חוגים - איך כמה ולמה?

חוגים - איך כמה ולמה?

נרשמתם לחוגים?מי בחר? מי החליט כמה? איך בוחרים חוג? לפי המלצה של חברים/חברות? לפי המיקום? העלות? המורה? כמה מהתקציב המשפחתי מוקדש לחוגים ?

smagi

New member
אצלי הן בוחרות את החוגים

שנה שעברה התחלנו רק עם חוג ג'אז ואח"כ צרפנו גם חוג התעמלות מכשירים. השנה היא לא רוצה להמשיך בהתעמלות, ובמתנ"ס החליפו את המורה לג'אז (אחרי 3 שנים), אז אני לא ממש רוצה לרשום. מצד אחד לא בא לי לנסוע למקום רחוק כשיש לי חוגים ממש מתחת לבית, מצד שני אני רוצה משהו איכותי... עדיין מתלבטת! בקשר לתקציב אני לא משתוללת מקציבה להם בד"כ חוג עד שניים במתנ"ס, אם רוצים עוד משהו, צריכים לוותר על חוג אחר.

חוגים

מאז שהן יודעות מה הן רוצות הן בוחרות. הגדולה בחרה בחוג דרמה שעולה 250 ש"ח לחודש , מדובר בפעילות של שעה וחצי בשבוע. הקטנה בינתיים בחרה רק שומר צעיר, ומכיוון שזה זול אפשר להוסיף עוד חוג לפי בחירתה. בשנה שעברה היא נגינה בקרן יער וזה עלה 240 ש"ח, שיעור פרטי עם מורה פעם בשבוע ועוד חזרה עם התזמורת פעם בשבוע. אני יודעת שאלו המחירים באזור השרון. הקטנה הולכת רק לחוגים שהיא יכולה להגיע קרוב לבית והגדולה בוחרה מה שהיא רוצה, מוכנה גם ללכת באש ובמים עם זה מה שהיא רוצה. בעבר שיחקה כדורסל והיתה נוסעת פעמיים בשבוע באוטובוס לעיר אחרת.

חני ב

New member
לא משנה לי כמה עולה, העיקר שהם הולכים

היא הולכת לחוג אירובי, פעמיים בשבוע. העלות נכנסה למחיר השנתי על הקאונטרי, כך שלכאורה החוג חינם. היא רק התחילה ביום רביעי האחרון, אני מקוה שתאהב את החוג. הוא הולך לחוג שחייה, 3 פעמים בשבוע, עולה הרבה. אם הוא יחליט לעבור לנבחרת השחיה, זה יהיה 6 פעמים בשבוע, אני משערת שהעלות כ- 600 ש"ח לחודש. הם בוחרים אתה חוגים שלהם.

הן בוחרות

אחת הולכת לחוג פסנתר - זה אחד על אחד וזה עולה לי כ-400 שקל לחודש פעמיים בשבוע בנוסף היא בלהקה הייצוגית - גם כן פעמיים בשבוע - 4 שעות בשבוע - עולה כ-400 שקל נוספים. הקטנה בחרה חוג טבע - עדין לא יודעים עלויות.

פלגיה

New member
חוג אחד לכל ילד

בגיל בית ספר. לפי המיקום - שהילד יוכל להגיע לבד, בלי הסעה או עזרה שלי, ולפי נושא החוג. בכל מקרה יש חודש ניסיון, ומי שמתחרט - בוחר חוג אחר. וחוג שחמט עם אבא לא נכלל במניין.

pf26

New member
כל אחד בוחר לעצמו

ואני מנסה להתערב, אבל לא תמיד מצליח לי. הגדול ב"חוג כושר" לקראת הגיוס בעוד שנה. רצים, זוחלים וכו, רק בתשלום הורים (130 ש"ח), הוא גם מתנדב במשמר האזרחי, אנחנו מממנים נסיעות למטווחים, טיולים משותפים וכו' (כמה מאות שקלים בשנה). הסנדוויצ' מדריכה בתנועה וזה "כאילו" בלי תשלום, אבל כל פעם שהם רוצים לצ'פר את החניכים הארנק של אמא נשלף, לפני מחנה סוכות/חנוכה/פסח/קיץ - כנ"ל. חוץ מזה היא רוצה להתחיל חוג ספורט כלשהו, לא יודעת איזה. האפרוח ביקש 4 חוגים השנה. 2 חוגי ספורט, חוג שחמט וחוג טיסנאות. ביקשנו שיוותר על חוג ספורט אחד ואחרי התלבטות משותפת סוכם שילך ל-3 חוגים ( סה"כ 450 ש"ח) מה שמצחיק זה שתמיד אמרתי ששני חוגים זה די והותר ופתאום אני נכנעת בלי מאבק. לילד היו נימוקים משכנעים ביותר,ושוכנעתי.

מירי,

New member
הם בוחרים ואני משלמת.

הצעיר ממשיך שנה שניה ג'וגיטסו. הגדול ממשיך שנה רביעית כדורסל אלא שהשנה הוא עבר ל-4 פעמים בשבוע (ליגת קטסל) אבל בעקבות כך ויתר לצערי על קראטה שם התאמן 7 שנים. הצעירה כנראה תתחיל חוג ריקוד אותו היא מבקשת כבר חצי שנה. ההחלטה בעיקר לפי הרצונות שלהם עם תקווה שלי שיתאים לתקציב. <מוניות שלום!>

היא בוחרת, אני בודקת,

כרגע יש דרמה וצופים (שניהן היו גם בשנה שעברה) היא רוצה ציור או ריקוד. תחומים שונים אמנם אבל אין תקציב לשני חוגים נוספים אז רק אחד יבחר. איך בוחרים? המלצות וחוות דעת, הכרות עם המורה/המקום . כרגע רק הבכורה הולכת לחוגים - מבחינת תקציב, זה יהיה כ500 ש"ח לחודש.

mevav1

New member
בת 4.8 ואני בוחרת לה. רשמתי אותה לחוג

אקרובטיקה אצל מורה מקצועית שהייתה אלופת הארץ נדמה לי בהתעמלות קרקע והיא תותחית על
ונראה איך נסתדר מבחינת המרחק ואם כן אז ארשום אותה לחוג או בלט שהיא רוצה, או ריקודים סלונים. החוג עולה 130 ש"ח לחודש לפעם בשבוע ו170 לפעמיים.

r122

New member
חוגים

הגדולה דיי מתלבטת בין יוגה לחוג סוסים כנראה שזה יהיה רכיבה על סוסים. הקטנה תמשיך ב חוג בלט אנחנו בקיבוץ ולכן הקיבוץ משלם על חוג אחד

למעלה