חדש

dee31

New member
חדש

היי לכולם. גם אני כותב חדש כאן, זה כמה ימים שאני עוקב אחרי הפורומים ומגיב פה ושם לדברים שממש נוגעים בי, גם אני אחרי פרידה ממערכת זוגית ארוכה, עם ילדים נפלאים, והאמת אני לא חושב שאני מחפש את פרק ב´. אני חושב שאני מחפש את פרק א´ בו מסופר על עצמי, מה שלא ממש ברור לי. אשמח לשמוע(יותר נכון לקרוא) חברים חדשים שימלאו לי את החיים. שיהיה לכם סופ"ש נהדר. ביי.

העקשנית

New member
היי דידי-למה התכוון המשורר../images/Emo63.gif

שאתה מחפש את פרק א´ שבו מסופר על עצמך? הסבר ונמק בבקשה.... הגעת לפורום של פרק ב´... אז?

dee31

New member
קיבלתי

את ההערה של פרק ב´. אני רואה את זה כמו התחלה חדשה, לא בהכרח של מערכת זוגית, אלה דף חדש בחיי, עם אנשים חדשים, שגרה שונה וחדשה, בעיות (יותר נכון התמודדויות) שלא היו לי קודם. אני חושב שזה בהחלט פרק חדש, אולי לא פרק ב´ כמו שהרוב נוהגים לשייך אחרי גירושין, אבל בהחלט דף חדש. בכל אופן תודה על התגובה ושנמשיך בזה.

כוכבית39

New member
../images/Emo140.gif

גם אני אחרי פרק א´ מזוגיות ארוכה אומנם ללא ילדים האם הילדים אצלך או אצל אשתך מה זו בעצם הפרידה? גירושין? בכל אופן גם אני חדשה ונראה לי שנמצא פה חברים מה אתה אומר?

dee31

New member
סליחה

שמתי לב שלא עניתי על הכל. כן בכוונה לגירושין, וכן הילדים בעקרון אצל האמא, משמורת הכוונה, אבל מתארחים אצלי יומיים בשבוע וכל סופ"ש שני, בערך חצי חצי. אנחנו מאד קשורים, אפשר לומר שחוץ מלהניק אותם, את יודעת, מגבלות פיזיולוגיות, הייתי הכל בשבילם. (כמו שגם אימם הייתה אני חייב לציין). ועוד כן אחד, נראה לי שנמצא כאן חברים. אז בהצלחה לנו ולכולם.

ophra

New member
הנה מה שאני מבינה....

(וזו כמובן פרשנות שלי, אז זה לא פותר אותך מלענות ....
) אתה מחפש את ה"ילד" שבך זה שהלך לאיבוד איפשהו בדרך במסלול ה"רגיל" של החיים (לימודים, צבא, חתונה, ילדים) אם זה אכן כך - אתה עושה את הדבר הנכון והגעת למקום הנכון!
עפ
(מאחלת בברכת הבית והמון הצלחה!)

dee31

New member
אופס...

למה אופס? כי נכנסתי להגיב, ולרגע רציתי שוב לקרוא מה שכתבו לי בתגובות וכל מה שהקלדתי (לקח לי שעות!!!) נמחק. אז ככה, אני עונה על כל השאלות יחד ויסלחו לי כולם שאני מערבב את שמותיכם. לא, לא אבד לי פרק א´. אני מרגיש שלא היה לי פרק א´. הזיכרון שלי מתחיל בזוגיות, בתחילה בחיזור ואח"כ בחיים משותפים חתונה ילדים וכו´. כן, היו באמצע גם עבודה, לימודים, קריירה, אבל אף פעם לא הרגשתי (ואת זה אני מבין היום בדיעבד) שאני עצמי, מגובש, עצמאי, יודע מה טוב לי ומה לא, בקיצור, לא מכיר את עצמי (איך מדגישים מילה?). זה מה שנקרא פרק א´ לא? וכן אני גרוש, שני ילדים מקסימים, עבודה טובה (משכורת חרא), אבל בלי חיים משלי, כאילו אין לי תמונות באלבום הפרטי שלי. נורא מתסכל. אבל כמו שאומר משפט סיני עתיק:"גם המסע הארון ביותר מתחיל בצעד קטן?" כן בטח, תגידו את זה לעצמכם כשקמים בבוקר בדיכאון של יום שלא מוצאים בו את הידיים והרגליים ובא לכם להקיא את הנשמה ולהאשים את כל העולם על זה שהגעתם למצב שבו אתם (אני) נמצאים. כן, לפעמים אני בטוח בעצימ בדרך שלי ולפעמים אני מרגיש אבוד, כולנו לא? אני קורא כבר כמה זמן את הפורום ורק היום פניתי אליכם, כן אני חושב שאמצא לי כאן חברים חדשים שימלאו לי את החיים ואולי אפילו ייספקו לי כמה תמונות לאלבום (החיים) הפרטי שלי. (סליחה על החמדנות...) תודה לכולם.

שיח אחר

New member
לדעת את "המבוא" לפני "פרק א"

כפי שאני הבנתי אותך, אתה עוד תקוע אי-שם ב"מבוא". עדיין מנסה ללמוד "מי אני?" "מה מטרתי בחיים?" אי-אפשר להצליח בזוגיות, בהפריה הדדית, כשהאדם עוד לא יודע מיהו ו/או מהו ה"אני" שלו. לכן, כפי שהיטבת לתאר, למרות שאתה כבר אחרי… את מרגיש וחש שהפרק א שלך ריק. כמו שכתבה "ניצת" בשרשור אחר: "כל אדם יש ביכולתו להיות מורה עבורי, אם רק אפקח עיניים ,אוזניים ולב…" אתה ואני, כמעט באותה סירה - אתה מנסה ללמוד מאלו שסיימו את פרק א איך ליצור פרק א חדיש ומחודש אני מנסה ללמוד מאלו שסיימו את פרק א איך לעשות את פרק א טוב ומאושר יותר בהצלחה לנו! שיח אחר

dee31

New member
אולי.

לא בטוח שאתה (או שמה זה את? לא ברור לי) צודק לגמרי, אם כי יש משהוא בדבריך. בפרק א´ הייתי 11 שנה ולמען האמת היה טוב, סליחה, מצויין רוב הזמן. אלה שרק אחרי חבטה רצינית (אולי אספר פעם) הבנתי שחייתי תחת ענן שליווה אותי כל הזמן. זה לא אומר שהזוגיות לא היתה טובה! ממש לא. פשוט מגיע שלב בחיים של בן-אדם, ולא משנה איך הגיע שלב זה, שהוא שם את עצמו קדימה ומחפש לעצמו את הרקע עליו הוא יכול לבחון את עצמו. לי אין רקע!!! והשאר יסופר בתולדות ישראל...

רות 2

New member
לי אין רקע""....?????

בספר האדם מחפס משמעות אומר ויקטור הוגו "יש מצבים שבהם אם אינך יוצא מו הדעת ,פירושו של דבר שאין לך דעת לצאת ממנה"..... לפחות ממעט הדברים שיכתב ו עלידך יש לך רקע האם לבחון את עצמו כוונתך לשפוט עצמך על עברך?בכדי להגיע לתשובה מהו הרקע?? אני לא כל כך הבנתי?.. אבל אקדישלך חלק מתפילה: תן בו את האומץ לקבל את הבילתי ניתן לשינו תן בו את הכח לשנות את הניתן לשינוי ובונה תו בו להבדיל בין אלה לבין אלה

dee31

New member
לא

הכוונה לא לשפוט את עצמי על עברי כדי להבין מהוא הרקע, אלה להרגיש (בהדגשה על להרגיש) שיש לי עבר שלא קשור לזוגיות שהיתה, עבר שממנו אני יכול לומר לעצמי ולראות את נתיב ההתפתחות העצמי שלי. ראי פיתוח הנושא בתשובתי לך כמה שורות למטה.

dee31

New member
עוד משהוא

מנקודת מבטי היום, אני לא חושב שהפרישה שלי באה בגלל זוגיות לא טובה. הענין הוא שלא לי ולא לגרושתי היו חיים בוגרים עצמאים ושלמים (כמה שניתן) לפני שהתחתנו. הבעיה הייתה של כל אחד בעצמו ולא של הזוגיות שהייתה נפלאה לרוב! לכן, כשאתה (או את) מנסה למצוא את המתכון לאושר יש לשים לב מה מחפשים! האם זה את עצתך או את בן הזוג. זו לדעתי אבן ראשונה בסלילת הדרך לזוגיות נכונה ויציבה. בכל מקרה, ולא משנה מה מחפשים, תריך להשתדל להיות כנים עם עצמנו אחרת אנחנו מפספסים את הענין. זה לא אומר שצריך להיות מאלה שנאמנים במאה אחוז לרגשות ליבם ומחרבנים על כל העולם, מותר לייסר מעט את עצמנו, אבל בהכרה והבנה עצמית. אחרת יום אחד מתעוררים ורוצים לבעוט הכל קיבינימט! וזה חבל.

רות 2

New member
אפשר לשלב את

האחד והביחד. נישמע כאילו המחיר לזוגיות היפה שלכם היא ויתר עלה"ספייס שכל אחד מכם היא צריך וצריך?????!!

dee31

New member
לא בדיוק...

פשוט שנינו היינו מאד צעירים והתלהבנו מהקשר, ולצד זה לא שמנו לב שאנחנו מפספסים משהוא הרבה יותר גדול וחשוב. את עצמנו. שהרי ללא הפרט גם אין את הכלל. במקרה שלנו את הזוג. במקום שנהיה שניים שמרכיבים זוג, היינו זוג, אבל ברמה של אובייקט, שהכיל שניים. אני מודע לזה שזה ניואנס דק אבל מאד חשוב.

כוכבית39

New member
תתעודד אתה לא לבד../images/Emo24.gif

דידי היקר, יש לי הצעה בשבילך להתחלה של בוקר, ולמצוא את עצמך: לקום ברגל ימין לחייך ולהאמין בעצמך שיהיה טוב. לשתות כוס קפה ולאמר לעצמך היום יהיה יותר טוב מקודמו לחשוב רק דברים טובים להיות בקרבת אנשים שעושים לך טוב. לשמוע מוסיקה שתעשה לך טוב על הלב, (איני יודעת איזה מוסיקה אתה אוהב?) בכל אופן אני אוהבת מוסיקה מזרחית של היום השירים השמחים, תתחיל לעשות את החיים שלך אחרת תישאר באותו מקום תקום על שתי הרגליים ויאללה שיהיה לך בהצלחה, אמן

dee31

New member
תודה

על העצה, ואני מיישם אותה כבר זמן ארוך, הבעיה לא החיוך, הבעיה הצל שאני גורר איתי. אבל אני מאמין שאשיל אותו מעלי בזריחה. ובזריחה כמו בזריחה, השמש תעלה בבת אחת, עגולה וגדולה, והיא תאיר הכל. שיהיה לך יום נפלא.

למעלה