חוב לויצו

dkbeifus

New member
חוב לויצו

שלום, אשתי ואני רשמנו את ביתנו במאי 2008 לויצו. לאחר כחודש בלבד לאחר הרישום החלטנו בצער רב, אשתי ואני, שלא משתלם לאשתי כלכלית לחזור לשוק העבודה, כיוון שגובה המשכורת נמוכה מהחזקת שני גנים לבנותינו, ולכן אשתי נשארה לטפל בהן בבית בחודש יוני אשתי יצרה קשר טלפוני עם הגן לבטל את רישום ביתנו. לא נאמר לה דבר נוסף. מחודש מאי ועד חודש ספטמבר הגן לא יצר איתנו קשר, אפילו לגבי קבלה לגן. באמצע חודש ספטמבר יצרו איתי קשר ואמרו לי שאנו נאלץ לשלם דמי ביטול בגובה חצי מהעלות החודשית של הגן(כאלף שח) היות ולא הודענו על ביטול הגן. כיום קיבלנו הודעה מעו"ד של ויצו שאנו צריכים לשלם סכום זה. אין אנו מתכוונים לשלם סכום זה. מה ניתן לעשות? מה ויצו יכולים לעשות? במידה ונלך לתביעה, האם היא תהיה בבית משפט לתביעות קטנות, שהרי הסכום הוא פחות מ 1000 שח ? תודה, קובי

הכל תלוי באותיות הקטנות...

מה שקובע זה מה שכתוב בחוזה בינך לבין ויצ"ו. אם כתוב שדמי הביטול הינם 1000 ש"ח זה מה שתאלץ לשלם וזה מה שיחייב אותך גם בית המשפט+הוצאות משפט. לעניות דעתי,שלם את החוב ושכח מזה,אין מוצא אחר טוב יותר. לפקידה שדיברה איתכם אין שום אחריות לספר לכם על כך.

אילתית 2

New member
../images/Emo45.gif

צודק שזה לא הגיוני כי הודעתם (רק חבל שהודעתם טלפונית ולא בכתב/ לפחות קבלת אישור בכתב מהם שקיבלו את ההודעה שלכם גם אם היא טלפונית) ועוד הם לא מבררים מה קורה ולא יוזמים פגישת הכרות לגן לפני ספטמבר? מה שמחייב הוא ההסכם/חוזה שחתמתם בזמן הרישום ושם כתוב מה קורה לגבי ביטול ודמי ביטול ומה גובה הסכום

מללנ

New member
אני בדעה של לא לוותר

אפשר לנסות להגיע להסדר כזה או אחר עם עורך הדין - על חלק מהסכום או להתגונן גם בבית משפט לתביעות קטנות אם זה סכום שקריטי לכם מאוד, תוכלו לטעון שיצרתם קשר טלפוני זה מה שאישתך הבינה ועשתה בתום לב ולא על מנת להרע לויצו נראה לי שיוכלו לספוג את זה. בייחוד אם אתה יכול להוכיח שהמעון מלא והם לא ניזוקו

שיבא2

New member
יש לך בעיה קטנה בעיניי

והיא- שאין לך אסמכתא אין מכתב בדואר רשום, עם אישור מסירה מהדואר לא פקס כלום זו קצת בעייה

Morane Chocolat

New member
היי קובי, כמה שאלות: אתה זוכר על מה חתמתם<?

כלומר, מה היו דמי הביטול לפי החוזה? ובאיזה תנאים (לפעמים מדובר בסכום מדורג תלוי מתי אתם מודיעים על הביטול) האם במכתב מהעו"ד רשום שעליכם לשלם קנס או שכר טרחה של עו"ד בנוסף לסכום המקורי? בעיקרון מקרה זה ייטופל בבית משפט לתביעות קטנות- אך חשוב לוודא, לפני שרצים לשם, על מה בדיוק אתם חתומים. במידה וזה מה שאתם חתומים עליו- רוב הסיכויים שתפסידו בבית המשפט ואז תצטרכו גם לשלם קנסות על האיחור בתשלום, כך שהסכום רק ייגדל. אם על זה אתם חתומים- אין מה לעשות צריך לשלם.. אבל.... כדאי ומומלץ לפנות אליהם (למרות שאולי זה טיפל'ה מאוחר כי עבר לטיפול עו"ד) ולנסות לברר מס' אופציות(ולא להיעלב בבקשה, אני רק מנסה לעזור), למרות שאין להם שום חובה בעניין: 1. הקלה בסכום לתשלום- אולי יהיו מוכנים לבוא לקראתכם בגלל המצב הכלכלי או אולי אפילו לבטל אותו (אם כי אני בספק היות וספטמבר היה מזמן... וזה כבר בטיפול עו"ד שלו יש הוצאות). 2. אופציה לפריסה של הסכום לתשלומים. אם אתם חתומים על סכום שונה- אז יש מה לעשות מול בית משפט במידת הצורך. זו כמובן רק הצעה שלי מנסיוני האישי עם בתי משפט (לטוב ולרע
) בהצלחה!
מורן

dkbeifus

New member
תודה לכולם על המידע

יש לי 3 טענות: 1. הודענו טלפונית שאין אנו מעוניינים ברישום בתנו למעון - נכון שאין אסמכתא. 2. ממועד הבקשה להרשם למעון, מאי 2008, ועד לשבוע השני של ספטמבר הגן לא יצר איתנו קשר אם התקבלנו או לקבוע מפגש לפני תחילת המעון. - לטענה זו יש לי הוכחה והמעון בעצמו מאשר זאת. 3. בחוזה מול המעון רשום שאם אנו נתקבל למעון נקבל הודעה על כך. 4. ביטול הרישום אחרי 08.08 יחויב בתשלום של מחצית חודש. לכן, אשתי ואני הנחנו שקיבלו את בבקשה לביטול הרישום.

למעלה