חוברות לימוד

1a5m9t

New member
אני מעונינת בכיוון של מה שהוא צריך לדעת איזה

נושאים הקשורים לגיל הזה תוכלי לעזור לי אני מאשימה את עצמי בזה כיוון שלא השקעתי בו עד עכשיו זה ממש קשה לי להיות עם 2 ילדים פער של גיל שנה מקווה שאת מבינה אותי אני עובדת במשרה מלאה האשמה כאן היא רק עליי איך אני יכולה לתקן את המצב הנ"ל תודה

קודם כל תירגעי. אני ממש לא חושבת שעשית

איזהשהוא נזק לילד כי הוא לא יודע להתאים קן לציפור. יש לי ילד בן 4 אז אני אגיד לך מהניסיון שלי איתו אבל תזכרי שחצי שנה בגיל הזה זה משמעותי. גדלים וכמויות: לדעת לספור ולמנות עד 10. לספור הכוונה באופן אוטומטי לומר את המספרים לפי הסדר. למנות הכוונה - אם יש קבוצה של פריטים לדעת להצביע עליהם אחד אחד ולומר את המספרים ולעצור כשסיים לעבור על כולם. לקלוט בעין קבוצה של 2 / 3 פריטים בלי לספור. להעריך מה יותר גדול ממה (לי יש 4, לך יש 7 - לך יש יותר) את כל הדברים האלה אפשר ללא דפי עבודה וחוברות אלא מכל מיני משחקים, ודברים שסופרים ביום יום (מדרגות שעולים, כלי מטבח, גרביים במגירה ועוד). צורות: לזהות ולהכיר צורות בסיסיות, גם אם הן מסובבות (ריבוע הוא ריבוע גם אם הוא "עומד" באלכסון). יש משחק של סקוצ'יקיד שנקרא דגמים (אפשר לקנות בשילב) שיש בו כרטיסיות ועיגולים בכל מיני צבעים וצריך להדביק את העיגולים לפי כרטיס הדוגמא. שימי לב שיש שם גם דוגמאות של אלכסונים וזה הם לא חייבים להצליח בגיל הזה. הבן שלי הוא ילד שלישי אז תיקחי בחשבון שיש דברים שהוא עושה / יודע כי הוא למד מהאחיות שלו. בקשר לידע עולם (למשל: שמות חיות, היכן הן גרות, שירים שונים וכו) השאלה מה לימדו אותם בגן, ובאיזה סביבה הם גרים. הבן שלי מאוד מתעניין אז הוא יודע הרבה על חיות שונות אבל זה לא בהכרח. מושגים של מה זהה, מה יוצא דופן.. מה גדול ממה (פיזית - עיגול גדול מול עיגול קטן). אני ממליצה להקריא הרבה ספרים, דרך הספרים הם נחשפים להמון נושאים ואז אפשר להעשיר להם את הידע. הרבה מהדברים את יכולה לעשות במקביל גם עם הקטנה - היא ברמה שלה והוא ברמה שלו, וכך יש לך זמן לעשות אתו דברים גם כשהיא בסביבה (זה אפשרי, מנסיון). אם יש לך עוד שאלות, תרגישי חופשי, אבל בעיקר תירגעי, על תעבירי לו את ההרגשה שעכשיו צריך להתחיל לשבת ולהשלים פערים - זה הכי חשוב...

shani74

New member
אל תילחצי

מה שייך למה זה הכי קשה - כי לא מגדירים איזשהו קשר בין הדברים אלא מדובר באסוציאציה כללית של מי שהמציא את המשחק. כשהקשר מוגדר זה הרבה יותר קל, והוא בטח יצליח יותר. את לא אמורה ללמד אותו את הדברים האלה (אבל את יכולה אם את רוצה, כמובן), ואם הוא לא יודע זה קשר שלא היה רלבנטי לחיים שלו עד עכשיו, ואת יכולה לחכות שילמדו אותו בגן. הבת שלי בת 3, ואם היא לא למדה את זה בגן (לא בדקתי, כי זה לא נראה לי חשוב בגיל הזה) אז היא לא יודעת שמות של הילדים של בעלי חיים (עייר, טלה, גדי, סייח וכו'), למשל - אבל אם היינו גרים בכפר או בקיבוץ היא הייתה יודעת מזמן. אם הוא לא יודע גם משהו שנראה לך שאמור להיות לו ברור - הוא כנראה לא מבין מה הוא צריך לעשות כששואלים מה שייך למה - ואת צריכה לעשות כמה דוגמאות עד שהוא יתפוס את העניין.

1a5m9t

New member
נכון את צודקת אין ממה להילחץ האם את

מכירה משחקים או עזרים שאני אוכל לקנות לו אם יש לך שמות של משחקים עדיף לי תודה

עוד משהוא חשוב בעניין הזה

כשהייתי יושבת עם הבת הגדולה שלי למשל בגן חובה וכו, כל פעם שהיתה עונה לי תשובה הייתי שואלת למה ? דוגמא (בערך, זה היה מזמן, אז רק בשביל להבין את הכוונה): מה יוצא דופן: אריה, אפרוח, פיל רובנו כנראה נגיד אפרוח - כי הוא קטן, כי הוא חיית חווה לבת שלי היה ברור שזה פיל - כי אריה ואפרוח צהובים והפיל אפור. מה שאני רוצה לומר, שחשוב לפתח את ההבנה שלהם (שתבין מה זה יוצא דופן) אבל לא להגביל את דרך החשיבה שלהם למה שהמחברת של החוברת חשבה שמתאים, נכון וכו''..

חוברות

גם אני לא ישבתי עם חוברות עד לאחרונה (הגדול בן 4). אבל עכשיו מסתבר שהוא מאוד אוהב את זה. סה"כ אין להם אסוציאציות של שיעורי בית כמונו. הוא נהנה גם מהלימוד וגם מתשומת הלב. יש לו אח קטן אבל כשעובדים על חוברת זה רק הוא ואני. בגלל זה אני ממליצה לך לעבוד רק איתו ולא גם עם הבת הקטנה. גם הפער בינהם גדול מידי, גם חוברת מתאימה לעבודה 1 על 1, וגם תרויחו זמן של תשומת לב בלעדי. לגבי הנושא הסציפי - אני מסכימה עם קודמותי שזה נשמע קשה. אני חושבת שחוברות שמלמדות מניה (ספירה) בסיסית או צורות יותר מתאים. או חוברות על חיות. משהו שמשלב גם צביעה והדבקה. שיהיו סוגים שונים של עבודות בקיצור, וכל פעם תעשו רק קצת, כמה שיש לו חשק לשבת. את ממש לא טמבלית. הוא לא הפסיד כלום עד עכשיו, זו סה"כ צורת לימוד אחת ויש עוד הרבה מאוד אני בטוחה שהוא למד המון בדרכים שונות. ושוב - תעבדו על חוברות רק אם אתם נהנים מזה. מעדיפים משחקי קופסא? גם טוב.

אם את רוצה זמן רק איתו

למה דווקא עם לימוד? למה לא בחוויה והנאה? אני מעדיפה לקרא סיפור, לשחק משחק איתה ושהוא רק שלה ולא להיות דידקטית.

אבל הוא נהנה מזה!

כמו שאמרתי אין לו אסוטיאציות שיש לחלק מהמבוגרים שזה כמו שיעורי בית וזה מבעס. למה להכניס לו לראש שזה לא נעים? זה מאוד נעים לו. זה כמו שתגידי שספרים זה לא הנאה, למה לא לשחק בחוץ? לכל דבר יש זמן ומקום, גישה נכונה ומינון. הילד בן 4. הוא נהנה ללמוד. הוא חכם. הוא בהחלט מסוגל לשבת כמה דקות ולהתרכז במשהו.

פלגיה

New member
לא חוברות בגיל הזה!

חוברות מלמדות על העולם, ולא את העולם. לכן מומלץ לשחק - קוביות, לגו, פאזלים, משחק בחול, במים. כל משחק שהוא מפתח מאוד את הילדים בגיל הזה. ומשחקים - אפשר גם עם שניהם יחד.

למעלה