין ביבי סיטר והרבה כשרונות הולכים לאיבוד, כי הם מתאמנים שנה שנתיים ופורשים לחוג הבא. הג'ודו התחרותי (אליפות ישראל) מתחיל בגיל 10, כמה ילדים יתמידו עד גיל 10 ? מעבר לכך בג'ודו נדרשת קורדינציה, למידת מושגים ותפיסה מרחבית שעדיין לא מפותחת בגילאי 5-6. ישנם תרגילים שלא מומלצים כלל לביצוע בגילאים אלו (תרגילי המותן למשל). גם אני כמאמנת חטאתי וקיבלתי גילאים צעירים והיה זה בגלל הלחץ של ההורים ("הילד שלי אמור היה להיות בכתה א'" "הילד מפותח לגילו " וכד') אפילו אמא שקרה לי שבנה בן הארבע כבר בן חמש... בסוף נשברתי ופתחתי להם קבוצה משלהם, אבל זה לא אימון אמיתי כמו של הגדולים יותר, אלא יותר התעמלות והכנה. אגב אני מכירה את איגור, הוא מאמן רציני ומומלץ, וחניכיו משתתפים ומביאים הישגים בתחרויות. אני מתאפקת עד שבני יגיע לגיל 7 ואני מקווה שיבחר בתחום שכל כך אהוד על אימו.

weinat

New member
שאלה-

הי, בני בן 4 ומאוד רוצה ללמוד ג'ודו. האם מה שמלמדים בגיל הזה יכול "לפגוע" במשהו בילד? (תרגילים שלא מתאימים וכו) האם מלמדים שם באמת ג'ודו או שסתם נהנים איתם בסגנון? לא כ"כ חשוב לי שבני יגיע לתחרויות ואליפויות כמו שקצת יעסוק בספורט ומשמעת גופנית. מה דעתך? היית ממליצה על משהו אחר/ דומה? תודה מראש עינת.

ממה מיה

New member
טיפים למציאת חוג ג'ודו אידיאלי

בגיל 4 כל עוד מדובר בחוג לצורך הספורט וההנאה אין בעייה. חשוב שתבדקי שהמדריך מוסמך מטעם מכון וינגייט או מקביל לו (ומוכר ע"י משרד החינוך), כדאי שיהיה גם רשום באגוד הג'ודו.מדריך מוסמך יקפיד על ביצוע נכון של תרגילים ע"פ גיל ויכולת החניך. חשוב מאד שהקבוצה לא תהיה מעורבת - אימון של ילד בן 4 עם ילד בן 6 עלול להיגמר בפציעות !! המשטח עליו מתאמנים חייב להיות מזרונים קשיחים, צמודים זה לזה, ללא רווחים, ויש לבדוק שאין חפצים בולטים באיזור המזרונים (למשל שולחנות). בגיל 4 יהיו בעיקר משחקי הכנה ופעילות ספורטיבית, משמעת עוד קשה להשיג בגיל הזה, אם כי זה יכול לסייע. בגיל 4 הייתי הולכת על חוגי התעמלות ממש שמפתחים את הגמישות, קורדינציה, סיבולת לב ריאה ומלמדים עבודת צוות.

אפרתש

New member
תודה רבה. אראה עד כמה הילדה רוצה

בפורום אחר סיפרו לי שיש מקומות שיש בהם "הכנה לאמנויות לחימה". כנראה אלה מדריכים שחושבים כמוך, שלא מתאים ללמד עכשו ג'ודו, אבל מאחר וההורים לוחצים - נותנים משהו "כמו".

אמברון

New member
נצל"ש - חוג דרמה

הבנדיט חזר מהגן עם כמיהה עזה לחוג דרמה (לא שאני חושבת לרגע שהוא באמת מבין את המשמעות, אבל אם הוא כבר מבקש קולטורה - מי אני שאמנע ממנו להפוך לאיבגי של דורו?). מישהו מכיר חוג דרמה לגיל 4.5? אגב, היינו היום בשיעור ניסיון בחוג ג'ודו של איגור. הוא יצא עם חיוך על הפרצוף וסיפר שהם שיחקו. אפילו נפלט לו שזה בעצם חוג דרמה ולא ג'ודו, כי הם לא ממש למדו להילחם (לכו תסבירו לו שהחיים לא מתחילים ונגמרים בספיידרמן / באטמן / סופרמן / אחלה מן, ושממש, אבל ממש אין לו קורים בפרקי הידים ודבק על הנעליים
)

אפרתש

New member
ראיתי הודעה של המתנ"ס על חוג דרמה

ויש בבריכה ברעות, אבל אולי שם זה רק למנויים.

למעלה