חדש

Caro Kan

New member
אוקיי.

אתה אומר לאורך השרשור הרבה דברים שמנקודת המבט שלך הם סבירים והגיוניים לגמרי. אבל כשמתבוננים עליהם מהצד זה פשוט לא כך. דוגמאות לא חסרות, הנה כמה ציטוטים:

>
חרדי אנוס אך בלי בעיות באמונה אלא בחרדיות ורוצה (אנוס) להשאר במסגרת אך מחפש חברים חדשים בעיקר בוגרים שאולי מזדהים כי היאוש לא נעשה יותר נח

אצל החרדים האנוסים המצוקה נובעת מבעיות באמונה ולי לא מפריע היהדות כשלעצמה אלא את כל תרבות החרדיות ואני גם לא כל כך מתחבר לזרמים שמצריך קיטלוג של האדם ואך אני תקוע במרכאות ובלי מרכאות במצב משפחתי ואין לאף אחד ממכרי ואף לא לאשתי מושג ואני גם לא רוצה לעשות צעד שיפגע בהם ביודעין ואני מקוה שאמצא חברה אחרת ואני לא מרגיש בהכרח שזה בגידה באשתי ובמשפחתי מכיון שאני לא שם כמה שנים (אני בן 33) ואדרבה אני מרגיש שיהיה טוב יותר אם יהיה לי חברה אלטרנטיבית ואשרוד במצב שאני תקוע בו

את שניהם ודוקא מסקרן אותי יותר נשים שאני מאמין שישנם אולי במצב דומה איך הם מתמודדות שלרוב להם יש יותר מה להפסיד וכן למעט אשתי וגם זה בצורה מאוד מוגבלת אני לא מכיר נשים ויש הרבה מה ללמוד מהם

<

בקיצור כמעט כל מילה שלך.
אתה אולי מבין את מה שאתה כותב, אני מבטיח לך שמי שקורא את המילים האלה מהצד בלי להכיר את הסיפור שלך לא יודע על מה בדיוק אתה מדבר, ואם אי פעם תצא בשאלה ותקרא את השרשור הזה - הוא ייראה לך מאוד... מצחיק, אולי.

פרספקטיבה. אין לך.
אתה עדיין "שם", תופס את העולם דרך המשקפיים החרדיות שלך. וזאת חתיכת בועה, איפה שאתה נמצא.
וזה גם טבעי שאתה שם.

אז אתה כותב כאן, ועל הדרך מצליח להדליק כמה מהנוכחים כשאתה מדבר על נשים. המושגים שלך הם פשוט אחרים.

שוב - אני לא יכול לשפוט ולבקר אותך, אני לא יודע עליך שום דבר, ואולי אני לא צריך לומר כאן כלום. אוקיי?
אם לא נוח לך עם מה שאמרתי אתה יכול לפנות אלי במסרים, כמובן רק אם אתה מעוניין. אבל בחיי שאני לא הולך להתכתב איתך הרבה.

לא קיבלו אותך יפה כאן. חבל.

בהצלחה, בשנית.

Caro Kan

New member
גם לך.

חבל שכל היתר לא השתדלו לקבל לכאן אדם שצריך את הפורום הזה.

נראה לי שיש פה בעיה

בעיתונות החרדית, העולם החילוני נראה כיפי,
כולם כל הזמן מזדיינים עם כולם,
אבל במציאות זה לא ממש ככה,
משתתף בצערך, גם אני התאכזבתי כשגיליתי את זה...

אני עדיין סבור

שכיף להיות חילוני, לא צריך למלמל תפלות חסרות פשר,
לא חייבים לבדוק טוב טוב באיזה צד הכפתור של הקפלוש,
ולא צריך להיות ביסורי מצפון בגלל "הרהורי עבירה".

שלום אבוד בחלל

הצורך שלך בשיג ושיח עם אנשים חילונים הוא צורך מובן מאוד במצבך וייתכן כי תמצא בפורום זה אנשים שיוכלו לייעץ, לעזור ולהקשיב לך בתהליך הלא פשוט אותו אתה עובר.

אתה גם כותב שספציפית, היית רוצה להכיר נשים חילוניות וגם צורך זה מובן מאוד.

הערה: אני מניח כי בהצהירך על רצונך בהיכרות ושיחה עם נשים חילוניות אתה מתכוון להיכרות שאיננה לצורך מיני ובגידה באשתך, כי אם כן, לא אוכל להשיא לך עצה.

סוג הקשר עם בנות המין היפה אותו אתה מתאר (להבנתי..:) ) נקרא בשפה החילונית "ידידות", קשר זה נפוץ אצל אנשים רבים ולדעתי הוא קשר חשוב מאוד ליוצא בתחילת דרכו מהטעמים הבאים:
א. הוא בונה את הביטחון העצמי שלך ומאפשר לך למצוא קשר זוגי תוך ניפוץ הטאבו החרדי המפחיד הנקרא "נשים" (פחות רלוונטי אליך).
ב. הוא מלמד אותך עד כמה הדימויים שלמדת על הנשים הינם דימויים שקריים.
ג. הוא מכין אותך לעולם החילוני בו תאלץ להתמודד עם נשים בחיי היום-יום.

אני בטוח שאם תמשיך לכתוב בפורום, לשוחח עם אנשים באופן פרטי ואולי להצטרף להל"ל תמצא את מבוקשך, בקרב שני המינים גם יחד.

בהצלחה.

למעלה