חוגים

חוגים

שבת שלום לכולם,
אשמח לניסיונכם בנוגע לחוגים.
הבן שלי בן 9 פלוס עולה לד' ואני מקווה שיביע רצון להשתלב בחוג בשנת הלימודים הקרובה.
בשנים קודמות לפני שגילינו על האספרגר לקחתי אותו לכל שיעור ניסיון אפשרי- אבל היה לו קשה מדי להתחבר. אני לא מאמינה בלהכריח ללכת לחוג, אבל כן מחפשת משהו שייהנה ממנו ועדיף ספורטיבי.
השנה ננסה קפוארה, כי זה מה שהוא רוצה לנסות- אשמח לדעת אם היה לכם ניסיון טוב בחוג מסוים ואם הייתה לכם דרך מקורית לעורר את המוטיבציה :)
תודה רבה!

TikvaBonneh

New member
הניסיון שלנו

לא היה לנו ניסיון טוב
עם הקטן (בן שבע) בכל פעם אני נשבעת שלא אקח אותו שוב לשיעור ניסיון.
לגבי הגדול, בגיל הזה הוא היה בכמה חוגי ספורט : חוג טרמפולינה - יתרון: קבוצה קטנה כי קופצים בתורות. חיסרון: היה לו קשה עם התחרותיות.
שחיה: אין בכלל אינטרקציה עם ילדים אחרים. זה נחשב?
קמ"י: קרב מגע - היה מוצלח מאוד. יש כללים ברורים כמו שהוא אוהב.
חוג של החברה להגנת הטבע: מאוד אהב לטייל, ויש גם שבתות שהמשפחות מטיילות ביחד, יש לי עדיין חברה טובה שהכרתי ככה.
חוג דרמה: מאוד אהב. בסופו של דבר עזב כי היה לו קושי כשהיה צריך לעבוד בזוגות, כי הוא היה אאוטסיידר.
הוא מאוד אהב את החוגים בבית איזי שפירא. זה לימוד של כישורים חברתיים דרך ספורט.

מעולה תודה

לצערי ניסינו גם ג'ודו וגם קראטה- אבל כשיש יותר מדי ילדים בנים לידו וכולם במעין תחרות סמויה הוא פשוט מאבד את זה.
בשחייה אני התלבטתי- צפיתי מהצד בכמה שיעורים ונראה לי קלוש שבמשך 45 דקות הוא יעשה רק מה שאומרים לו כשהוא הכי אוהב להשתולל במים. אולי אני אנסה שוב...
תודה רבה!

dina199

New member
אם הוא אוהב מים,

ולא תהיה בעיה של תחרותיות - ייתכן שהוא כן יעשה במשך 45 דקות מה שאומרים לו

כל דבר שהילד א והב אצלנו

הולכים שנה שניה לחוג באולינג של ספיישל אולימפיקס.
מאוד מקווה שהשנה כן תהיה אולימפיאדת הילדים בחולון ושהם למדו את הלקח משנה שעברה מהחום הלוהט.

למעלה