חוברות לחופש

פלגיה

New member
חוברות לחופש

בדף הקשר האחרון של בית הספר, יחד עם רשימת ספרי הלימוד, הופיעה דרישה "חובה על כל תלמיד למלא חוברת חופש אחת בחשבון ולהגיש אותה בתחילת שנת הלימודים". הלכתי לחנות כדי לבחור חוברות - וקיבלתי שחור בעיניים. החוברות מיושנות, מעוצבות בכיעור, דורשות עבודה טכנית רבה, ושום מחשבה, ובקיצור - לי אישית הן לא עושות שום חשק לפתוח אותן. למה שלילדים שלי כן יהיה חשק כזה? למה לא עושים חוברות לחופש מהנות ויפות?

חחח...דרישה מצחיקה ומקוממת

והחוברות?מסכימה איתך.כבר מזמן אני לא רוכשת כאלו.בזבוז כסף ושעמום גדול. לוקחים דוגמאות מספר הלימוד האחרון,ועושים לפי זה דפי עבודה.לא בעיה. יש סדרת חוברות,2,הנראות 'אתגר למחשבה' או משהו כזה. הן עוסקות בחשבון,לא כתה מוגדרת,ותענוג,כי בסגנון של פתירת חידות והבנת הנקרא בהקשר של בעיות מילויות בחשבון. עליהן אני ממליצה.הבת שלי נהנתה מאוד (בת 9) וביקשה המשך.

פלגיה

New member
מה נראה לך?

הן בעונש?
(אני מאמינה שיוודאו הגשה, לא יותר מזה)

פחחחחחחחחחחחחח

פלגיה, דחוף לעבור בי"ס.... תראי, כדאי לעבור על הנושאים שנלמדו, כדי לשנן, לזכור ולחדד דברים. יש תלמידים שזה קריטי עבורם, ויש כאלה שלא, מכאן ועד לחייב, נשמע לי מוגזם! אולי תכיני לילד/ה שלך חוברת מתאימה? אם אין הכוונה מסויימת, תכיני חוברת בעצמך, ושהילד/ה יגיש אותה למורה בשנה הבאה, אם היא בכלל תזכור את הדרישה ההזויה....

פלגיה

New member
השאלה היא על החוברות

המורים ממליצים על מה שקיים בשוק. מה שקיים בשוק, גם למתקדמים, הוא זוועתי. אני לא מצפה מהמורות להכין חוברות מרתקות ויפות (אם כי המורה לאנגלית עושה זאת) אבל אני מצפה מהמוציאים לאור להוציא חוברות שנעים לעבוד בהם. בסך הכל זה חופש, לא צריך להעניש ילדים.

לכן לא "עושים חוברות" בחופש!

אבל כן חוזרים על הנושאים שנלמדו. אם יש ילד מסויים שצריך ממש חזרה ולימוד, המורה צריכה לכוון אותו באופן אישי, אבל לא כל ילד צריך את זה. תבדקי מה רלוונטי לילדים שלך.

פלגיה

New member
האמת?

הילדה שלי לא צריכה כלום. היא קיבלה 95 בתעודה. אבל המורות כתבו שגם המתקדמות צריכות לעשות חוברת מתאימה להן, וגם החוברת למתקדמים מייבשת. סתם לא ברור.

נתנו לכם שמות של חוברות?

אם אין הנחיה ברורה לחוברת מסויימת, עולה לי רעיון "זדוני", אולי תציעי לבת שלך לכתוב חוברת??? ככה, היא באמת תעשה חוברת...

פלגיה

New member
רעיון מקסים

אבל יש רשימה מדוייקת של חוברות שצריך לבחור ממנה.

מה עם "חוקרים חשבון" ?

זה ברשימה שלכם ? חוברות מאוד נחמדות, שגם מראות שמספרים הם קצת מעבר לפעולות החשבון כפי שנלמדות בכיתה.

Roshtovit

New member
אני זוכרת שבתור ילדה

היו חוברות חשבון נורא מענינות - לא זוכרת איך קראו להן... (אולי חשבובים? או שזה היה משהו אחר בכלל...)

Kalla

New member
אצלנו המורה שולחת דפים משלה במהלך החופש

היא לא מחייבת לעשות, אבל ממליצה ומבטיחה תגמול מיוחד למי שיעשה. וכן, אצלנו מהיכרותנו עמה וגם על סמך הבטחתה - היא תאסוף את הכל ותבדוק. לדעתי זה נהדר. אני ממליצה שתציעי למורה שלכם חלופה ברוח זו. תסבירי לה שהחובורת גורועות ושעדיף שתמליץ על אתרים או תכין דפים בעצמה.

פלגיה

New member
זה מה שהמורה לאנגלית עושה ../images/Emo13.gif

דפים יפים ומושקעים ביותר. רק חבל שהיא לא מלמדת גם חשבון, אולי היא הייתה עושה עבודה יותר טובה מהמורה לחשבון. יש לי דפים משלי, אני יכולה לתת אותם. הם מהווים פעילויות העשרה ומחשבה מאתגרים ביותר. אבל - הם לא "חוברת", והילדה שלי מרובעת במקצת.

למעלה