קודם כל תירגעי. אני ממש לא חושבת שעשית
איזהשהוא נזק לילד כי הוא לא יודע להתאים קן לציפור. יש לי ילד בן 4 אז אני אגיד לך מהניסיון שלי איתו אבל תזכרי שחצי שנה בגיל הזה זה משמעותי. גדלים וכמויות: לדעת לספור ולמנות עד 10. לספור הכוונה באופן אוטומטי לומר את המספרים לפי הסדר. למנות הכוונה - אם יש קבוצה של פריטים לדעת להצביע עליהם אחד אחד ולומר את המספרים ולעצור כשסיים לעבור על כולם. לקלוט בעין קבוצה של 2 / 3 פריטים בלי לספור. להעריך מה יותר גדול ממה (לי יש 4, לך יש 7 - לך יש יותר) את כל הדברים האלה אפשר ללא דפי עבודה וחוברות אלא מכל מיני משחקים, ודברים שסופרים ביום יום (מדרגות שעולים, כלי מטבח, גרביים במגירה ועוד). צורות: לזהות ולהכיר צורות בסיסיות, גם אם הן מסובבות (ריבוע הוא ריבוע גם אם הוא "עומד" באלכסון). יש משחק של סקוצ'יקיד שנקרא דגמים (אפשר לקנות בשילב) שיש בו כרטיסיות ועיגולים בכל מיני צבעים וצריך להדביק את העיגולים לפי כרטיס הדוגמא. שימי לב שיש שם גם דוגמאות של אלכסונים וזה הם לא חייבים להצליח בגיל הזה. הבן שלי הוא ילד שלישי אז תיקחי בחשבון שיש דברים שהוא עושה / יודע כי הוא למד מהאחיות שלו. בקשר לידע עולם (למשל: שמות חיות, היכן הן גרות, שירים שונים וכו) השאלה מה לימדו אותם בגן, ובאיזה סביבה הם גרים. הבן שלי מאוד מתעניין אז הוא יודע הרבה על חיות שונות אבל זה לא בהכרח. מושגים של מה זהה, מה יוצא דופן.. מה גדול ממה (פיזית - עיגול גדול מול עיגול קטן). אני ממליצה להקריא הרבה ספרים, דרך הספרים הם נחשפים להמון נושאים ואז אפשר להעשיר להם את הידע. הרבה מהדברים את יכולה לעשות במקביל גם עם הקטנה - היא ברמה שלה והוא ברמה שלו, וכך יש לך זמן לעשות אתו דברים גם כשהיא בסביבה (זה אפשרי, מנסיון). אם יש לך עוד שאלות, תרגישי חופשי, אבל בעיקר תירגעי, על תעבירי לו את ההרגשה שעכשיו צריך להתחיל לשבת ולהשלים פערים - זה הכי חשוב...