חד הורית גאה

shirlygn

New member
חד הורית גאה

שלום לכלם ומזל טוב לפתיחת פורום חשוב זה. שמי שירלי ואני אמא חד הורית לילד בן 5. ברצוני לעודד את כל הנשים הנכות שלא מצאו בן זוג לנישואין או לזוגיות לחשוב על האפשרות להביא ילד בכוחות עצמן, שכן האל חנן אותנו ברחם, מה שלא את הגברים. אשמח להיות קול קורא בפורום זה להתלבטויות הקשורות בנושא. אני חושבת שלהיות נכה ולוותר על מימוש ההורות למי שלא מצאה בן זוג הוא עונש כפול, גם לוותר על זוגיות וגם על ההרורות. מנסיוני, אחרי שהילד מגיע, הכל מגיע והרבה יותר טוב בלפני כן. קצת על עצמי, אני נכת פוליו, בכסא גלגלים. כיום מגדלת ילד בעזרת עובדת זרה. בהתחלה היה קשה מאוד בייחוד התלות הבלתי אפשרית באדם אחר, הקושי לעשות דברים בסיסיים עם הילד שלי כמו להרגיע אותו, לרדת לרצפה ולשחק איתו (אינני מסוגלת), העדר היכולת להיות איתו במגרש משחקים פרט לצפיה מהצד ועוד..פורום זה הוא במה לחלוק את חוויות ההורות של כל סוגי הנכויות על המגוון והיחודיות שלהם. אשמח לשמוע ולהשמיע. ושוב יישר כוח, דניאלה. משירלי

dobhy46

New member
בוקר טוב שירלי

אני נשויי לאשה נכה ולנו ילדה היום בת 12 ואנו באמת מאושרים

Stranger23

New member
מה דעתך לגבי עזיבת הקן ...

היי שירלי , במקרה נכנסתי לפורום ואני דיי מקושר לסיפור הזה אבל לא משנה כרגע מה סיפור חיי השאלה היא בגיל 20+ הילדים עוזבים את הקן , ומה אז , האמא נשארת רווקה ביחוד עם נכות ויש גם כאלו שאלמנות , מה אז , עד כמה אדם יכול לשרוד בודד בלי עזרה פיזית , נפשית , סיעודית בגיל הצורך זה לא קל לחיות לבד בטח שלא להשאר לבד מה אז .. . איך מתגברים על האיי רצון לפגוש מישהו ביחוד עם נכות וביחוד לאחר אלמנות שנראת כמו נצחית

shirlygn

New member
לאהבה אין גיל

מי דיבר על בדידות. מאז שיש לי ילד וגם לפני, היו לי בני זוג וגם כיום. מי אמר שבן הזוג צריך להיות ההורה של הילד שלך. עד איזה גיל אישה צריכה לחפש ולחכות לאביר כדי להביא ילדים? יש שלב, ביחוד עם יש נכות, שצריך לקבל החלטה ולא לפספס את ההזדמנות. תאמין לי הרבה יותר קל למצוא זוגיות שהשעון הביולוגי לא לוחץ ולא נכנסים לקשר מתוך לחץ. בכל גיל אפשר למצוא זוגיות. כמו כן, הרבה אנשים שמתחתנים גם מתגרשים. למי שיש כישורים חברתיים למצוא זוגיות, מוצא. אני לא אומרת שלא צריך לשאוף להקים משפחה נורמטיבית, עם שני הורים וכו'. אך במצבים שבהם לא נמצא המיועד או המיודעת, חשוב לממש את ההורות ולא להחמיץ רק בגלל שלא נמצא בן הזוג בזמן הנכון. זה המסר שלי בייחוד לנשים. לגברים יותר מסובך העיניין... אם נבדוק סטטיסטית, כמה נכים לא התחתנו.. זה די הרבה..וגם לא הביאו ילדים..פשוט כואב. לי בכל אופן. מאז שיש לי ילד, אני אדם מאושר ושלם הרבה יותר, ולכן זה מה שאני משדרת לעולם וגם יותר קל לי למצוא בן זוג, כי לא הכל נופל וקם על קיומו. מקוה שעניתי שירלי

אחרי שהילדים עוזבים

אצל נכים כמו שאר ההורים מגיע הזמן שהילדים מתבגרים ועוזבים. לדעתי החוכמה היא להתכונן לכך , לדבר עם הילדים על הקושי והחלל שהם משאירים ולחשוב איך עוברים את התקופה הראשונה של ההסתגלות למצב החדש. כמו כן כל אחד יכול לחשוב על תחביבים ,עיסוקים שונים, התנדבות וכו' שעשויים לתת תוכן לחייו , אפשר גם לנסות להתחבר עם אנשים נוספים בקבוצות ,חוגים וכד' כדי להתגבר על הבדידות, ו... גם המחשב קצת עוזר...

למעלה