חובלים

Goorgle

New member
חובלים

עברתי יום סיירות וקיבלתי חובלים. עכשיו, אני לא יודע בדיוק מה זה אומר, רק דברים ששמעתי פה ושם. זה תפקיד טוב? וחוץ מזה, נגיד ולא הולך לי בחובלים יש דרך להגיע משם ליחידות כמו שלדג, 669 וכאלה?

eliro

New member
חובלים זה בנזו....

אחי חובלים זה טוב אני לא בטוח אבל נראה לי שאתה לא יכול ליפול ל669 מחובלים אבל אתה יכול לפול לאחלה מקומות

חובל זה תפקיד טוב

חובל זה קצין בסטיל.יש 4 סוגי חובלים בסטיל-קיצן מכונה,גנק,נשק,ואלקטרוניקה.כול אחד עובר את ההכשרה לתפקיד המיועד לו,שנה ותשע קורס 4 שנות קבע.

כן מין הסתם

אלה שהולכים לדבורות/דבורים/נחשולים עוברים הכשרה מעט יותר קצרה,והופכים יותר מהר למפקדי הכלי,סטילים מעט יותר מורכב וכולל שהיות לימודים,הטובים ביותרלצוללות

Yuvalsap

New member
קורס שנתיים ו 2 , יש גם מגמת שייט

שאל הם הצ'יפים של הספינות.

NightWish2

New member
קצת תיקונים..

חובל הוא קצין על כלי שייט. הוא יכול להיות מפקד/סגן מפקד צוללת, מפקד סטי"ל, דבורים וכ"ו.. ישנן שלוש מגמות בקורס- שייט מכונה ואלקטרוניקה. הקורס הוא 26 חודשים, כולל תואר אקדמאי (כללי) שבסופם הצוער הופך לסג"ם. 4 שנים קבע.

Itamarro

New member
דבר ראשון מזל טוב

וכל הכבוד שסיימת את היום הזה. במידה ותעבור את יום המיונים בביתן חיל-הים, אתה תקבל זימון לגיבוש חובלים. במידה ותסיים את הגיבוש, יעמדו בפניך האפשרויות הבאות (שכולם בהתאם לנתונים שלך): -גיוס לקורס חובלים -גיבושון צוללות -גיבושון 669 -גיבושון שלדג במידה ותתגייס לקורס חובלים, ותיפול בשלב מסוים, יש סיכוי נמוך יותר שתצליח להתקבל ליחידה מיוחדת, וזה מאוד תלוי במתי פרשת יחסית לזמן הגיוס של היחידות, ובמזל שלך. צריך גם לציין, שחובלים מוכשרים 03 בלבד, מה שלא מספיק ליחידות החי"ר.

ewtk

New member
שאלה

בקשר למה שפירטת, אם עברתי גיבוש חובלים ואני כבר יכול להתגייס לקורב חובלים, האם אני יכול לעשות גיבושון לשלדג 669 או צוללות מבלי לסכן את העמדה שלי בחובלים. כלומר, אם במידה ואני לא אעבור את הגיבושון האם אני עדיין אוכל להתגייס לחובלים? ועוד שאלה בנושא, האם עושים קורס צלילה בחובלים ואם כן לאיזו רמה תודה

Itamarro

New member
לא.

לגבי קורס צלילה אני לא יודע, אבל הגיבושוני המשך(שלדג 669 וצוללות) הם למי שסיים את הגיבוש, ולא עבר, או מי שעבר, וחתם ויתור. במידה ועברת, אתה הולך לקורס חובלים/חותם ויתור. אין אפשרות של "חובלים זה סבבה, אבל תנו רק הזדמנות לשלדג ואם אני לא אצליח שם אני אחזור לפה".

meetAmeet

New member
קוראים לך במקרה רן?

פשוט אני מכיר אחד שעבר בדיוק יום סיירות... קיבל חובלים... ויש לו ניק שמזכיר את שלך. זה אתה רן?

למעלה