חובות הנאמן

3ripell

New member
חובות הנאמן

האם משהו יכול לסייע לי מה הם חובותיו של עו"ד המשמש כנאמן על כספי לקוח. 1. מה מותר ומה אסור לו לעשות בכסף. 2. היכן עליו להפקיד את הכספים. מי שיודע נא עזרתך

עו"ד כנאמן

כללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), התשמ"ו-1986 39. ניהול חשבון פקדון עורך דין ינהל חשבון בנק נפרד לכספים שהופקדו בידיו בנאמנות. 40. העברת כספים ללקוח (א) עורך דין חייב להודיע ללקוחו ולהעביר כל סכום כסף שקיבל עבורו, תוך זמן סביר מעת קבלתו. (ב) עיכב עורך דין, על פי דין, סכומי כסף שקיבל עבור לקוחו, או ניכה, על פי הסכם, כספים מתוכם, יודיע על כך ללקוח תוך זמן סביר. 41. השקעת פקדון (א) עורך דין המקבל כספים בנאמנות, יודיע על כך ללקוחו מיד ויבקש, בסמוך למועד קבלתם, ממי שעבורו הוא מחזיק את הכספים בנאמנות, הוראות מפורטות המתייחסות למסירת הכספים ולהשקעתם. (ב) קיבל עורך דין כספים בנאמנות ולא נתקבלו, תוך זמן סביר, הוראות בקשר להשקעתם, ישקיע את הכספים באחת מדרכים אלה: (1) בהתאם לסעיף 6 לחוק הנאמנות, התשל"ט-1979 4; (2) בהתאם לסעיף 50 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, התשכ"ב-1962 5; (3) בדרך אחרת שיש בה סיכוי סביר לשמירת ערך הכספים, לפי הנסיבות הידועות באותה העת. 42. דין וחשבון כספי (א) ערוך דין ימציא ללקוח דין וחשבון על מצב חשבונו של הלקוח - (1) לפי דרישת הלקוח - תוך זמן סביר לאחר הדרישה, ובלבד שהוגשה לא יאוחר משלוש שנים מיום סיום הטיפול; (2) תוך זמן סביר לאחר סיום הטיפול. (ב) עורך דין שנדרש בידי לקוחו להמציא לו העתק מקבלות על הוצאות שהוציא או ממסמכים הנוגעים לכספים המוחזקים כפקדון, ימציאם ללקוח תוך זמן סביר; הוראה זו לא תחול כאשר דרישת הלקוח להמציא לו את המסמכים באה אחרי שעבר זמן סביר או שהמסמכים אינם עוד בידי עורך הדין.

3ripell

New member
קישור למקור

תודה רבה לך - תשובתך מפורטת ומספקת עם זאת מאחר ואני חייב להביא סימוכין, האם תוכל לכוון אותי למקור ממנו המידע נלקח- קישור למקור באינטרנט.

המקור הוא

כללי לשכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית), התשמ"ו-1986. זהו דבר חקיקה (=חוק). אני לא יודעת אם אפשר למצוא קישור לחוק ברשת. תנסה לחפש לפי שם החוק.

למעלה