חובות החברה...

superdrink7

New member
חובות החברה...

תוספת ראשונה לתקנות ניירות ערך...

5. חלוקת דיבידנדים
תק' תש"ע-2010
(א) יפורטו המועדים והסכומים של דיבידנדים שהאתגיד הכריז וחילק בשנתיים האחרונות והאם החלוקה הצריכה אישור בית משפט; כן תצוין יתרת הרווחים הניתנים לחלוקה לתאריך הדוח על המצב הכספי האחרון הכלול בתשקיף.
(ב) יפורטו מגבלות חיצוניות שהשפיעו על יכולת התאגיד לחלק דיבידנד בשנתיים האחרונות, וכן מגבלות העשויות להשפיע על יכולת התאגיד לחלק דיבידנד בעתיד.
(ג) תפורט מדיניות חלוקת דיבידנד, אם קיימת, לרבות החלטות על שינויים בנוגע למדיניות.
(ד) ניתן לכלול מידע בדבר כוונות לחלק דיבידנד, כאשר לתאגיד יש יכולת לחלק דיבידנד, אך הוא לא עשה זאת בעבר.


יש חוק במדינת ישראל ואף אחד לא יעשה ממנו פורפרה.
 

ml1231

New member
כאן מדובר על רווחים

ובהסכם השותפות החברה התחייבה לחלק את הרווחים
יש חוק ויש הסכם אותו הכללי חייב לקיים והמפקח חייב לאכוף.
לא ניתן לכללי לעשוק אותנו
 

superdrink7

New member
דיבידנד

דיבידנד, בכלכלה ובדיני התאגידים, הוא תשלום שמעבירה חברה, מתוך עודפיה או רווחיה, לידי בעלי מניותיה. מקור המילה דיבידנד היא מאנגלית (Dividend) וגזורה מפעולת החילוק (Division באנגלית) החשבונית.
מטרתה העיקרית של חברה היא ליצור רווחים עבור בעליה. כאשר חברה מרוויחה, היא יכולה לשלם חלק מהרווח לבעלי המניות כדיבידנד, ולשמור את היתרה בחברה לשימושה. תשלום דיבידנד מקטין את סכום הכסףהזמין לחברה (לרבות לצורך פרעון התחייבויותיה לנושים), ומעביר לבעלי החברה את פירות השקעתם.
דיבידנד מחולק בדרך כלל מרווחים שנצברו בחברה כעודפים ראויים לחלוקה
, אך לעתים ניתן לחלק דיבידנד גם מקרנות הון (פרמיה על מניות וכו').
הדיבידנד משולם בדרך כלל במזומן, אולם ניתן גם לחלק "דיבידנד בעין" שמשמעותו חלוקה של נכס כגון מניות חברה בת.
 
למעלה