ואכלנו. יודעת איך נראה רק קשה לתאר. בטוחה שאזהה אותי כשאראה. לא זוכרת את הטעם רק זוכרת שבהשפעת חברות ילדות נהגתי לקטוף ולאכול ואפילו אמרתי שזה טעים. ואגב- החמצוצים? הם באמת היו טעימים.....
גדלתי בערד (מדבר) ושם גדלו שיחים שעליהם עיגולים ירוקים כאלה עטופים במעטה של עלה וככה קראו לזה חובזות = לחם ערבי ואהבתי את זה בטרוף, הייתי מתיישבת ליד שיח וקוטפת המון המון ואז באה הביתה ומקלפת ורוחצת אותם ואוכלת כמו גרעינים יאמי יאמי בתל אביב אין כזה וחבללל
הם נראו כמו עגבניות קטנטנות וירוקות, שמעתי שבזמן המצור בירושלים אני חושבת שגם בצנע עשו מהן תבשילים. אבל שכחתן? היה עוד שימים בצמח, אותו פרי שלא אכלנו צמח והפך למקור החסידה שהתייבש קצת ונהיה חום שמנו אותו על החולצה וה"מחטים" הסתובבו לסלילים. קראנו להם שעון. זוכרים?
לו ועד היום זה נשמע לי מעניין. אגב חובייזה הייתה גם בנוף ילדותי באשקלון שם, הייתה לסבא שלי גינה שנראתה בעיני כילדה- ענקית. היו שם בסוף החורף- אביב מיליוני פרחים- עין התכלת שנראתה כה גדולה, דם המכבים וסביונים וחרציות. זוכרתשהסתובבתי שם בין הפרחים כשהרחציות כמעט כיסו אותי בגובהן ודמיינתי לי שאני בארץ האגדות.
בקשר לאותה "שיבולת שועל". אם אנחנו מתכוונים לאותו צמח עם הזיפים והקוצים הקטנים שנדבקים למכנסיים, לגרביים ולשערות הכלבים ... כשהיה לי פעםכלב שהסתובב חופשי בחוץ, הוא חוזר תמיד כששערות השפם שלו דבוקות לגמריא עם הקוצים הקטנים והירוקים האלה ולא הבנתי, מה יש לו לחפש דוקא בין העשבים האלה ... מסתבר, שבעלי החיים ובעיקר הכלבים, נוהגים לאכול את העלים הארוכים הירוקים של אותו צמח, כי זה עוזר להם בעיכול וכשהם מרגישים לא טוב ... ובאותה "הזדמנות" שהם אוכלים את עלי הצמח, נדבקים מסביב לפיהם הקוצים הזעירים שלו (הרי זוהי אחת מצורת הפצת הזרעים בטבע ...). עד היום, כשאני יורדת עם הכלבים החוצה, הכלבה הזקנה מחפשת תמיד בתוך הדשא את העלים הירוקים בעיקר כשהם עדיין צעירים ורעננים (ואז טרם צמחה השיבולת עם הקוצים) ואוכלת אותם ...
היינו מורטים את עלי הכותרת מסביב, מפרקים בזהירות את העלי הדק והארוך שבקצהו העליון האבקנים ובקצהו התחתון השחלה השמנמנה והדביקה והיינו מדביקים אותה על האף ...?
השושן הסיני בששפת העם נקרא היביסקוס סיני ( האדום ) להבדיל מההיביסקוס המצוי ( הלבן ) יש להבדיל בין ההיביסקוס הסיני ( שפרחיו פתוחים ) לבין הדבוקית המעוצה ( שפרחיה סגורים ) למרות שבילדותי את שניהם הייתי מדביק על האף
לגבי "מקור החסידה" שהוזכר כאן קודם , או אחותו " ציפורן החתול " היינו לוקחים את כל הגבעול , עושים לולאה ו"יורים" את ה"מקור" לשערות ראשיהן של הבנות