חדש

• פותח הנושא mk77
  • פורסם בתאריך

mk77

New member
חדש

שלום לכולם! שמי משה ואני חדש פה ומתחיל את צעדי הראשונים בתחום. רציתי לדעת קצת רקע על התחום: אילו כלים אני אצטרך, מהם השיטות השונות, כי אני מצייר עם עכבר וזה קצת מעצבן, אילו תוכנות אני צריך ואתרים\ספרים שמלמדים אותם ביעילות. קצת רקע עלי: הייתי אמור להבחן לבצלאל השנה אבל החלטתי לנסות רק בשנה הבאה, אז יש לי שנה של זמן לעצמי, להתפתח עוד ולהתקדם (כך אני מקווה) אני מקווה להיות חלק פעיל בפורום. תודה. אני מצרף כמה דברים שלי ומבקש חוות דעת שלכם המומחים, תודה.

pillit

New member
ברוך הבא

אכן איורים מרשימים לכל הדעות גם אני התחלתי בציור עם עכבר- אולם מצאתי את השימוש בעט ומשטח דיגיטלי קל הרבה יותר. יש פרסומת לחנות ( אריג'נט) ולעט ( וואקום)- ממש פה למעלה, מתחת לסרגל התפריטים. אני , אישית, עובדת עם פוטושופ, יש כאלה שעובדים בפרי הנד ובפלאש, באיזו תכנה צוירו האיורים שלך ? הרבה בהצלחה לך נשמח לראות עוד ציורים.

amitais

New member
עבודות עם פוטנציאל

אבו מאזן טוב מאוד. יאיר לפיד פחות, כי צורת הראש שלו לא כל כך רזה. יכולת בכיף להתחיל את בצלאל כבר השנה. תטייל בעולם לפני.

pillit

New member
לא בטוח

בכלל- שהוא צריך- את בצלאל... המחירים נעים בין 300 ל- 5000 ש"ח אל תתפתה לקנות משטח גדול- הקטנים הרבה יותר נוחים וההבדל בין 560 רמות לחיצה ובין 5000- הוא זניח. רק תבדוק שזה מתאים לך למחשב (פי סי או מק), ועובד על מערכת ההפעלה שלך. ואני אהבתי מאוד את היאיר לפיד.

SCaToPHaG

New member
לא בטוח בכלל שהוא צריך את בצלאל?

משפט מטופש ומתוסכל שכזה יכול לצאת רק ממי שלא למדה שם.

j i m m y

New member
אתה שמעת תיסכול?

אני שמעתי צהלות שמחה. מה ז"א מתוסכל? היא אמרה את זה כפירגון. למה אתה אומר שהיא אמרה את זה כמשפט מטופש? חלאס להביש להודעות טקסט טונציות ושפת גוף.

pillit

New member
תודה ג'ימי

לא ממש ידעתי אם להגיב ואיך להודעה המוזרה ההיא ושקלתי להביא את פיבן כדוגמא ( הן העבודות הנ"ל מזכירות אותו ולא במעט) אולם החלטתי שכל הקדשת תשומת לב להערה ההיא תהיה מיותרת. אבל אם כבר פתחת ופיתחת את הנושא. אז כן- בצלאל יכול להוסיף (בטח שלא לגרוע) לך מימד נוסף, ופלצנות מספקת לרזומה וכן- פיבן לא התקבל לשם- ותראה איפה הוא ו-לא- לא מתוך תסכול נאמר הדבר כי אם מתוך עבודה בשטח ואבחון מהיר של ידֿ פוטנציאלֿ וזיהוי סגנון מקצועי ומבוקש.

s h i l

New member
לדעתי את טועה

בצלאל יכול רק להוסיף לבן אדם עם כישרון

mk77

New member
תודה על

הפידבקים המפרגנים, אני כמובן מסכים שיש לי עוד הרבה מה ללמוד והשאלה אם לגשת למוסד אקדמי לא מוטלת בספק.. עניין אותי במיוחד הרעיון של גיוון עם כלים אחרים, אבל היתה שם מילה שלא הכי הבנתי, אולי מונוכרומטי? סליחה על הבורות.. אני כנראה אצטרך ללמוד גם כמה מושגי יסוד בדרך..

s h i l

New member
מונוכרומטי

זה לעבוד עם צבע אחד. תצא מצבע אחד והgradient שלו - זה מה שהוא הציע כדי להתאמן באור וצל (נגיד שחור וגוונים של אפור). לדעתי צריך קצת להגביל את הסקאלה הציבעונית ולא להשתמש בכל הצבעים שבעולם לאיור אחד. אבל גם לאייר בצבע אחד יכול להיות קצת משעמם לפעמים. תלוי. ואם יש לך שנה עכשיו לפני בצלאל שאתה רוצה להתפתח בה תנסה גם טכניקות לא במחשב לדעתי, ואחר כך שתחזור למחשב בטח תגלה דברים חדשים. בהצלחה.

מתן בר1

New member
עבודות יפות מאוד!

אהבתי! מרשים מאוד שעשית את זה עם עכבר, עם לוח זה יקח לך חצי זמן..

SCaToPHaG

New member
מסכים עם הנאמר

רואים שיש פוטנציאל, יש חשיבה על פרטים, והחלטות ברורות וחכמות. הקומפוזיציה של בנאי חלשה. אני חושב שאפשר לנסות להקפיץ את הסגנון שלך רמה. נכון לעכשיו הסגנון שלך גרפי והוא מבוצע בכלי גרפי, ונוצרת שלמות קצת משעממת. בסופו של דבר האיור משתטח ומאבד קצת עניין. אתה יכול לנסות לשלב עבודה ידנית באיורים, למשל עבודה בחיתוכי נייר ומשיכות מכחול. כמו כן נסיון בעבודה מונוכרומטית יכול לתרום לך מבחינת תפישה של אור וצל. בכל מקרה, כמו שאמיתי אמר, קח לך את השנה הזו לראות עולם, ושנה הבאה בירושלים הבנויה, youre a shoe-in.

moshikgulst

New member
סחטיין

סגנון מאוד מרענן יש לך. אהבתי באבו מאזן את התחימה של הפרצוף עם הדגל. למרות זאת משהו מפריע לי עם אוזן ימין שלו. הכחול הכהה מעל הירוק יוצר השפעה מפריעה לדעתי על האוזן. ביאיר לפיד (שלדעתי יצא הכי דומה) אהבתי את קווי השיער הלבנים-כמה פשוטים ככה קולעים.

עבודות מקסימות!

יש לך סגנון ייחודי חזק, מאוד הבעתי. חלק מהדמויות מזוהות מאוד (אבו מאזן, אהוד בנאי) אחרים פחות, אבל הנסיון מצויין. כדאי לשים לב לפלטת הצבעים, אולי לצמצם גוונים.

למעלה