אני חובש קרבי
אני אעשה לך ובכלל לכל מי שרוצה לדעת קצת סדר: אם אתה מתגייס בתור ג'ובניק, כאילו, ישר לבה"ד 10, אתה הולך להיות מה שנקרא חובש כללי 06. לאחר הקורס הזרוע שאתה שייך אליה (יבשה, אוויר, ים) תשבץ אותך כבר איפה שבא לה ושם אתה תשרת במרפאה. בשביל להיות חובש קרבי (07), אתה צריך להתגייס ליחידה קרבית ומשם לבקש לצאת להיות חובש. בחי"ר אתה קודם מתגייס ואז יוצא ישר (הקצאה ראשונה) בתחילת הטירונות לעשות את הקורס (שנמשך 13-15 שבועות), ואז אתה מה שנקרא "יורד מחזור" ועושה את הטירונות שבעצם לא עשית. בכל השאר: הנדסה, תותחנים, שריון, נ"מ וכדומה, הקצאה ראשונה היא רק אחרי הטירונות ואז אתה בעצם עושה את הקורס ושוב "יורד מחזור" כדי להשלים את המשך המסלול לוחם שלא סיימת. בעקרון יש הקצאות כל 4 חודש, המספר חיילים ששולחים בכל הקצאה משתנה מיחידה ליחידה ולא חובה שיוציאו אותך בהקצאה ראשונה (אני יצאתי בהקצאה שלישית, אחרי שנה וקצת בצבא). בתותחנים ונ"מ (יכול להיות שבעוד מקומות, זה מה שידוע לי בכל אופן) מי שסיים קורס חובשים הולך להיות חובש בתאג"ד (מרפאה גדודית) או חופ"ל באחת הפלוגות (תפקיד לפז"מניק) או חוג"ד (תפקיד לפז"מניק). בחי"ר והנדסה (ואולי גם שיריון? לא סגור על זה), יש גם מה שנקרא חובש מחלקה (שזה בדרך כלל התפקיד הראשון של חובש צעיר שחוזר מהקורס עד שלאט לאט הוא מתקדם בסולם התפקידים... או שלא.....). בסיירות בכל צוות יש חובש. ב669 כל חייל הוא חובש, זה חלק מהמסלול שלהם. עכשיו, כמו שאמרתי, מי שמגיע לבה"ד 10 (לא משנה עם איזה פרופיל) ולא הגיע מיחידה קרבית כלשהיא, כלומר, לא התגייס כדי לשרת כלוחם, משובץ כברירת מחדל בקורס של החובשים הכלליים, כי הוא בעצם עתיד לשרת כחובש מרפאה. האפשרות היחידה שלך לעבור את הקורס הקרבי היא שאתה תגיע לבה"ד 10 ולא יהיה מקום בשבילך באף קורס כללי שנפתח באותו זמן (קרה) ואז או שיגידו לך תחזור לפה עוד 4 חודש, ואז אתה תיהיה מסופח לאיזה בסיס ששייך לזרוע שלך סתם עד שהקורס יפתח (קרה), או שיהיה מקום בשבילך בקורס קרבי (כן, אפילו שאתה לא הולך לשרת כלוחם וגם אם יש לך פרופיל עורפי) ואז יבקשו ממך לחתום על איזה משהו (לא סגור בדיוק על מה, אבל היו איתי בקורס כמה ג'ובניקים שקרה להם מה שתיארתי לפני רגע והם חתמו על איזשהו מסמך, כנראה מסמך וויתורים כלשהו). בסופו של דבר אתה תעשה את הקורס הקרבי שבסיומו אתה תשובץ למרפאה כלשהי בדיוק כמו שהיו משבצים אותך אם היית עובר את הקורס הכללי. ועכשיו לגבי ההבדל בין 2 הקורסים: - לעומת חובש כללי, חובש קרבי עושה את הקורס עם נשק (אין לזה יותר מידי משמעות, אולי בתרגולים... אבל גם זה סתם...) - אל תתפוס אותי במילה, אבל נראה לי שבקורס הכללי הם עושים פחות בו"מים. (בו"מ - בדיקה ומיון, תרגול שטח של טיפול בפצועים לפי סכמת הatls). - ההבדל העיקרי והממש לא חשוב שבעצם הוא מה שמבדיל מבחינת הצבא והרישום שלך בתור חובש 06(כללי) או 07(קרבי): שבוע תאג"ד - שבוע בסוף הקורס שבו אתה לומד על התאג"ד ואיך לעבוד בתאג"ד ואיך לפרוס תאג"ד (תאג"ד - תחנת איסוף גדודית. בחירום זה בעצם סוג של בית חולים שדה שפורסים בזמן מלחמה. על זה אתה בעצם לומד בשבוע הזה. בשגרה התאג"ד היא בעצם המרפאה הגדודית, יש בה רופא, חוג"ד וחובשים). - גם חובש קרבי וגם חובש כללי עוברים בדיוק אותם תכנים של שגרה (כלומר, גם חובש קרבי לומד איך להזריק, לקבל מטופל במרפאה, לקיחת מדדים, טיפול בחייל שיש לו צרבת, טיפול בחיילת שיש לה כאבי מחזור וכ"ו....). בקורסים הקרביים של הסיירות לומדים פחות שגרה, אם בכלל, כי הם לא ממש צריכים את זה. - לגבי אוכלוסייה: יש קורסים כלליים שהם מעורבים, כלומר, בנות ובנים ביחד, ויש קורסים כלליים שהם רק לבנות. הקורסים הקרביים הם לגברים בלבד. ("אז מה עושות לוחמות שרוצות להיות חובשות ביחידה שלהן?" הן עושות את הקורס הכללי ואז יש להן השלמה של השבוע תאג"ד אחרי הקורס). בסופו של דבר עם פרופיל 64, אתה מן הסתם לא תיהיה לוחם, מה שאומר שאתה תשרת במרפאה. בקשר לשירות אחרי הקורס, אני לוחם והשירות שלי בתור חובש מרפאה מסתכם ב"שבוע מרפאות" שיש בקורס, ממה שאני כן יודע ומחברים שיש לי שהם חובשים במרפאות: אתה תקבל חולים, תטפל בהם, תחלק חיסונים, תפנה לרופא, תעבוד עם הרופא, תיקח בדיקות דם, תחדיר עירויים, תחלק תרופות, תזיין את החובשת הכוסית שמשרתת איתך באותה מרפאה... בגדול אתה אמור להיות הגורם הרפואי הראשוני שהחייל רואה. נראה לי שחפרתי לך מספיק. תעשה חיים, זה אחלה קורס. חרא של בסיס, חרא של אוכל, חרא של מפקדים וחרא של ציפור. אבל אחלה קורס, באמת.