חוגים

ימימה

New member
חוגים

לפני יומיים התחיל בצהרון הקיבוצי שאביגיל (כיתה א´) נמצאת בו אחרי ביה"ס, חוג ג´ודו. השיעור הראשון היה שיעור נסיון והדגמה, והמון ילדים באו בשמחה לראות, וכך גם אביגיל וחברותיה הטובות. השיעור, כפי שנראה לי מהצד, היה הצלחה - המורה, עולה מרוסיה, לא צעיר, נראה בהתחלה מעט מרתיע: שומר על משמעת נוקשה (זה, כפי שידוע לי חלק מהתורה), אבל בהחלט גם מפרגן ומשבח כל הצלחה, גם חלקית, וסה"כ נראה בסדר גמור. הבנות חזרו נלהבות - כל אחר הצהריים הן הראו לכל מי שרק הסכים את התרגילים שלמדו, והסכימו כולן שחובה ללכת לחוג. למחרת דיברתי עם אביגיל על החוג - ופתאום התברר שהיא לא רוצה ללכת. למה? כי החברות החליטו לא ללכת, כי המורה לא נחמד וכל הזמן צועק (הוא לא), וכי זה בכלל לא היה מעניין ולא כיף. לי זה מאד חבל, כי אני חושבת שלא יזיק לה תגבור בתחום הפיזי. היא מאד מפותחת מבחינה שכלית, אבל מבחינה פיזית היא בהחלט ממוצעת (לא פחות, לא יותר מכפי גילה), ולא מאד מתענינת בתחום (משחקי ספורט וכו´), ודווקא עכשיו, כשנכנסה לכיתה א´, וכל היום רק יושבים, זה נראה לי ממש נחוץ. בנוסף, כפי שאמרתי, התרשמתי שהיא ממש נהנתה בשיעור, וההחלטה שלא ללכת נובעת מהחלטת החברות, לא ממנה (אחת משתי החברות הלכה איתה גם לפני שנה לחוג ריקוד, והתקשתה מאד להתמיד, כל פעם "לא התחשק לה" או ש"היה לה משהו אחר"). השאלה היא, האם להתעקש, לנסות לשכנע אותה, ואם כן איך, לפחות ללכת מספר פעמים בלי החברות כדי לראות, או לעזוב את הענין. אין לי ספק שמעצמה היא ילדה עם יכולת התמדה וענין, והייתי רוצה שהיא לפחות תיתן לזה צ´אנס. מצד שני, זה חוג שלה, ואם עיקר הכיף הוא ללכת עם חברות, אולי החברות יותר חשובות מתוכן החוג? אני צריכה לציין שרשמתי אותה גם לחוג רכיבה, אתמול היה שיעור ראשון (בלי קשר לחברות הפעם) והיא נהנתה נורא, היתה כל כך נרגשת, ששאלה אותי "אם יהיו עוד חוויות מרגשות השבוע, כי אחרת היא רק תחשוב על החוג כל הזמן עד שבוע הבא"...

לאה_מ

New member
יש לי חיבה מיוחדת לחוג ג´ודו

(עומר כבר שנה רביעית בחוג מאד מוצלח, לטעמי, וגם לטעמו). אבל את יודעת - לפעמים דברים שרואים מכאן לא רואים משם, וחוג שבעיניך נראה נורא נחמד, אולי בעיני אביגיל נראה פחות נחמד. מה שאני מנסה לומר הוא, שאת מתארת שהבנות יצאו משעור הנסיון נלהבות (כלומר, באותו רגע זו היתה פעילות שמצאה חן בעיניהן) אבל אחר כך חל פיחות במעמדו של החוג - למה את חושבת שאביגיל היא זו ש"נגררה" אחרי החברות שלה, ולא שזוהי דעתה? הרי גם החברות שלה התלהבו בהתחלה ואחר כך ההתלהבות שככה. למה אני אומרת את זה? כי לפעמים יש פעילות שמאד מוצאת חן בעינינו, ואנחנו חושבים שכדאי שהילדים ילכו לשם ("מבחינה פיזית היא בהחלט ממוצעת"), ובסתר לבנו כבר החלטנו שזה חוג נהדר ושאנחנו נרשום את הילד, אבל מה לעשות שהילד חושב אחרת. לי זה קרה בשנה שעברה עם שירה. רשמתי אותה (לבקשתה המפורשת!) לחוג טרום כלי, שיש לי רק דברים טובים לומר עליו - תכנית מגוונת, מורה מקסימה, מעט ילדים, עוד חברה אחת בחוג, המון כיף... ואחרי כמה חודשים היא פתאום אמרה שהיא לא רוצה יותר. בהתחלה ניסיתי לשכנע אותה שכדאי לה להמשיך (אולי אני אכנס איתך לשעור הבא, אולי אבא יבוא איתך, גם שירז הולכת לחוג והיא מאד נהנית, המורה נורא נחמדה, ראיתי שניגנת מאד יפה באורגנית, זה נראה לי נורא כיף, כבר שילמנו על שנה שלמה, אם תפסיקי עכשיו ותתחרטי אני לא ארשום אותך שוב...) עד שהבנתי שהיא החליטה, ואני סתם מנסה ללחוץ עליה כי בעיני החוג נפלא. אבל זה בעיני. והיא לא רוצה ללכת. ולא יעזור שום דבר שאגיד. ברגע שהבנתי את זה, הבנתי שאני צריכה לבטל את הרישום שלה לחוג, ושאם הוא כל כך מוצא חן בעיני, אני יכולה ללכת לחוג הזה בעצמי... אמרתי כבר, שאני חושבת שג´ודו הוא חוג מצויין בעקרון. אבל אין ספק שאי אפשר להכריח ילד ללכת לחוג. אני הייתי מציעה לאביגיל ללכת לשעור נוסף או אפילו לשנים שלושה שעורים נוספים, ולהחליט רק על סמך כמה שעורים. שעור הדגמה זה לא תמיד כמו שעור רגיל, ואולי שעור יותר סטנדרטי דוקא ימצא יותר חן בעיניה (או להיפך, יחזק את דעתה שהחוג הזה הוא לא לטעמה). את הרי לא יכולה להכריח אותה ללכת, בסופו של דבר. ואגב, גם רכיבה זה חוג פיזי, לא? אז יש לה חוג אחד מהסוג הזה, והגם שג´ודו זה באמת נחמד, אולי זה פשוט לא לטעמה של אביגיל. מה דעתך?

ימימה

New member
כמובן לא להכריח

ברור שההחלטה הסופית היא שלה, ולא הילדה שלי תנגן שעות בפסנתר, או תתאמן ימים שלמים בג´ודו, כי אמא רוצה אלופה בבית... אביגיל ציינה בפירוש כסיבה עיקרית את העובדה שהחברות לא הולכות, ורק אחרי שלחצתי קצת, הגיעו הטיעונים הנוספים, וזה נתן לי הרגשה שהמניע הוא בעיקר החברות. מה גם שאביגיל בד"כ לא שופטת דברים כל כך מהר, כמעט תמיד לוקח לה זמן לגבש דיעה על משהו או מישהו, אם הוא טוב או רע בעיניה. אז למרות שלא אכריח אותה בשום אופן, כנראה אנסה לשכנע אותה ללכת לעוד שנים שלושה שיעורים, ואז להחליט. בכל אופן, תודה שהארת את עיני.

Shellylove

New member
בכל חברה ובכל סביבה חברתית

יש גוררים ונגררים ויש תמיד לחץ חברתי לעשות או לא לעשות דברים מסוימים. גם אם ההרגשה שלך (ואני מאמינה שאת צודקת) היא שאביגיל הושפעה מהחברות והיא לא הולכת רק בגלל שהן לא הולכות, זאת סה"כ זכותה (אפרופו ענייני עצמאות עליהם מדובר בשרשור על כבוד). אם את סומכת עליה שתחליט לבד, היא זו שקובעת את מערכת השיקולים וגם אם אחד השיקולים (השפעה סביבתית) לא נראה לך, זו עדיין הבחירה שלה. אני מאד מבינה את זה שזה מפריע לך, גם לי בטח היה מפריע וגורם לי לתהות מדוע אין לה חשיבה עצמאית ולמה היא נותנת לאחרים שישפיעו עליה. אבל אני גם זוכרת שכילדה פעמים רבות הייתי מושפעת מחברות ודעתן על דברים היתה לעיתים יותר חשובה לי מדעתי שלי. יכול להיות שאביגיל באופיה היא כזאת ויכול להיות שזה מקרה נקודתי, בכל מקרה לא כדאי שהיא תרגיש תקועה באמצע בין ציפיות הסביבה לציפיות אמא. אני חושבת שבמקרה הזה כל מה שאת יכולה לעשות הוא להגיד לה שמותר לה להחליט בשביל עצמה וזה בסדר להחליט גם בניגוד לדעת החברות.

למעלה