חוגגים סילבסטר?

SNIRKOKO

New member
חוגגים סילבסטר?

היי לכולם!! רציתי לברר האם תכננתם לבלות בסילבסטר? חשבתם מה לעשות באותו ערב? תשמרו לעצמכם את התשובה!!! תקראו טוב מה שמצורף ואז תחליטו האם לצאת!?!?!?!?! העבירו הלאה!!

lj101

New member
למה לשמור לעצמנו את התשובה.

אם כבר עסקינן בקשר שבין סילבסטר לנאצים, דווקה בערב זה אני וחברי נהנים ולא חושבים על המחר גם עץ אשוח שמנו בגינת הבניין....
תגיד לי אם כבר מדינת ישראל לקחה מיליארדים מהגרמנים, אז למי איכפת ? אם כבר צאצאי היקים וחבריהם אצים ורצים לקבל דרכון אירופאי אז באמת למי איכפת מה עשו לנו לפני 50-300 שנה ? בקיצר עזבו אותנו מבלבולי המוח על הקשר של סילבסטר ליהודים, כי אם אלוהים שכח את עמו והשאיר אותנו חשופים לכל הפראות אז תנו לנו לחגוג שנה אזרחית בשקט !!!. שנה אזרחית שמחה וטובה לכלוווווום

רצוי כאן לחדד את הדברים

מהקשרים שלי עם עולים רבים מארצות שונות, ארה"ב, אירופה ובריה"מ לשעבר נודע לי שרק בארץ מייחסים את חגיגות השנה החדשה לסילבסטר, ברוסית היום הזה נקרא (נוביו גודם) , באנגלית (ניו ייר) שהתרגום של שניהם הוא שנה חדשה, העולים מבריה"מ היו מופתעים כששמעו שבישראל קוראים לחג הזה סלבסטר, ובכל פעם מחדש מנסים להסביר שהחג הזה הוא חג השנה החדשה ולא סלבסטר. מי שבוחר להמשיך לקרוא לחג הזה סלבסטר אזי הוא חפץ לחגוג לכבודו של המתועב הזה סלבסטר, ומי שיבחר כמוני לחגוג את החג האמיתי שמוכר בכל העולם כ- new yera באנגלית, או Новым годом ברוסית. ושיהיה לכוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווולם שנה חדשה מאושרת וטובה С Новым годом - new yera

BlackB

New member
לסגן מנהל הפורום

אתה יורה מהמותן בלי לעצור ולחשוב. אולי תסביר את הקשר של שמחת סילבסטר לקבלת המיליארדים מהגרמנים??? אולי תסביר כיצד זה אתה מצהיר בכזו קלילות חסרת עומק וחסרת רגש: "למי איכפת מה עשו לנו לפני 300 -50 שנה?" . האם עצרת לחשוב רגע, שבדבריך פגעת באותם ניצולים ששרדו את השואה ובמשפחתם שמתה בשואה? או שאולי אתה אחד מאלו שמכחיש שהיתה שואה?! בנוסף, מה היה הקריטריון לבחירתך לסגן מנהל הפורום???

ניקול6

New member
ל 101 lj

אני המומה מדרך התבטאותך. מותר לך לחגוג כאוות נפשך, אך אינך יכול לצאת בהצהרות נטולות רגישות ובוודאי נטולות מחשבה. אם לך לא איכפת מה עשו לנו לפני 60 שנה (וזו היתה כוונתך "לפני 300 -50שנה"), אז דע לך שלניצולי השואה ששרדו אותה - מאוד מאוד איכפת! כיצד זה אינך מתבייש בעצמך?! תישן על זה, אם אתה יכול.

lj101

New member
ל-ניקול6 ו-BlackB כנראה שיש לכם

בעיה בהבנת הכתוב לכן אסביר בצורה פשוטה. א. את הסגנות קיבלתי בזכות ולא בחסד ממכם !!!. ב. כנראה שאתם שייכים לאותה קבוצה שאוהבת כותרות ולכן לא מסיימים לקרוא את הסוף, כאדם חילוני תמיד אני מתפלא מאותם האנשים שרואים עצמם נציגי האל הודעות בגנות חגים או מועדים שכולנו חוגגים ולמרות שהם הפכו ממזמן לאזרחיים וכל העולם חוגג אותם ולא תמיד צריך להיות קשר יהודי לעניין, בעקבות זאת גם שמתי סמיילי בתחילה וציינתי את העץ אשוח. ג. לעניין הקשר לשואה העלתי בגלל הסממנים הנאצים ששולבו בתמונה, העובדות מדברות בעד עצמן מדינת ישראל חתמה הסכם שילומים עם הגרמנים, במטרה לקבל כסף, אני יודע, מאנשים שאני משוחח עדיין ואני מתכוון לאותם אנשים שפעם ריאיינתי אותם לצורך עבודה תיכונית בעניין השואה שהם התנגדו בתוקף להסכם אבל מה לעשות הכסף קרץ למדינת ישראל. ד. עובדה נוספת שציינתי שאותם צאצאים של ניצולי שואה אצים ורצים כיום לקבל דרכונים זרים בעיקר אירופאים כדי שיהיה להם בעת הצורך לאן לברוח, אם משפחתי הייתה עוברת את השואה לא הייתי יורק לכיוונם ושלא לדבר על לקבל מהם כסף. לדעתי כאדם שאם נניח לרגע את עניין החילוניות שייך ללאום היהודי, עולה שאלה היכן היה האל בכל אותן ההשמדות שעבר העם היהודי, BlackB איך הגעת לעניין הכחשת השואה בכלל ?, אני שלא שייך לעולי מזרח או אירופה דעותי בעניין הרבה יותר קיצוניות ואם תחשבו עוד קצת תגיעו למסקנה שמבחינתי מדינת ישראל לא הייתה צריכה בכלל ליצור קשרים כלשהם עם הגרמנים. לידיעתכם סבא וסבתא שלי תרמו לא פחות למאמץ המלחמתי של בריטניה ולא קיבלו כלום מהאנגלים ולא ממדינת ישראל אחרי שהם עלו ארצה, הם ידעו היטב למה הם סייעו ומה קרה בגרמניה. אז... אנא ממכם אל תנסו להיות פרשנים למה שלא נכתב !!!. שאלה קטנה מה מקורו של צלב הקרס ומדוע שולב כסימן אל הנאצים ???.

ניקול6

New member
בעיה בהבנת הכתוב? לא ממש..

אבל לך יש בעיה באופן ההתנסחות. ולמי שעדיין לא יודע מה מקור הסמל וסיבת אימוצו על-ידי הנאצים, הרי לפניכם: צלב הקרס הינו סמל חשוב בבודהיזם ובהינדואיזם, ובין היתר היה בשימושם של ילידי אמריקה ואחרים לפני מלחמת העולם השנייה. בבודהיזם שימש הצלב כסמל לארבעת היסודות הבסיסיים (אויר, מים, אש ואדמה). אחד הספרים הראשונים המוכרים מציג תמונה של בודהה כשעל חזהו מצויר צלב קרס. אימוצו של צלב הקרס במערב החל עם גילוי משפחת השפות האינדו אירופיות במאה ה-19. מאמצים רבים נעשו על ידי ארכיאולוגים על מנת לקשר את הפרה היסטוריה של העמים האירופאים לזו של הארים הקדמונים. בעקבות גילוים של חפצים המסומנים בצלב קרס בהריסות טרויה, התייעץ היינריך שלימן עם המלומדים המובילים בחקר הסנסקריט, והסיק כי המדובר בסמל ארי קדמון. הסופר הבריטי, רודיארד קיפלינג, נפגש עם הסמל בהודו והסמל הופיע על מספר עטיפות מוקדמות של ספריו. באופן דומה נפגש עם הסמל בהודו מייסד תנועת הצופים, סיר רוברט באדן פאואל, והסמל שימש עיטור צופי עד לשנת 1934. המשמעויות החיוביות של הסמל עוותו על ידי הנאצים שאימצו אותו כסימלם. הנאצים זיהו את הארים הקדמונים עם הגרמנים המודרנים, וטענו כי בשל כך על גרמניה לשלוט בעולם. צלב הקרס שימש להדגיש קשר מיסטי זה בין עם האדונים הקדמון כביכול ובין צאצאיו ויורשיו בגרמניה של המאה ה-20. מאז שימוש זה בצלב הקרס קיבל צלב הקרס את המשמעות הגזענית המוכרת כיום, דבר המוביל למבוכה כאשר נתקלים בסמל באומנות ובעיצוב במערב אשר קדם לתקופת הנאצים, או בתרבויות שאינן מערביות. השימוש בצלב קרס על דגלה של גרמניה הנאצית, הינו לאות הזדהות כסמל נורדי עתיק, עם תאוריות גזעניות בדבר עליונות הגזע הארי.

שושיק3

New member
ל- LJ101 - בעצם למה לא...

אני קוראת את התכתובת ביניכם, ואני תמהה, האם העיקר הוא מאין נלקח החומר על צלב הקרס, או האם קיבלת תשובה על שאלתך. והגעתי למסקנה, שהסייפא היא היא החשובה. אתה קיבלת תשובה לשאלתך, ועל כך אתה משיב: "ותודה לאלוהי האינטרנט שיש ויקיפדיה.." אז מה? האם כל הסיפור הוא - מי ישיב אחרון?! כי אם כן, זו אינפנטיליות לשמה. ואם אינך יודע מה פירוש המונח הזה, ניתן לחפש, כן נכון, ב"ויקיפדיה". מותר וגם מומלץ.

למעלה