חוגים

מירי,

New member
חוגים ../images/Emo4.gif

בן (5.5) לוחץ מאוד- הוא רוצה ללכת לחוג! ניסינו קראטה (כמו אח'שלו הגדול) אבל מיד התברר לכולם (ובמיוחד לו) שזה לא הוא.... הילד הזה הוא 'כולו נשמה', אחד הרעיונות שהועלו היה דרמה- אבל אין באזור שלנו דרמה לגילו! אבל.... עכשיו הוא בא עם דרישה- חוג כדורגל
למה? כי החברים שלו מהגן בחוג.... אז באופן כללי אני לא חושבת שאני צריכה לבחור לו את החוג- אבל... כדורגל זה ספורט כ"כ אלים, כ"כ בלי ערך מוסף כ"כ לא מתאים לו כ"כ.... כ"כ הייתי רוצה למצוא דרך 'להסביר לו שגם הוא לא רוצה'- או אולי לזרום איתו?

אלדורית

New member
אני לא מבינה למה את כל כך נגד זה

זה ספורט שמשחקים בקבוצה, ולכן זה כן רלבנטי שהוא מכיר הרבה ילדים מהקבוצה, וזה לגמרי לגיטימי בעיני לרצות להשתתף בפעילות חברתית של החברים שלו. מעבר לזה, בגלל שזה ספורט שהוא משחק, יש סיכוי לא רע שהוא ימשיך לשחק את זה גם בבגרותו ושזה יתרום לשמירה על בריאותו (כלומר זה שיהיה עיסוק ספורטיבי בחייו). למה בלי ערך מוסף? הם עושים חימום עם כל מיני תרגילים טובים לפני המשחק, ומפעילים את הגוף תוך כדי--מה רע? לגבי ה"אלים": דווקא אם הם משחקים במסגרת של חוג יש סיכוי לא רע שהאלימות תמוגר בגלל שיש מדריך (וככה הם יתרגלו אולי לשחק באופן פחות אלים). לי זה נשמע רעיון מצוין דווקא. ובכלל, הייתי נותנת לו לנסות. מקסימום יגלה שהוא לא אוהב את זה ויפסיק.

מירי,

New member
כולם בהתחלה שיחקו במסגרת חוג...

ובכל זאת זה ספורט שמייצג הרבה אלימות! יש בו אפילו חוקים כמה אלימות מותר....

לאה_מ

New member
אני בכלל לא חושבת שזה ספורט אלים../images/Emo12.gif

האלימות במגרשים היא לא חלק מהמשחק, ולדעתי לא כדאי לעשות את הקישור הזה. את האלימות יש למגר, בלי שום קשר למשחק הכדורגל, שהוא משחק ספורט קבוצתי, מאד פופולרי בין ילדים, ולכן, לדעתי, דוקא בגילאים של ביה"ס, הוא בעל ערך מוסף - ספורטיבי וחברתי גם יחד. דוקא בהחלט הייתי שולחת אותו לפחות לשעור נסיון בחוג כדורגל
, ובלי לעקם את האף

theG

New member
לא הבנתי

קראטה זה בסדר וכדורגל לא? כדורגל הוא משחק טקטי, עם המון מחשב (שבאמת חושבים בו) ומצריך יכולות גופניות גבוהות. להבדיל מקראטה ושאר אמנויות הלחימה, אין המטרה שלו לפגוע ביריב. , זהו ספורט קבוצתי שמעודד שיתוף פעולה בין מספר רב של שחקנים! כל משחק שהוא נגד קבוצה או שחקן יכולך להיות אלים, התפקיד שלנו הוא לחנך שספורט באשר הוא אינו אלים! גיא

מירי,

New member
בקראטה אסור לפגוע ביריב!

וזה בניגוד לכדורגל! ככה 'בלי הרבה מחשבה'- גם כדור עף הוא משחק של קבוצה ושת"פ, אבל בלי 'כל האלימות'..... כשהילד הולך לחוג ולומד שם את החוקים- אני בעצם די מוציאה מרשותי את החינוך לכך שספורט אינו אלים!

לאה_מ

New member
אבל שיחה עם המדריך תבהיר לך מה

עמדתו ומה המדיניות שלו בחוג - זה בהחלט לגיטימי לבוא לשעור הראשון ולדבר איתו על החששות שלך.

אמאילי

New member
לגבי האלימות

הוא יתקל בה כך או כך, בבית הספר, במגרש המשחקים וכו'. היות וזו תופעה טבעית , רצוי למצוא דרכים לתעל את האלימות הזו לדברים חיובים ואם יש ספורט שמאפשר אלימות מבוקרת (ואני שותפה לדעה שקרטה/ ג'ודו וכו' הרבה יותר אלימים) אז זה בעיני דוקא מאד חיובי.

מירי,

New member
אז... הבכור שלי בקראטה!

בתחילת האימון ובסופו הם מכריזים על כך שאסור לנהוג באלימות, וזהוא ספורט שדורש מהילד (שלי) המון המון שליטה- מנטאלית ופיזית! ולמרות שהוא מתאמן כבר 3 שנים+ והוא מהמיצטיינים בחוג (ויעידו על כך הגביעים שלו) רק עכשיו הוא מתעסק (טיפ-טיפונת) בקרבות..... קודם הוא חייב ללמוד לשלוט בעצמו! (ומבחינתי זה ערך מוסף מאוד חשוב!)

limori

New member
הילד שלי בחוג כדורגל בבית הספר

פעמיים בשבוע הוא נשאר בבית ספר עד השעה 17:00. הם רצים המון עושים המון תרגילי גמישות מתיחות כפיפות בטן. לומדים את עקרון המשחק מהבסיס....(אני לא הצלחתי להבין את כל החוקים
) אני מגיעה לבית הספר בשעה 14:30 עם ארוחת צהריים לרואי אנחנו אוכלים יחד ואחר כך אני יושבת חצי שעה כצופה מהצד ומעולם לא ראיתי אלימות אף לא לרגע. חשוב מאד לוודא שהקבוצה היא אך ורק לבני גילו, אם ישנם ילדים גדולים ממנו ביותר משנה זה הופך להיות בעייתי. הילד שלי היה בשנה שעברה בחוג טיי קאון דו שזה ממשפחת הקראטה..זוהי בעצם אלימות אם כי מאד חיובית בעיניי. גם לי היו המון חששות להכניס אותו לחוג שכזה היות והילד שלי עשוי מקרטון רך אבל הוא זכה בשנה שעברה במדליה ובגביע...ואני חייבת להודות שזה כל כך תרם לבטחון העצמי שלו. ואמא שלו בכתה חצי שעה מהתרגשות...בזמן הזכייה.... בקיצור מירי, תני לו לשחק כדורגל זה מצוין וכשאמרתי לסבתא שלי שהוא בחוג כדורגל היא כל כך כעסה....שאלתי למה והיא אמרה: "מה פתאם כדורגל? טוב נו שיהיה...אולי הוא יהיה עשיר כשיהיה גדול...."

למעלה