חוגים. כן או לא..

חני 20

New member
חוגים. כן או לא..

בת ארבע ובן שלוש נמצאים בגן עד אחת וחצי. מגיעים הביתה ב2. שורצים מול הדי וי די (מאה פעם אותו סרט), רבים קצת, מציירים קצת ולפעמים מגיעים חברים ואז משחקים משחקי קופסא ודמיון. יש ליד הבית מרכז שמקיים חוגים לגיל הזה, פלסטלינה,מחול,אנגלית. אני מתלבטת אם כדאי.. מהנסיון אצל האחינים שלי,זה בעיקר טירחה של לקחת להחזיר ואולי ההילדים לא באמת צריכים את זה. מה דעתכם?

Kalla

New member
לדעתי דווקא אפשר לנסות משהו ספורטיבי,

בייחוד לילדה הגדולה יותר. זה בריא וזה לרוב כיף להם. תמיד אפשר לעשות שיעור ניסיון ולראות אם הילד נהנה ורוצה, וגם אם מחליטים ללכת תמיד אפשר להפסיק. כמובן שחוג, בייחוד בגיל כזה, חייב להיות כזה שהילד באמת נהנה ממנו ורוצה מאוד להשתתף בו.

פלגיה

New member
כתבת "יש לי ליד הבית"

כך שזה נראה לא מאוד טרחה של לקחת ולהחזיר. ילדים קטנים לא ממש צריכים חוג, אבל אם הוא ישנו ולא מהווה טרחה רבה להורים, חוג דווקא יכול להועיל. על פי התיאור שלך - חוג שיש בו תנועה רבה יכול להיות מצויין.

רווית11

New member
אני לקחתי מגיל 3 לחוג ספורטכלשהוא. בחורף א"א

ללכת לגינות,אז לפחות שיוציאו מרץ באולם ספורט. אנגלית נראה לי ממש מיותר בגיל הזה. אולי מוזיקה-אם רוצים.

michal@gal

Active member
מנהל
לדעתי מיותר בגיל הזה

התחלנו עם חוגים רק בכיתה א'.

לדעתי זה מוקדם עדיין.

לפני גיל 5-6 אני לא בעד חוגים. ריצה בגינה וטיפוס על סולמות מועילה יותר.

ענתי 10

New member
גם לדעתי מוקדם מידי

אצלי הבכור התחיל עם החוגים בגיל 6 - בכיתה א', והקטן דווקא בטרום חובה - בגיל 4, וגם זה רק כי היה לו שם חבר, ובאמצע הוא די התייאש
לדעתי את כל הגירויים שהם צריכים בגיל הזה הם מקבלים בגן.

ענתי 10

New member
ועוד משהו. זה לא שלא ניסיתי להכניס אותם

לחוגים לפני זה. עם הבכור ניסיתי מגיל 3, וזה לא הלך, אז הנחתי לו.

פלגיה

New member
זה מעניין

בפורומים אחרים נראה שכולם חושבים שחוגים בגיל הגן חשובים, וכאן הדעות קצת שונות.

ענתי 10

New member
גם אני חשבתי ככה, כמו כל אמא פולניה

היה לי נורא חשוב "לפתוח" את הילדים שלי מגיל צעיר. אבל זרמתי איתם, והבנתי שזה ממש לא נחוץ. הם היו בגן פרטי מצויין, שסיפק להם המון המון חוגים/משחקים/גירויים (כולל אוריינות מגיל 3), וכשהיו באים הביתה (ב-4) היו עייפים ורק רצו לרבוץ מול הטלויזיה/מחשב או סתם לריב אחד עם השני. אכן ניסיתי להכניס אותם פה ושם לחוגים מסויימים, אבל הם אלה שהתנגדו. אז הבנתי שזה לא מתאים, ולא משנה מה חשבתי על זה מקודם.

חני 20

New member
התפתחות והתייעצות

שלחתי את הגדולה לחוג "מחול" וניצלתי את הזמן כדי להיות אחד על אחד עם הקטן. כשהגעתי לקחת אותה,המדריכה אמרה שהיא הייתה עייפה ונחה הרבה על הספסל. כששאלתי אותה איך היה,היא אמרה שזה "קשה מידי ומהר מידי ואולי כשאני אהיה יותר גדולה אצליח" שאר הבנות בחוג הן בנות גילה וכנראה שהבעיה היא לא גיל אלא מיומנות לא מאד מפותחת בתחום המוטורי. אני בעצמי "עקומה" ודי סובלת מזה. כנראה שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ. עכשיו השאלה היא האם לעזוב את זה או דווקא להשקיע בתחום ולהתעקש שהיא תמשיך? (היא מצידה אדישה לבחירה) גם כשאנחנו בגינה,היא עולה על כל מתקן פעם אחת ומסתפקת בזה. בכלל,היא לא ילדה שרצה ומשתוללת.

ענתי 10

New member
לדעתי לא לכריח אותה ללכת דווקא על משהו

ש"קשה מידי ומהר מידי", אבל כן לנסות לשפר את המצב. בת כמה היא? למשל בני הבכור גם קצת "כבד" וקצת "איטי". עד גיל 6 לא רצה לשמוע על שום חוג, ובכיתה א' רשמתי אותו לכדורסל והוא נהנה מאוד וממשיך גם השנה. ואני שוקלת גם לרשום אותו לקונג-פו (מאוד מפתח מוטוריקה וגמישות) יחד עם הקטן שממשיך משנה שעברה.

אמאדובה

New member
ממליצה לך לחפש חוג ספורט אחר

גם לי יש בן 4 שלא כ"כ פעיל מוטורית, ומיומן פחות מבני גילו. רשמתי אותו לחוג ספורט לגיל הרך שמיועד בפירוש לעודד גם ילדים איטיים יותר והוא נהנה מאוד. היינו בטעות בשיעור נסיון של חוג ספורט שבדיעבד התברר לי שהוא קדם-התעמלות קרקע, ושם הגישה של המדריכה היתה תחרותית ולא מעודדת את האיטיים יותר - ברחתי משם כמו מאש. נשמע שבחוג המחול הזה היא תחווה בעיקר חוסר הצלחה וזה עוד פחות יעודד אותה להיות פעילה...

Kalla

New member
חשוב מה שהילד רוצה.

אני למשל השנה קיוויתי שלא אצטרך לשלוח את ילדת הגן שלי לחוג בלט כי יש לה חוגי ספורט בגן, אך היא נורא התגעגעה ונורא ביקשה ונשברתי. עוד 120 ש"ח בחודש, אבל מה לעשות.

פלגיה

New member
לא רק

בתיאור שחני נתנה כאן - של ילדה שלא ממש מעוניינת בחוג מחול, ולא משחקת או משתוללת הרבה יכול להיות שכדאי כן להתעקש ולתת לה הזדמנות להפעלת הגוף.

Kalla

New member
אני מסכימה איתך

שדווקא ילדים שיש להם קושי כדאי לחזק ולאמן אותם. אבל במקרה כזה רצוי למצוא משהו שהילד יותר יהנה ממנו. נכון שזה לא תמיד קל, אבל חייבים להתעקש.

michal@gal

Active member
מנהל
אני חושבת שזה תלוי בנסיון של ההורים

ההורים הטריים שולחים לחוגים מגיל 3 חודשים ובגיל 3-4 זה כבר נראה להם חובה שלילד יהיו חוגים אחה"צ. הורים יותר ותיקים כבר מבינים שזה מיותר.

Kalla

New member
האם אמא ל-4 היא מספיק ותיקה בשבילך?

חוגי ספורט זה ממש לא מיותר בעיני, זה גם כיף וגם מועיל.

michal@gal

Active member
מנהל
תלוי איזה ספורט

ובטוח שספורט זה לא "חוג אנגלית לגיל הרך" שכל כך הרבה מתעקשים לשלוח לשם את הקטנטנים. ועדיין, אני לא בטוחה ששעתיים בגן משחקים לא יתנו את אותה התרומה כמו שנותן חוג ספורט.

למעלה