*חדש*...

Niminator

New member
*חדש*...

לא ממש טרחתי לקרוא את סוג הדברים שכתבו כאן ואני לא יודע אם זה אחד מסוג הדברים שאתם משוחחים עליהם... בכל אופן... "אני חושב משמע אני קיים". המשפט הוא משפט חכם, אבל הוא לא מסביר איך המחשבה מתקיימת, ולמה היא מתקיימת. איך משהו יכול ליצור מחשבה? האם המחשבה מקושרת לגוף? כל השאלות בקשר למחשבה, קיצר, מטרידות אותי, ואפילו איבדתי מעט משנתי במחשבות אלו. השאלה הראשונית שלי כשהתחלתי להתעניין בשטויות האלה הייתה "האם אני קיים?", אבל המשפט הקודם ("אני חושב משמע אני קיים") שפך אור על הדברים, אבל העלה שאלות אחרות, אלה שכתבתי כרגע. התחלתי להאמין שאם יחנכו ילד מגיל צעיר להאמין שהוא יכול לעשות כל דבר ולעוות את המציאות, הוא יוכל לעשות את זה, כי כל אחד הוא בעצם אלוהים בתוכו, והתחנכנו מגיל צעיר להאמין שכל האנשים תלויים בכל שאר האנשים בעולם, ואמונות חזקות כל כך פשוט אי אפשר לשנות. אבל לפעמים אני חושב שאני הדבר היחיד שקיים, כי אני הדבר היחיד שאני בטוח במחשבה שלו? את הדת ואת אלוהים כבר מזמן זרקתי הצידה, ועכשיו אני מחפש תשובות לכל השאלות. האם למישהו יש? שלום, דרך אגב

Scaly

New member
ממציא המשפט...

רנה דקארט רצה לענות על השאלה מי קיים? איך אפשר להגיע למסקנה לתשובה אונברסלית.. הוא הטיל ספק בכל והגיע למסקנה הידועה לנו.. והוא דרך אגב..לא האמין שאנשים מסביבו קיימים..כי...הוא ידע שרק הוא חושב הוא הגיע שהמחשבה מתקיימת, הרגשות מתקיימות ובהם לא ניתן להטיל ספק (לא זוכר איך הוא הוכיח את זה אבל הוא הוכיח) הוא אומר שמחשבה לא קשורה לגוף... מחשבה קיימת..לא נוצרת..בגלל זה לא ניתן להטיל בה ספק..כי היא כבר שמה צריך להזכיר שדאקרט עצמו לא האמין לפעמים לתורה שלו עצמו.. כי חשב שהיא מוגזמת מידי וקיצונית מקווה שעזרתי במשהו

איך דקארט הוכיח....

לדקראט היו שלושה שלבים: 1. הוא ניסה להטיל ספק בכול, תחילה הוא טען שהיא אפשר להסתך על עולם המציאות, ע"י כך שהוא השווה אותו לחלום ואמר שהיא אפשר להפריד בניהם. לאחר מכן הוא אמר שהיא אפשר גם להסתך על מדעים מדויקים כי הוא טען שאפשרי קיומו של שד (לדוגמא) שישטה במוח ויהפוך אמיתות ידועות (1+1) לבלתי מוכחות. 2. הוא הגיע למסקנה שהדבר היחיד שהוא לא יכול להטיל ספק בו הוא העובדה שהוא מטיל ספק. זה השתכלל בתירגומים ל"אני חושב, משמע אני קיים" 3. בשלב השלישי הוא הוכיח את קיומו של אלוהים. ועל כך נאמר: "אין תופסים אדם בקללותו"

Lechko

New member
תשובות לא אבל..

שאלות יש, והרבה. (אל תהיה כ"כ בטוח שצריך למצוא תשובות, אולי כדאי יותר לחפש שאלות רלוונטיות) העלת נקודה שתהיתי עליה הרבה מאוד זמן, אמנם לא יצא לי לחקור את תורתו של דקארט לעומק מספיק, המשפט, כשהוא עומד בפני עצמו חסר משמעות לחלוטין. אמנם אתה יכול להגיד "אני חושב, משמע אני קיים" אבל זה תלוי באיך שאתה מגדיר את שני המושגים "חושב" ו"קיים" כלומר, אלא אם כן, הגדרת אותם כמו דקארט, המשפט לא גורם שום פתרון. המדע המודרני הראה שהמחשבה במישור הפיזי היא פעילות א"מ של המוח באזורים שונים שמגרים עצבים מסויימים וגורמים למה שהאדם קורא לו "תחושות" "דמיון" או "מחשבות". לעומת זאת יש לך גישות אחרות הגורסות שהמחשבה קיימת בנפרד מהגוף.. כלומר, בצורה מאוד פשטנית, הנשמה שלך חושבת ולא הגוף. בשני המקרים, אין הסבר למושג "קיים". נראה שכל גישה פילוסופית מגדירה את מושג הקיום בתור משהו עקרוני שעוזר למודל שהיא מנסה לקדם ולא משהו כללי שיהיה נכון מכל צורה שתסתכל עליו. יכול מאוד להיות שאתה הדבר היחיד שקיים, והכל מתרחש במחשבות שלך (ראית פעם "ונילה סקיי"?). לא רק כך, אין דרך בטוחה לבטל את המחשבה הזו... אך הבעיה קשה אף יותר, מאיפה לך שאתה יכול לסמוך על המחשבות שלך? מי אמר לך שאתה לא סתם חווה משהו שיצור מופשט יותר ממך חווה ממשית יותר. כלומר, נגיד שאתה סך הכל חוש אחד של איזושהי ישות והמחשבות שלך הן רק חלק מרשת העצבים שלה (אמנם הדוגמא הזו מאוד רחוקה ממשהו שפשוט לחשוב עליו, אבל תעקוב אחרי זה ותראה את הכוונה שלי), במקרה כזה, אתה גם לא חושב, המחשבות שלך הן נניח 10 דרגות חופש מתוך 1000000 דרגות חופש שהיצור האנושי לא יכול לחוות בכלל, אם המציאות דומה לכך, זה יהיה כמו להגיד שהאצבע האמצעית ביד שמאל שלך חושבת. עוד הערה, אל תמהר לזרוק את אלוהים, להרוג אותו זה דבר אחד (זה שלב הכרחי במידה כלשהי), אבל כדאי לפעמים שהגופה שלו תהיה זרוקה לה בפינת החדר... מי יודע מתי תרצה להגדיר קיום מסויים של משהו, נקרא לו איקס, זאוס, ישו, או מה שזה לא יהיה.

Niminator

New member
השאלה שהעלת לקראת הסוף...

"כלומר, נגיד שאתה סך הכל חוש אחד של איזושהי ישות והמחשבות שלך הן רק חלק מרשת העצבים שלה", אי אפשר לבטל את זה, אוליי זה המקרה של הכל, אבל אני לא רואה איך דבר כזה מתקיים? זה אומר שהמחשבה שלי צריכה להתחבר לגמרי למחשבות של אנשים אחרים, ואפילו אם אתה לומד פסיכולוגיה ולומד לנתח אנשים, אף פעם לא תוכל ממש לדעת מה הם חושבים. במערכת עצבים צריך להיות תפקוד, ובשביל תפקוד צריך חיבור. בקשר להגדרה של קיום... אין לי אפילו מושג מאיפה להתחיל לנסות להגדיר קיום. זה מושג גדול מדיי בשבילי, בערך כמו המושג נצח או אין סוף. המחשבה היא הקיום בשבילי כרגע. איך המחשבה קיימת, או מה זה להתקיים, או מה זה מחשבה, אלה השאלות שמציקות לי יותר מכל. מה שהעלו קודם, האם אפשר להעלות ספק בתחושות וברגשות זאת שאלה טובה. בתחושות כמו חום קור או כאב אפשר להעלות ספק, כי הרי לפי ההגדרה הגוף לא קיים, רק המחשבה. אבל זה אומר שאי אפשר לבטל את הרגשות כמו אהבה. אבל איך אפשר להרגיש אהבה או שנאה כלפי משהו שלא קיים? האם זה התחלה להוכחה שהמחשבה של אחד הוא לא הדבר היחיד שקיים בעולמו? זה מחזיר אותי שוב לשאלה של "אם אני אגדל ילד מינקותו לחשוב שהוא אלוהים ושהוא יכול לעצב את העולם במחשבתו, האם הוא באמת יהיה אלוהים?".

Lechko

New member
אוקיי..

אז לא חשבתי לעומק כשהצעתי את מה שאמרתי, זה היה רק כדי להראות אפשרות אבל אפילו את זה לא תוכל לשלול בצורה ששללת, הנה כמה דברים שאני יכול להעלות מיד: 1) לא כ"כ קל להראות שהמחשבה האנושית לא תלויה, אמנם היא לא תלויה כשמדובר בפרטים אחדים, אבל שים לב שהתנהגות המונים הרבה יותר קלה לצפיה מראש. ז"א, אולי אדם כפרט עדיין לא ברור איך הוא משפיע, אבל באנושות בכללה, אפשר לראות דוגמאות ורצפים שחוזרים על עצמם וניתן בקירוב סביר לראות את התפתחותה (אם לא הטכנולוגית אז לפחות את החברתית) במספר דרכים מוגבל למדי... כלומר, אפשרות כזו לא ממש נשללת על הסף. 2) גם אם זה לא נכון, ואין שום קשר בין המחשבות של אדם אחד לשני, אין קשר בזמן הקצר, בדיוק כמו שאתה לא מגיב באותו רגע שאתה רואה אור אדום ועוצר (או רץ לכביש) אלא מחכה שהמוח שלך יעבד את הנתונים, כך יכול להיות שהנתונים מעובדים לאט מאוד ע"י אותה יישות (אפילו אם נניח שהזמן רציף וזהה לכל תפיסה), כך שיכול להיות שהיא תגיב למה שעשה איזה אדם קדמון בעוד 20 שנה מהיום... (אבל זו באמת סתם תאוריה, רק למען ההשערה) 3) קצת גאוותני להגיד שאנחנו יודעים הכל, מאיפה לך איך מחוברות מערכות עצבים ומה זה בכלל עצבים בייצור סגול ממימד אחר. (כנ"ל) ובעניין ה"מחשבה" ואם תגדל ילד כך שהוא מאמין שהוא יכול לשנות הכל... תראה, מהבחינה של פיזיקאי ממוצע בן זמננו, אין לזה משמעות. כלומר, אנחנו חווים את היקום ומתארים אותו לפי החוויות שלנו אבל עדיין יש בו דברים מוחלטים שבלעדיהם הוא לא קיים. חומר למשל. מבחינתי, אי אפשר לשלול את האפשרות שאם תוכיח לעצמך בלא צל של ספק שאם הכיסא שאתה יושב עליו לא קיים, אתה תיפול. ברגע שתוכיח אחרת, אני אשמח לשמוע.

Niminator

New member
אני רואה...

אבל אתה מדבר על דברים שמתקיימים ואתה לוקח אותם כעובדה ("רצפים שחוזרים על עצמם באנושות" ודברים כאלה), אבל אני בכלל מנסה להבין אם משהו התקיים ממה שאני קורה לו "היסטוריה". בשבילי שום דבר מה"חומר" או הקיום לא ממש קיים... אני מנסה למצוא דרך להוכיח לעצמי שזה כן קיים, אז אני אוכל לעבור לשאלות אחרות כמו "איך הכל הגיע הנה?"

Lechko

New member
הבנתי.

נתקלתי בבעיה הזאת, גם אני לא ישנתי טוב ממנה עד שמצאתי כמה חדשות שבגללן אני לא ישן טוב עכשיו
בכל מקרה, לדעתי אתה צריך לעשות הנחות יסוד כלשהן, אתה צריך להניח שמשהו קיים או לא קיים, ומתוך זה לנסות ולהראות שכל השאר קיים (או לא קיים), השאלה מה שווה לקחת בתור רפרנס? אם דקארט לקח את המחשבה שלו, ואתה מאמין שהמחשבה זה לא מספיק, נסה להציע רפרנסים אחרים. אני לוקח את הדברים האלה בתור עובדה כי זה לא משנה לי בשלב הזה אם זה באמת קיים או לא, משנה לי רק זה שאני חווה את זה... והרוב הגדול מאוד של האנושות חווה את זה בקירוב טוב בצורה דומה למדי, הוכחתי לעצמי שבין אם הבסיס הזה מתקיים או לא, בין אם דברים קיימים או רק בראש שלי, עדיין אני יכול לחשוב על שאר הדברים כעל משהו שנתון לדיון בלי קשר לקיומו או חוסר קיומו. עם המחשבה הזאת לאורך כל ההתקדמות, אפשר להתקדם לאט לאט.

Niminator

New member
הבנתי...

ואני כבר עושה את זה, אבל זה לא אומר שהמחשבה לא ממשיכה להציק לי ולרדוף אחרי... שיהיה, זה לא כאילו אני סובל משהו מזה.

almanach

New member
נסה להבין...

אם נבין את המשפט של דה-קארט נכונה נבין שהגענו לבסיס מוצק שאין להטיל בו ספק. דה קארט מטיל ספק באמינותם של חושיוץ הוא טוען שייתכן שחושיו אינם מציגים נכונה את המציאות והוא חווה מציאות מעוותת. אך גם אם זה נכון עדיין קיימים שני דברים שהם אמיתיים. המציאות המעוותת והוא עצמו החווה אותה. הוא אינו יכול להטיל ספק בקיומם של המציאות המעוותת ובטח בקיום עצמו, מפני שהטלת ספק היא פעולה מנטאלית. כלומר דרושה מחשבה ודרוש "אני" שיחווה אותה. בלעדי שני נתונים אלו לא ניתן להטיל ספק. אבל דה קארט, עד כמה שידוע לי, היה פילוסוף. כלומר אדם שמנסה למצוא תשובות בעזרת המחשבה. לא יותר מזה. במהלך ההסטוריה היו אנשים אשר היו אנשי ידיעה. היה להם ידע אמיתי ומדויק על העולם וכיצד הוא פועל. ניתן לשאול מדוע, אם היו אנשים שהיה להם ידע מתקדם יותר מזה שהיה לפילוסופים ולמדענים הגדולים בימינו, אין הידע הזה הגיע אלינו. וישנן מספר תשובות. העיקרית מבינהן היא שאי אפשר לקבל הבנה במתנה. על מנת להבין חייבים להתפתח באדם תפקודים מתאימים כדי להבין. אנחנו, במצבנו הנוכחי, לא רק שלא מסוגלים להבין אלא אפילו איננו רוצים להבין. אחד מהאנשים הידועים יותר נקרא "בודהה". אחד פחות ידוע אבל שחי בתקופתנו והידע שלו נגיש חלקית גם לנו, נקרא "גורדג'ייף". לאותו "גורדג'ייף", היה ידע מאוד מדויק על איך האדם עובד. שאלות פילוסופיות הן בעיתיות כי אינן מבינות את עצמן. אדם שלא יודע איך הוא עובד , שואל שאלה בלי לדעת כיצד נוצרת אצלו השאלה. הוא אינו יודע מהי מהות המחשבה ומהו מהות הרגש והאם יש משהו יציב קבוע ובלתי משתנה בתוכו. אני אנסה להסביר בצורה את אחד הרעיונות שישפכו אור על הרבה שאלות פילוסופיות. קיימים שני עולמות. עולם חיצוני ועולם פנימי. וקיים אני. העולם החיצוני - הדברים כמו שהם. סגור לגבנו. העולם הפנימי - יצוגים של העולם החיצוני הנוצרים בעזרת שלושה דחפים שונים. תחושות, רגשות ומחשבות. אני. אותו חלק החווה את העולם הפנימי. מכונה בשפה היום יומים גם תודעה, ותשומת לב. עולם חיצוני -> עולם פנימי -> אני ניתן להטיל ספק בעולם החיצוני אך לא בעולם הפנימי כי הטלת ספק עצמה היא תפקוד של העולם הפנימי והיא אינה יכולה לשלול את עצמה. אך העולם הפנימי משתנה כל הזמן. אותה שאלה פילוסופית, כמו "מה היא המחשבה?", משתנה כל הזמן. פעם היא נחווית בצורה מאוד עמוקה. פעם היא מרגישה לי דווקה די פשוטה. דבר זה הוא בגלל שהרגש המלווה לשאלה משתנה. אך לעומת זאת ישנו משהו קבוע ואינו משתנה. אותו התפקוד של האני. הוא זה החווה את הדברים, אך הוא כשלעצמו קבוע. כאן גם נכנס רעיון המבדיל בין חשיבה לידיעה. ידיעה היא חוויה ישירה של המציאות. אי אפשר להטיל ספק כשאתה במצב זה. אפשר לומנר שאנו יכולים לדעת את העולם הפנימי, אך לא את העולם החיצוני. אם צובטים אותי, אולי זה לא קורה במציאות. אולי אני חולם, אולי אני על סמים. אבל מה שאני יודע בוודאות זה את תחושת הכאב. את העולם החיצוני איננו יכולים לדעת במצב התודעה הנוכחי שלנו. לפיכך העולם הפנימי יצר רגש שנקרא אמונה. זה הוא רגש שבא בתחליף לידיעה. הוא גורם לי להאמין, הודות לכל הנתונים שהצטברו בי, שאני יושב עכשיו ליד המחשב ומקליד. על הרעיונות שהציג גורדג'ייף ניתן לקרוא בספר "חיפוש אחר המופלא" מאת פ.ד.אוספנסקי.

Niminator

New member
וואו

האמת ששפכת אור על הרבה דברים. בטלת ספק מוכיחה לי שאני קיים, וכל התיאוריה על העולם החיצוני, העולם הפנימי ואני נשמעת מאוד הגיונית. אוליי עכשיו אני אשן כמו שצריך
.

almanach

New member
לישון כמו שצריך, תמיד רצוי.

אך אל תפסיק לחפש. הדרך אפילו עוד לא החלה.

Niminator

New member
כמעט שום דבר לא התחיל ממש

ושום דבר אף פעם לא הסתיים, הלא כן?

ל נ צ ח

New member
כל התחלה המשך של סופה של התחלה

http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=273222 - כל התחלה היא המשך של סופה של התחלה שהייתה לפניה. הכל לעולמים מתגלגל במחזוריות הנצחית כך שמי שמחפש איך איבר או דבר התחיל באמת, ימשיך כך כל חייו לחפש ולחפש ולחפש... -כשידע להבין שכל התחלה היא בעצם המשך, אז יפסיק לחפש ההתחלה שמעולמים לא התחילה כי המשך דבר היא כל התחלה כן חוכמה תבונה ובינה רכש כי ידע לקחת בחשבון את כל התמונה כולה ולא להתמקד רק בחלקים מחלקיה. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * נשלח ב 31/12/2002 21:20 מאת: מבחן ------- ומה עם התחלה שאין לפניה כמו התחלת העולם? אגב כדאי שתבאר כל משפט * תשובה מאת: לנצח ----------- מה שלא התחיל גם לא ייגמר התחלת עולם זה המשך התהליך הבא לאחר העולם שחרב לפניו. לידיעתך תוכנית האל מתחשבת להבטחת חיים לנשמה מהאינסוף לאינסוף והיא בנויה בתכנון אלוהי של מחזוריות-נצחית של בראשית-ואחרית וחוזר-חלילה. זו התוכנית קבועה ובלתי-משתנה בכל מרכיביה והיא נצחית לעולמים. אפשר לומר תוכנית דטרמיניסטית אלוהית ניסית של היש הוא האלוהים החוכמה ההבסולותית המתקיימת מאז ומתמיד ולעולמים למען נשמתו הנצחית של האדם למענה הנשמה שבו שתחייה ותתייסר כשהאדם גופו מת והיא בעולם המוות ומשם לאחר הנוראות בעת "אחישנה" תגאל לחיים בעולם-החיים והכל מתקיים במעגלי-המחזוריות-הניצחית ולעולמים באדם. ~ * ~ ראשי רוחניות פילוסופיה הודעה מאת: . לנצח תאריך:30/07/2001 שעה: 20:53 האמת עדי, שמעניין אותי לחוות באיזה שלב כבר לא תפסלי יותר את מעגליות-החיים (וזה וודאי למרות שזה רק עניין של זמן) וכשאני אומר באיזה שלב, אני מתכוון שאו בשלב של יודעי זאת האמת הראשונים או בשלב של יודעי זאת האמת האחרונים לדעת אותה, ואני מהמר עדי-נבון היקרה שזה לא יהיה בשלב האחרונים. נ.ב <סמייל קורץ> בידידות מחברך לפורום: * _____ * ל נ צ ח * _____ * - * * - פילוסופיה רוחניות ראשי הודעה מאת: עדי נבון תאריך:24/11/2001 שעה:08:10 שבת שלום לך איש יקר לפני ארבעה חודשים כתבת לי שמעניין אותך לחוות באיזה שלב כבר לא אפסול את מעגליות-החיים. ובכן. אני שמחה להודיע לך רישמית שאני כבר לא פוסלת אותה. אני מאמינה במעגליות החיים. אני לא מבינה את ההשלכות של הידיעה הזו על המציאות, ואני לא תופסת כיצד מתבטאת אותה מעגליות, אבל אני בפירוש כבר לא פוסלת. תודה שהתעניינת. זה חסך לי הרבה זמן. אוהבת, עדי. ~ * ~ יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה זֶה חָדָשׁ הוּא כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=7132171 מאת: . לנצח תאריך: 30/08/2002 שעה: 12:21 ספר קהלת פרק א (ט) מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה וּמַה שֶּׁנַּעֲשָׂה הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ: (י) יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה זֶה חָדָשׁ הוּא כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ: (יא) אֵין זִכְרוֹן לָרִאשֹׁנִים וְגַם לָאַחֲרֹנִים שֶׁיִּהְיוּ לֹא יִהְיֶה לָהֶם זִכָּרוֹן עִם שֶׁיִּהְיוּ לָאַחֲרֹנָה: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * זמן עבר=מציאות שהייתה,הווה=שישנה,עתיד=שתהיה. 15/3/2001 17:55 לנצח [email protected] ----------------------- הזמן המוחשי הוא מצב במציאות המחזורית הנצחית החוויתית-ההוויתית לאדם באלוהות (תמיד כולנו באלוהים במצב הווה) ז"א , העבר והעתיד באדם הם מצבים אפשר לומר "מעורפלים" במציאותו היומיומית אותם ה' יהווה ז"א יגרום לעבר להתהוות שוב להווה באדם וכך מה שעבר יהיה הווה לעתיד, שיהיה כמו היה ההווה כשהיה בזמנו, ושהפך לעבר (ההווה שהיה) שחלף ונותר בהווה הממשי כחלום ויהיה ויתגשם בעתו להווה בהווה ששוב יהיה ובעתו ובעתיד, וכל זה נכון במחזוריות האינסופית ששוב ושוב ובעתה כל מה שהיה הוא גם זה מה שיהיה, ז"א מה שחלף כעין יתגשם מחדש למציאות של הווה, וכך היא, זאת המציאות שחווינו ו או חווים ברגע-זה, תחזור בנקודת הזמן שנקצב לה על ידי האלוהים (וכל זה במעגלי המחזוריות הנצחית) להיות כשהייתה הווה, ז"א תהיה שוב בהווה שיהיה. וכך זה פועל מאז-מקדם מתמיד, ז"א החוויה הממשית שהייתה תחזור להיות להווה כשהייתה מאז ומתמיד. כך זה יהיה וכך זה היה ולתמיד מה היה שוב יהיה כשהיה "כל מצב" ומצב ביש כאשר הם כולם המניעים לסיבוביו המחזוריים של גלגל המחזוריות-הנצחית, גלגל-ענק שבו נקודת בראשית והאחרית הם נקודות ההתחלה וסיום בכל מחזוריות שלו הגלגל (מכאן שורש האימרה ""גילגול"")המסתובב-לו באין- פסק ובאין-יעף החוזר-חלילה בסיבוביו המושלמים המשוכפלים. דטרמיניסטים-הם ואינסופיים . וכך הדבר שכל מה שהיה יתגשם בעתו ויהיה נכון ובזמנו. כך תמיד יהיה את שהיה ולעד יהיה לעולם עולמי-עולמים. וכל-זה, ז"א כל ""הסדר"" שבכאוס (כך בעיני אלוהים ומובן בעיני המבינים לראות שיש סדר גם בכאוס) ובאנטי-כאוס, נמצא בהשגחתו המתמדת הבלעדית השלמה הקדושה של הבינה ההבסולותית השלמה האלוהים. על זאת קדושת הזמנים (קדושה היא כי אבדנו חלילה-וחס היה ולו הסטייה המזערית-ביותר במנגנון) שמו המפורש והקדוש של ה' המהווה המשטר והסדר בזמנים הכולל כמובןבחוקות-שמיים שבמרחבי הזמן שמאלוהים. וכך לעד יעבדו יהיו כשהיו הם ויהיו תמיד ולתמיד וזה מתוכניתו אלוהים לעבוד אותו לתוכניתו הקדושה השלמה אותם ציווה ודרך זאת תוכניתו הקדושה את דרכם ציווה אותם כך כשעושים הם כולם בנצח ולנצח. וכל-זאת העשייה הקדושה הם החיים שברא ולמען כל-הנשמה אותם ברא ובכדי מהתופת להושיעה לנשום החיים באדם. הודות החסד והרחמים הגדולים שלו אלוהים ברא עבורה החומר וממנו את האדם. וזאת בכדי להושיע אותה כל-הנשמה מארץ לא-לה (מתופת נוראות הגיהינום) וכמגן-לה יצר עבורה גוף-אדם באדם הפיח נשמת-חיים היא הנשמה(נשמתו האדם), שתחייה ותנשום האוויר והחיים באדם. איתה הנשמה ובשום-אופן לא בלעדיה יחייה האדם. וכך יכול האדם בו שוכנת נשמה(נשמתו) לחיות החיים החיים הכה-מוכרים לאדם, לכל-נברא בעולם-החיים שעבורה הנשמה אלוהים ברוב-חסדו אותם ברא. - מאז ומתמיד ולתמיד עולמי-עולמים זאת העשייה-הקדושה יעשה אלוהים. דרך השגחתו * בכל * * ושליטתו על הכל.* " יהוה " הוא שם השם הקדוש הנורא של אלוהים בורא שמים וארץ << המהווה הזמנים. >> *ספר ישעיה פרק מה* (ח) הרעיפו שמים ממעל ושחקים יזלו צדק תפתח ארץ ויפרו ישע וצדקה תצמיח יחד אני יהוה בראתיו: . . . * . . . * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * 23/12/2000 15:20 יוסי_אב [email protected] ----------------------- לנצח היקר הוא אחד הכותבים המבריקים ביותר כאן, למי שמבינו,

shabaz

New member
למי שמעוניין לקרוא.

גם אני התעמקתי על השאלה הזאת לפני זמן קצר. מן התערבות עם חבר שלי, שטען שאי אפשר לסתור את המשפט הזה <<ואני פשוט הייתי חייב להוכיח שאפשר לסתור הכל...>> אני מבין את דקארט...הוא היה אדם דגול ללא ספק, אבל הוא נכשל במקום שאליו הוא הגיע לדעתי. הוא לא הגיע לאמת אבסולוטית, כי בעזרת תיאוריות שונות אפשר לסתור את זה. אם לא בטוחים בקיום התיאוריות, והן עדיין סותרות זה בגדר אפשרות, אז זה כבר לא אמת אבסולטית עד שיוכח אחרת... למי שרוצה לקרוא, אני מביא את זה בקובץ וורד. זה די קצר למען האמת.

ל נ צ ח

New member
חד וחלק, לתורתי * אין סתירות !!! *

(החלק השני מדיון מרתק שהיה לפני כ 3 שנים): אבי, אני מהמר ששנת בריאת העולם היא... 17/5/2000 21:16 ערני ----------------------- 1919. שנת חוזה וורסאי, והופעת החזיונות אותם קיבל צייר קטן ואלמוני, חייל פצוע לשעבר ממחלמת העולם הראשונה, הוא אדולף היטלר. בכל מקרה - לנצח שם כאן טיעון, אשר מבחינה לוגית אי-אפשר להפריכו! אם קיים אלוהים, והוא אינו מוגבל בכוחו, הרי שביכולתו לברוא את העולם ולשתול את הכל. בקשר לשנת 1919 הפסדת בהימור,טיעונך השני צודק בהחלט 17/5/2000 22:6 לנצח לנצח - יש סתירות בתאוריה שלך... 20/5/2000 2:22 ערני ----------------------- מדוע עב"מים יצילו את המשיח? מדוע מלאכים הם יצורים בעלי בשר ודם הזקוקים לטכנולוגיה מתקדמת, אם יש את אלוהים להצילו? ושאלה חשובה נוספת - מדוע נברא העולם רק כעת, רק לפני חורבנו, ולא כאשר הוא ביצע את כל ההליך והפרוצדורה הארוכים? תבין ידידי - זה שהיה לך חלום כל כך חזק, אך אין לך ביסוס בו. אנא הגד לי דבר עתידי, אשר איננו קשור לימי העתיד, אשר יכול להיות מעשי ומובן אצלנו - כמו האם ירצחו את ראש הממשלה, או האם שמעון פרס יהיה נשיא וכדומה. רק תן דבר אחד (ללא קשר לימות המשיח...). ובכלל - אם המשיח מסתובב אצלנו (הרי תיכף הגאולה) - האם הוא יודע על שליחותו? מדוע תהיה מלחמת גוג ומגוג אם אלוהים יופיע ברוב הוד ובצורה מרעישה, ותהיינה התאבדויות המוניות מכל אלו שלא האמינו בו? למי יהיו כבר אינטרסים במלחמה כזו? כשאתה מספר דבר, אנא חשוב על כל הפרטים והמנע מסתירות. לערני: * אין סתירות!!! * , על חייזרים ועוד:... 20/5/2000 14:5 לנצח ----------------------- "אמת" יש רק אחת. בכל יתר האמיתות והתיאוריות הגרנדיוזיות יש סתירות. כאן אין. כי אני מציג את האמת האוניברסלית היא האמת, ואין לא היו ולא יהיו לה שום סתירות. המצב הוא שרבים בדומה לך ערני, שלא מודעים לכלל האמת, מוצאים כביכול סתירות, אך אלה נובעות מחוסר הידיעה ערפל ודעות קדומות שעדין לא התגברו עליהם ורבים משתמשים בהקדמות הכוזבות שלהם כדי לשפוט דבר עוד לפני שיודעים להבינו וממהרים לקרוא את התמונה ללא הפרטים החסרים שעדיין לא הוצגו במלואם ומכריעים על סמך זה את קביעתם הלא נכונה. ולכן חכם יהיה מצדם לשאול קודם את כל השאלות שנראים להם כסתירות, ולאחר מכן לקבוע עובדות . ועכשיו אשיב לשאלותיך: -תוכניתו של אלוהים הקדושה למען חיי הנצח למען האדם, בנויה על ציר הזמן הנצחי הנע במעגלי המחזורית הנצחית של בראשית ואחרית וחוזר חלילה. כידוע לכולנו, בגלגול הזה אנחנו אחרי מצב בראשית, ולידיעתך, מתקרבים למצב אחרית. במצב זה מתרחשים דברים רבים ועצומים שבעיני האדם הרגיל לחיי היום יום "המשעממים", זה יראה על טבעי. אך ערני היקר, זה טבע השמור למצב האחרית כמו שהטבע הוא ומאלוהים היה ולא כהרגלינו במצב הבראשית. כך בסוף האחרית האלוהים שולח את מלאכיו בצורת אדם או חייזרים, כדי שימלאו את תפקידם הנורא, יטפלו במשיח ויעשו את מה שמיועד להם לעשות ולא אפרט חוץ מלרמוז שהצלחת המעופפת היא "מכונת זמן". ומדוע כך נוהג אלוהים ולא בהוקוס-פוקוס? , כי לא מחשבותיו מחשבותיכם ולא דרככם דרכיו. וכל דרכיו דרכי היגיון וכינור כמו שאמר דוד המלך, למרות שכלל רוב האנושות לא תופסים את זאת. וכך רצונו כי הוא אלוהים. אך אל דאגה ערני, בקרוב סודות יתגלו וכולם ידעו את השם כמים לים מכסים. -לשאלתך מדוע נברא העולם רק כעת וכדבריך לפני חורבנו, התשובה היא: האלוהים הוא הבורא. הוא ברא וקובע את החוקים לכל, הוא המשטר של החוק והסדר ביש, וכדי להנציח זאת, ובמטרה שכל זה "יעבוד" וחלילה ללא שום תקלות ולנצח נצחים ובהתחשבו באדם החוטא מטבעו ובנשמתו הנצחית ובשאר המצבים החיוניים לחיי הנצח של האדם במחזוריות הנצחית שהאלוהים חוקק, ברא כך את העולם ולא אחרת וירא כי טוב מאוד. לא כתוב וירא כי מושלם, אלא וירא כי טוב מאוד, לעולם האלוהים לא היה בורא עולם מושלם כי העולם והאדם חייב להיות המשלים אותו את* האלוהים הוא המושלם הוא השלם *. יש עוד דבר להגיד בקשר לזה והוא בעניין הטוב והרע, אך אשאיר זאת לפעם אחרת. בקשר למשיח, בוודאי שהוא יודע בקשר לשליחותו והוא גם יודע שיש סדר ותקופות לדברים ששאלת ובוודאי שזה לא באותו הזמן. אני מנבא את עיקר הדברים שברומו של עולם בחשיבותם המכרעת לאנושות כולה, * את הקרדינאלים בלבד * ולא את אלה שחשובים לך כעיקריים. וסדר התרחשותם של דברים קרדינלים אלה מכאן ואילך כך הם: השמועות, התגלות השם בביאת המשיח הוא המוכיח הוא המבשר, "תקופת משיח", סיום תקופתו ומלחמת גוג מגוג וחורבן הבית (העולם) יום הדין הגדול והנורא ולגיהינום בעולם המוות, ולאחר זה תחיית המתים בעולם הבא והלאה.... וכל זה למעני, למענינו ולמענך וזה כי למרות ייצר הרע שטבוע באדם, למען חייו טבוע ייצר זה, כמו יתר היצרים שבו, והאינטרס העליון הוא של האלוהים ממידת הדין החסד והרחמים שבו כדי להבטיח את החיים לעד במעגלי המחזוריות הנצחית ולמען האדם. בברכה: |s | * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s | אוקיי 20/5/2000 15:37 ערני ----------------------- כפי שאמרתי - אי אפשר להפריך את טיעוניך לגבי בריאת העולם וכן לגבי הסיבות, כי הרי מדובר באלוהים כל יכול וואווו - לא להאמין 21/5/2000 0:35 אריק [email protected] וואלה! פורומים http://myforums.walla.co.il פורום: םיינוליח-םייתד תאריך: 2000-05-21 17:41:23.420 מאת: mashnez נושא: טוב, הוא לא מזיק כולי נרעש ונרגש לנוכח הגילוי שעתיד לשנות את גורל האומה והעולם. ובנתיים, בזמן שאני כוסס ציפרניים וממתין להתגלות המיוחלת, אני מוכרח להודות, שזה אפילו משעשע מעט, מה שאי אפשר להגיד על חברים אחרים בפורום.

למעלה