חוב חמצן ?

yossin

New member
חוב חמצן ?

בשיחה עם מדריך על צלילת נייטרוקס הוא הראה לי טבלה של פאדי על צבירת חמצן ברקמות והחישוב כאשר אסור לעבור קו מסויים של צבירת חמצן. מאחר ואינני זוכר שיעור כזה במסגרת קורס הנייטרוקס שלי, איפו אני מוצא את הטבלה הזו והשיעור השייך אליה ? תודה

באתר של SafeAir

בפרק הלימוד התיאורטי יש התייחסות לזמני חשיפה לחמצן. www.nitrox.co.il בגדול ספי הזמן האלה רחוקים מזמני הצלילה שצולל ספורטיבי צולל עם אוויר מועשר, אבל מוטב לדעת שיש חסמים כאלה, מעבר לכך אם אני לא טועה מחשבי צלילה שתומכים בצלילת נייטרוקס לוקחים זמנים אלה בחישובים.

אגב, חזרת עכשיו מאילת ? מה התנאים

במים וביבשה ? טמפ´, זרמים , רוחות וראות. תודה

yossin

New member
לא רעים

טמפ´ מים 23 מעלות ראות סבירה אפס אנשים אז יותר נוח וסנובה מקסימה כרגיל

yossin

New member
תודה

הצצתי באתר א- אתר מוצלח ביותר ב- כשראיתי את הטבלאות וההסברים נזכרתי שאכן למדתי את זה אבל מאחר וכבר אז היה ברור לי שזה לא יהיה רלוונטי עבורי זה לא ממש הופנם יום טוב

menimm

New member
אתה טועה קצת...

עשיתי סימולציה עם התוכנה של סונטו, לקחתי תערובת נייטרוקס 36 אחוז וסימלצתי צלילה ל- 30 מטרים. לאחר 20 דקות בערך, אתה כבר רווי. ולחמצן לוקח יותר זמן להתפנות מאשר לחנקן. ממליץ לעשות סימולציה דומה בעצמך. אני לקחתי וייפר - 36%, P1.5 .

אתה יכול לשלוח לי את הסימולציה?

לפי NOAA זמן חשיפה בצלילה בודדת לחמצן בלחץ חלקי של 1.5 הוא שעתיים, לאיזה רוויה אתה מתכוון ? אני קצת מתעצל לבנות את הסימולציה הזו, אבל אשמח להריץ אותה, אשמח אם תשלח לי אותה בדואל.

Astro The Dude

New member
עד במה ש...

אני יודע אז ככה... הזמן המירבי לנשימת חמצן בלחץ חלקי של 1.6atm הוא 45 דקות לדוגמה Nitrox 36% בעומק 34מ´ ההגבלה היא לא מבחינת דקומפרסיה של חמצן (שהיא למעשה תמיד קצת מתחת לזו של החנקן ולכן לא משחקת תפקיד) אלא מבחינת הרעלה של מערכת העצבים (ולפעמים מבחינת הרעלה ריאתית) בטבלאות Nitrox 32% ו%Nitrox 36 זמני החמצן מחושבים בכל מקרה שבו לחצו החלקי של החמצן הגיע ל 1.6 מומלץ על מנוחה בין צלילות של שעה לפחות ו כל זה לפי NOAA ו הUS-NAVY.

גור צור

New member
זמן החלמה מחמצן

ערב טוב כידוע ישנן שתי התפלגויות של הרעלת חמצן. OTU- יחידות סיבולת חמצן. שמותר לצבור, לדוגמא, 800 יחידות ליום. מה שמרחיק את גבול השימוש יתר מאד מאד. וCNS - אחוזי רעילות. לדוגמא בלחץ חלקי של 1.6 מגיעים ל100% לאחר 45 דקות. כך שהגבול יחסית קרוב ויש לשים לב. לגבי פריקה של חמצן הרי שלצורך פריקת אחוזי רעילות - כל 90 דקות הכמות יורדת בחצי. לגבי OTU- נקי לאחר 24 שעות בברכה גור , קבוצת ריף צלילה

אילן.ב

New member
בעניין חוב חמצן../images/Emo101.gif

מדובר ביחידות מדידה של השפעת חמצן לצלילה בודדת ומצטברת לצלילות חוזרות היחידות נקראות OTU ויש טבלה מתאימה ,אבל תחשיבי OTU הם רלוונטים בצלילות טכניות ארוכות ועמוקות הרבה יותר מאשר צלילות נייטרוקס ספורטיביות שבהן אתה לא מתקרב אפילו לרמות הסיכון שלשמן קיים החישוב הנ"ל וגם בד"כ זה לא מועבר בקורסי הנייטרוקס הבסיסיים להתראות

Astro The Dude

New member
היום זה קצת אחרת ....

OTU היא יחידה לבדיקת הרעלה ריאתית והיום לא משתמשים בה (או רק בה) היום בצלילה טכנית עובדים בעיקר לפי %CNS שהוא אחוז מתוך הכמות שדרושה להרעלה עיצבית והוא מחושב מתוך טבלאות נפרדות ש בתורן חושבו מתוך הטבלה שגם צוללי ניטרוקס דרגה 2 לומדים .

yossin

New member
מה למדתי מזה

מתברר ששכחתי משהו שלימדו אותי בקורס, כי זה היה (ועדיין) לא רלוונטי לגבי- הרבה מעבר למה שאני עשוי להגיע אליו. אבל, לימדו אותי ושכחתי וזה לא טוב. מה עוד אני לא זוכר ? המסקנה שלי: אחת לחצי שנה או משהו כזה לקחת את החומרים מהקורסים (הספרים, החוברות) ולעבור עליהם שוב, כדי לרענן. טוב, אז משהו אחד טוב יצא לי מזה, ואם המסקנה שלי תאיר את עיני עוד מישהו אז אפילו יצא כאן רווח :)

אילוניק

New member
ליוסין הגדול

חוץ מזה שצללנו יחד באילת והייתה אחלה צלילה לא מגיע לבן אדם תיסלם על המסקנה אני איתך אילוניק היפה i.h.b

למעלה