חד-פעמיים או מערכה?

חד-פעמיים או מערכה?

מה אתם מעדיפים לשחק - משחקים חד פעמיים או מערכה רצופה? במשחקים חד-פעמיים יש לכל שחקן דמות משתנה, סיפור הרקע מתחלף בכל פעם וגם שיטת המשחק יכולה להשתנות, הכל בהתאם לרצונות השחקנים. במשחקים חד-פעמיים אין התחייבות, שחקן יכול לבוא רק פעם בשתי פגישות (או פחות) ועדיין לשחק כאילו לא קרה כלום. גם אין כבילות - אם נמאס לשחק בשיטה (לא סגנון, שיטה - למשל מו"ד 3 נמאס אז משחקים רולמאסטר) מסוימת ניתן להחליף בקלות, וגם השה"ם יכול להתחלף. במערכה יש רצף ועקביות, כל משחק מתחיל איפה שהמשחק הקודם נעצר (לא נגמר, נעצר). הדמויות קבועות (פחות או יותר, תלוי בתדירות המוות שלהן
) והשחקנים מתחייבים לא להבריז מפגישות. ניתן למצות כל סיפור ולבנות סיפורים שניתן להריץ יותר משלוש-ארבע שעות ברציפות, וכמו כן על הדמויות ועולם המשחק להיות עמוקים יותר ולא שטחיים (כפי שמתאפשר במשחקים חד-פעמיים). אני אישית מעדיף מערכות. מה איתכם?

backdoorslam

New member
שאלה רלוונטית מאין כמוה

אין ספק שקמפיין ארוך וטוב מכיל בתוכו יסודות שכל שחקן תפקידים משתוקק להם. אך האם באמת אנחנו יכולים להתמסר לקמפיין ארוך טווח? (בדיוק חשבתי על זה היום בבוקר, בעודי שוכב במיטה) עוד כשהיינו תלמידים, היינו יכולים להתמסר לקמפיין. אפשר לקבוע בוודאות יום אחד בשבוע שבו כל החבר'ה פנויים למשחק, אף אחד לא עובר דירה ואף אחד לא עובד. אחרי צבא הכל משתנה: פתאום יש עבודה בשעות מטורפות, לימודים, מעבר דירה, מילואים (השם ישמור) ועוד שלל ארועים בלתי-צפויים. אם יש שחקן כזה, בגיל 'אחרי צבא', שמסוגל באמת להתמסר ליום מסויים בשבוע שמוקדש למשחקי תפקידים, אשרהו. הפתרון שלי הוא סינטזה בין שני הדברים. אני, כמנחה, בונה מערכה על כל פרטיה ועולמה, ומשתית עליה הרפתקאות. ההרפתקאות יכולות להיות קצרות, ארוכות, בעלות קשר אחת לשניה, או משוללות קשר. גם השחקנים יכולים, מבחינתי להתחלף, כל עוד הם מסיימים בכבוד את אותה הרפתקאה שהתחילו. אם נראה שיש לפנינו התחייבות למשחק ארוך יותר, ניתן להפעיל אף מיני-קמפיין של כמה חודשים. פשוט חבל להתחיל משהו מבלי לסיים.

DDN

New member
מערכה!

דני אוהב לבנות דמויות. דני אוהב לפתח את הדמויות. לדני נמאס לכתוב בגוף שלישי, והוא יסגר. ככה יותר טוב. אני אוהב לפתח ולדאוג לדמויות. לא רולנד ולא אלכסנדרה היו מתאימים למערכות חד פעמיות. במערכה חד פעמית העזיבה של רולנד לא הייתה דרמטית. למען האמת, היא לא הייתה קיימת בכלל.

במילה אחת.. מערכה !

קשה לי להשקיע בדמות שמיועדת לפגישה אחת או שתיים.. ודמות לא מושקעת קשה לי להתחבר אליה.. ואז קשה לי לשחק אותה (או שאני משחק אותה גרוע
) ואם כבר יש לי דמות מושקעת בחד פעמי אז אני מתעצבן אחר כך כשאין לי הרבה מה לעשות עם הדמות (למרות שדמות מחד פעמי יכולה לעבור לקמפיין ארוך כשבשק העבר שלה ההרפתקאה החד פעמית.. ואז אני שמח

ומה עם כנסים?

הדבר הקרוב ביותר למערכות שיש בכנסים הוא משחק שנמשך על פני שניים-שלושה סבבים. מכיוון שכל מי שענה לי עד כה מעדיף מערכות (כמוני), יש לי שתי שאלות אליכם: 1. האם אתם הולכים לכנסים, למרות שאין כמעט אפשרות לשחק מערכה? אם כן, למה? 2. עד כמה ארוכות המערכות שאתם משחקים? האם קרה שהפסקתם מערכה באמצע (לפני שנגמר הסיפור?)

backdoorslam

New member
ואללה, הזכרת לי את המיסיון שלי

בשבילך ולכל אלה שעדיין לא מכירים, אנוכי ועוד משתתפים רבים מתוך הפורום עומדים להתחיל (למעשה כבר התחלנו) בסדרת מפגשים של משחקים חד-פעמיים באיזור המרכז. המשחק הבא בסדרה אמור להתקיים, נכון לעכשיו, אצל סארגון בבת-ים בתאריך שעדיין לא נקבע סופית, אבל בתחום ה-שבוע, שבועיים הבאים. מדובר בהרפתקאה לפי Marvel Super Heroes. מי שמעוניין לדעת על מועדים של המפגשים הבאים (לאו דווקא המשחק הבא), מתבקש ליצור עימי קשר, ואני כבר אדאג שהוא ידע על כל המשחקים. מבחינת גיל; 16,17 זה פחות או יותר המינימום. עכשיו לתשובות שלי: 1- אני הולך לכנסים בספקנות גדולה מאוד. למעשה אני כמעט לא מצפה לאיזו הרפתקה דגולה, וזה מכיוון שלא ניתן להרכיב את הקבוצות מראש - דבר חשוב מאין כמוהו להנאהת כל המשתתפים. לכן אני מגיע לכנסים יותר בשביל החבר'ה, או אם אני בטוח שאני אוכל להנות מחד-פעמי כזה או אחר. 2- כמו שאמרתי לפני, בגיל 'שלי' קשה מאוד לבנות לעתיד, ולכן אני מעדיף לחלק את הקמפיין. מעולם לא סיימתי קמפיין - לא כשחקן ולא כמנחה. מתסכל.

backdoorslam

New member
ועוד דבר חשוב

חלק מהמשחקים יהיו פתוחים לשחקנים חדשים, בין אם בהשתתפות מוגבלת או בצפיה בלבד. אם אתה או אתם מכירים תותחים שרק מחכים להזדמנות - זו ההזדמנות בשבילם. אבל אני מבקש - תותחים בלבד
.

Larik

New member
Me , Me , Me

אני מקווה רק שזה לא יתנגש עם הבגרויות שלי ושל סרגון.

Sargon

New member
שום בגרויות

ושום מתכונות! אני מכחיש שקיים דבר כזה, הכל זה אשליה אופטית וגם אם באמת הדברים הללו קיימים הם בגדר המלצה בלבד.

DDN

New member
תצ'ובות

לא מת על כנסים. וקרה שהפסקנו מערכה באמצע. יותר מדי פעמים, ויקרה שוב.

להגיד אני אוהב מערכות זה נורא פשוט

להגיד אני אוהב להכין דמויות מראש זה גם לא קשה במיוחד אבל מה על להתחבר לדמות גם אם אין לה מפנים דרמטים?לכול אחד יש,פשוט לא כולם כוללים תיכנון של שלוש שעות עם מד זווית ועט עיפרון.אני אישית מעדיף חד פעמיים או קצרים במיוחד,הרפתקאה קצרה שנועדה שיסיימו אותה

גם במערכה יצא לי להחליף דמות - זה א

ב. לאלה ולאלה יש את היתרון שלהם. בחד פעמי אפשר להשתולל הרבה יותר הן כשחקן והן כDM. אין כאן חשש שהדמות תהפוך להיות למעמסה משחקית, אין כאן השקעה בקבוצה עצמה, ובדרך כלל גם העלילה היא קלילה ולא מחייבת. בנוסף - זה מקום לעשות ניסויים. חד פעמי הוא גם בדרך כלל (למשל כשאין מי שינסה להרוס את המשחק (זה לבאקדור) ) גם בקצב מהיר יותר. במערכה רב פעמית יש טעם בהשקעה בדמות. כולל מחקר מסביב, הבנת הפסיכולוגיה והעולם שלה וכתיבת היומן שלה. זה דורש הרבה הרבה יותר זמן, והתחייבות כלפי שאר הקבוצה. זה גם דורש בחירה מדוקדקת הרבה יותר של הקבוצה. מעבר לזה - אני יותר זהירה בבחירת דמויות למשחק ארוך טווח. אני רוצה שהן תוכלנה להתפתח איתי, ולכן הן חייבות להיות הרבה יותר עגולות ומתוחכמות מאשר מה שדורשת מערכה חד פעמית. לגבי עלילה - כמובן אין מה להשוות. אצלנו נהוג במערכה רב פעמית לפתח עלילות בתוך עלילות, ליצור הזדמנויות למשחק חברתי בין הדמויות, להשקיע בבנית הדמות חשיבה גם באיך שהיא תשתלב בקבוצה (של הדמויות), איך היא תגיב לדמויות האחרות. כבר יצא שבחרתי לדמות תחומי עניין מסויימים למשל, כדי לוודא שיהיה לה מכנה משותף כלשהו עם דמות אחרת. יש את הבאמצע - מערכה שמורכבת מסדרה של הרפתקאות. אני חושבת שזה אחד הדברים שתלוייים באיכות הDM יותר מכל השאר. קשה מאוד להרכיב סדרת הרפתקאות עם סיפור כולל מסביב ולשמור את זה לאורך זמן, מבלי שהשחקנים ירגישו שהם משחקים משחקים חד פעמיים פשוט עם אותה דמות. קל מאוד להגיע למצב שבו מקבלים את הרע משני העולמות ולא את הטוב. ויש את המצב שלנו. המצב שלנו הוא כזה שבגדול כל השחקנים מעדיפים לשחק ולא לדאם, ולכן כדי לא להעניש אף אחד מדאמים בסבבת כשכל אחד מהדיאמים מוסיף את הנופך שלו לעולם ולקבוצה. זה דורש הרבה יותר תקשורת, זה דורש הבנה הרבה יותר מעמיקה של כולם את העולם לפי ראית העולם של כולם, וזה דורש תיעוד. אבל זה מאפשר חוויה הרבה יותר מלאה לכולם, ובתור בונוס - אף פעם לא שוקעים למצב שבו הדיאם צפוי, המשחק נעשה מונוטוני וכו'. יש קו מנחה כללי, אבל כל הרפתקאה היא בסגנון אחר לגמרי. אני מעדיפה את המצב הזה... במיוחד בהתחשב בזה שתורי יגיע עוד הרבה הרבה זמן....

אלדריון

New member
אישית- מערכה.

אני לא ממש אוהב משחקים-חד-פעמיים, ומעדיף מערכות, שבהן ניתן לפתח את הדמויות, להכיר את העולם ולעקוב אחרי עלילה. לעיתים קשה להריץ (ולסיים!) מערכות, בעיקר בגלל שיקולי זמן של שחקנים. אפשר לשחק גם במיני-מערכות: סידרה של מספר הרפתקאות הקשורות זו לזו, אולם עדיין קטנות מקמפיין שלם. כך אפשר להעביר בניהן NPC מתאימים, שהדמויות לומדות להכיר, וגם לבסס אותם מסביב לTheme מסוים, כמו מיני-קמפיין גמדי (שאני רוצה להריץ כבר זמן מה), שבה יש דרישה שהשחקנים יוכלו להתחבר לדמויות, לעלילה ולעולם, אבל מצד שני לא ישקעו בחד-גוניות (אחרי הכל, גמדים הם יצורים מרתקים, אבל אם הם הציר שמסביבו במוי קמפיין שלם, הדבר עלול לשעמם מעט...)

למה לא מערכה גמדית?../images/Emo32.gif

אני מכיר הרבה מאוד מערכות אנושית, אז למה מערכה גמדית תשעמם? אם אתה משקיע ומפתח את התרבות הגמדית ולא משאיר אותה כסטריאוטיפ, אתה יכול לקבל מגוון עשיר מאוד של תרבויות - בדיוק כמו אצל בני אדם. אז לך על זה, אל תחשוש ממערכה גמדית (אם יש לך זמן להשקיע בה, זאת אומרת...)

אלדריון

New member
כמובן...

בניתי תרבות גמדית מסועפת (למרות שהיא עדיין בקווים כללים), והיא אכן יכולה להוות בסיס למערכה, כשחושבים על זה, כמו כל ממלכה אנושית- העניין שרוב הקמפיינים אינם קמפיינים אנושיים בלבד- ניתן להתקל באלפים, פוגשים גמדים, זוטונים, נססים, וכיוצא באלה. בקמפיין גמדי כמו אני חשוב עליו, הרי הוא יתרחש כולו מתחת לפני האדמה. מצד שני, אפשר אכן להפגיש אותם עם תרבויות תת-קרקעיות. חוץ ממנסי-המעמקים, אין תרבויות בUnderdark שהן ידידותיות במיוחד- נו טוב, אני מניח שזה תפקידי לתכנן כמה מאלה. עצות?

אם כבר תת-קרקעי

אז אני מניח שפני הקרקע יהיו "איזור המסתורין" עבור הגמדים, לא? רק האמיצים (והסוחרים והטיפשים) יוצאים מהמחפורות והמנהרות אל פני הקרקע, כמו שרק בני אדם אמיצים חודרים למערות ומחפורות בחיפוש אחר הרפתקאות ותהילה (ונק"ניזם). תוכל לתכנן תרבות תת-קרקעית שאפילו סוגדת ל"אלים" שעל פני הקרקע ומקריבה להם קורבנות (אחת הדמויות אולי?); או אולי מפגש עם הרפתקנים שהסתקרנו וחדרו למערות; או סתם חבורת פושעים הנמלטת מפני החוק - בדיוק אל המחפורות הגמדיות... ואם כבר פושעים - אני מניח שיש כל מני מחצבים נחמדים מתחת לפני הקרקע. בוודאי יהיו כל מיני אנשים שיהיו מעוניינים לשים את ידם על האוצרות הללו. מקווה שעזרתי!

אלדריון

New member
טוה, זה כבר תלוי העולם...

בעולם שאני עובד עליו כרגע, הקרקע מוכרת היטב לגמדים, והם מנהלים קשרי סחר עמה (למרות שרובם לא רואים את השמיים באופן אישי), והם מייבאים ממנה כמויות של מזון, ביגוד ומצרכי מותרות. רעיון טוב, בכללותו, אבל לא מתאים למערכה שלי. סורי.

אז אם הגמדים סוחרים עם הקרקע

אז אולי יש להם בני ברית שם? מה הם נותנים להם בתמורה - מחצבים אני מניח? בטח נוצרו אגדות ושמועות אודות מצבורי הזהב העצומים של הגמדים, אגדות ששלחו כמה הרפתקנים לנסות להניח את ידם עליהם. זה אולי גרם לשנאה בין בני האדם לגמדים, כשכל צד רואה בשני חמדן המנסה לנכס לעצמו את מה ששייך לו ביושר? או אולי הסחר הוביל לידידות עמוקה ולתיירות הדדית? אז בוודאי החלה תנועה גדולה של בני אדם אל המחילות ומחוץ להן, אולי גם איזה מלך אנושי החליט לעשות מסע כיבושים תת-קרקעי באדמות לא-גמדיות (וע"י כך מיגר את התרבויות הלא-ידידותיות במיוחד ששורצות שם)? והגמדים - חלקם התיישבו מחוץ למחילות? זה גרם לפילוג או אפילו למרד? מקווה שזה יותר מסייע!

זה מזכיר לי

את אחד המשחקים המיתולוגיים שלנו. אני לא הייתי בו (היה לפני זמני) אבל הסיפור הוא כזה - כולכם גמדים. כל חייכם חייתם במערה, וזה כל מה שאתם מכירים. תמיד נפלו עליכם דברים מהשמיים, ויום אחד החלטתם שנמאס לכם, ואתם רוצים לברר למה דברים נופלים עליכם מהשמיים, והרבה פעמים הורגים את חבריכם, נשיכם וטפכם. בסופו של דבר אחרי מסע מפרך במעלה אחד העמודים במערה, מעוף בבלון פורח וכהנה וככנה, מתברר שיש תרבות גמדית גם בחלק הגבוה של המערה, שפשוט משליכה את הזבל אל ה"שממה שמתחת". הם כורתים ברית שלום שכוללת תנאים לטיפול בזבל, וזה סוף המשחק.

למעלה