חד-גדיא

shaltomato

New member
חד-גדיא

אם בנושא חד-גדיא עסקינן וחידות מהמקורות אז הנה שאלה לפורום : יש למישהו מושג מאיפה באה המילה - צרפת ( הרי הצרפתים מאד "אהודים" פה ביננו ) - הרי צרפת זו מילה עברית די עתיקה ואין לה שום קשר לשם הלועזי - פרנק או פרנס שהיא ארץ מולדת הפרנקים . אז מאיפה הגיעה המילה צרפת - ולא אני לא יודע את התשובה.

צרפת מופיעה בתנ"ך אלא מאי -

לא אותה צרפת היא. צרפת שמופיעה בתנ"ך היא לא אחרת מ-צור. אותה ממלכה צפונית שהפכה לעיר ואם בלבנון כעבור כמה אלפי שנים. צרפת קיבלה את שמה בפרשנות, נדמה לי שזה היה רש"י ששיער שצרפת של התנ"ך היא המכונה "כיום" (לפני 700 שנה) פאראנסה. ואולי היה זה פרשן אחר. ואחר כך - זה נשאר.

een ogenblik

New member
וגם ציטוט

בעובדיה פסוק כ' נאמר "וְגָלֻת הַחֵל-הַזֶּה לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר-כְּנַעֲנִים, עַד-צָרְפַת, וְגָלֻת יְרוּשָׁלִַם, אֲשֶׁר בִּסְפָרַד--יִרְשׁוּ, אֵת עָרֵי הַנֶּגֶב." ומקורותי טוענים שבפרוש לפסוק זה הזכיר רד"ק שיש המזהים בין צרפת המקראית לארץ פרנסיה (מקורותי מסרבים לנקוב בשמו של זה שקבע את ספרד במיקומה הנוכחי, אלא משתמשים בלשון רבים).

טל ר

New member
ועוד אחד

מלכים א' פרק י"ז קוּם לֵךְ צָרְפַתָה אֲשֶׁר לְצִידוֹן, וְיָשַׁבְתָּ שָׁם; הִנֵּה צִוִּיתִי שָׁם אִשָּׁה אַלְמָנָה, לְכַלְכְּלֶךָ. וַיָּקָם וַיֵּלֶךְ צָרְפַתָה (לך צרפתה כלומר לך לצרפת - כמו לך ירושליימה - לך לירושלים).

shaltomato

New member
ולמה צרפת

ויש איזה מקור למילה, או שאנחנו נתקעים עם הצרפת הזו לעולמי דור

הניחוש שלי.

באחד מהספרים קראתי על ספינת מסע שהגיע מטוניס לארץ הברברים.(צרפת) בצאתם לדרך ציידו אותם חיוורי הפנים הבורים בגבינות לחם ארוך וצר. צר (לחם ארוך וצר) פת (פת לחם). גם אם זה לא נכון זה נשמע יפה!!

iditbs

New member
לא הבנתי, זה רעיון שלך או של הסופר?

בכ"א הסבר (משחק מילים) יפה!

למעלה