חדש

חדש

שלום לכולם אני נשוי בן שלושים פלוס חרדי אנוס אך בלי בעיות באמונה אלא בחרדיות ורוצה (אנוס) להשאר במסגרת אך מחפש חברים חדשים בעיקר בוגרים שאולי מזדהים כי היאוש לא נעשה יותר נח

ברוך הבא

אשמח אם תבהיר למה אתה מתכוון כשאתה אומר בלי בעיות באמונה אלא בחרדיות ואם זה מה שאני מבינה שזה יש מצב שתעברו לזרם הדתי ולא תישארו בחרדי? מה קורה עם אשתך, עד כמה היא יודעת עלייך?

בוקר טוב

כונתי היא שאצל החרדים האנוסים המצוקה נובעת מבעיות באמונה ולי לא מפריע היהדות כשלעצמה אלא את כל תרבות החרדיות ואני גם לא כל כך מתחבר לזרמים שמצריך קיטלוג של האדם ואך אני תקוע במרכאות ובלי מרכאות במצב משפחתי ואין לאף אחד ממכרי ואף לא לאשתי מושג ואני גם לא רוצה לעשות צעד שיפגע בהם ביודעין ואני מקוה שאמצא חברה אחרת ואני לא מרגיש בהכרח שזה בגידה באשתי ובמשפחתי מכיון שאני לא שם כמה שנים (אני בן 33) ואדרבה אני מרגיש שיהיה טוב יותר אם יהיה לי חברה אלטרנטיבית ואשרוד במצב שאני תקוע בו

שלום

את שניהם ודוקא מסקרן אותי יותר נשים שאני מאמין שישנם אולי במצב דומה איך הם מתמודדות שלרוב להם יש יותר מה להפסיד וכן למעט אשתי וגם זה בצורה מאוד מוגבלת אני לא מכיר נשים ויש הרבה מה ללמוד מהם

אם אתה מחפש חברים

סביר יותר שתמצא בפורום חרדים בעל כרחם.
אם אתה מחפש בת זוג, בטח יש פורום בגידות או משהו כזה בתפוז, זו הכתובת שלך (וטיפ קטן - אתה לא עובד על אף אחד כשאתה מספר על זה שאתה מחפש נשים כדי ללמוד מהן).

חבל

ראשית כל איך שנראה לי ונאמר לי שבפורום חרדים בעל כרחם הם מרגישים כופרים והכל סביב האמונה ולי זה לא מתאים והיות שאני חדש אני מנסה מקום שאני יכול יותר להתחבר אך כנראה שאתה צודק שאפשר למצא שם בעיקר לאור העובדה שזה פעיל יותר ואך אני לא חושב שזה הוגן לשפוט אותי בדברי לגבי נשים אף שאני מניח שלא מעט גברים חושבים כך ואך אפשר אחרת וכן אני לא חושב שצריך להסתכל על אשה בתור אוביקט מיני או שתהיה כנועה ונשלטת ואלא יש להם אנושיות ונטולת אגו הרבה יותר מאיתנו הגברים שהתאוה והכבוד שולטים

גם היוצאים בשאלה כופרים במרבית המקרים

לגבי המשפט השני - כל אבחנה לגבי נשים המבוססת על ההנחה שהן שונות מהגברים באופן מהותי ככל הנראה תהיה מוטעית, תאמין או לא - הן גם בנות אדם עם רגשות וצרכים מאותו סוג כמו שלך, לא אובייקט מיני וגם לא נטולות אגו, פשוט יצורים אנושיים.

תרשה לי לחלוק

הי אשאל אותך ראית בכביש נהגת שתחתוך אותך או שתצפור על כל דבר קטן אני מניח שתשובתך היא כמעט ולא ולא לחנם כמעט ואין נשים פושעות ורוצחות ידידי(לא בציניות) לזאת אני קורא אנושיות ולא כמונו שתמיד צריכים להוביל ולהחליט שאם לא כן אנו נפגעים ולגבי הערתך הראשונה יתכן שמרביתם כופרים אני לא יודע אך אני רוצה להאמין שיש לא מעט שאין להם אובססיה למשל דוקא לחלל שבת ואלא יותר מטעמי נוחות ואחרים שרק בדברים מסוימים הם לייט וכדומה

ממליץ לך בחום

לקרוא מעט על סוציולוגיה, בייחוד - על נושא המגדר. אתה תגלה דברים מאד מעניינים.

שכחת שיש אפשרות שלישית. אנשים שאין להם אובססיה לחלל שבת, אבל גם לא מחללים מטעמי נוחות אלא פשוט כי הם לא מוצאים סיבה לא לחלל. יש לא מעט אנשי לייט, הם לא יוצאים בשאלה, הם סתם שבבניקים.

תודה

ראשית כל אקח לתשומת ליבי ואתה צודק לגבי האפשרות השלישית אך אני מכלילו באפשרות הראשונה מכיון שבעיני תמוהה קצת ההתפרקות הטוטלית מהיהדות אחרי הכל לאורך ההיסטוריה הוכחה היהדות כאנושית ומוסרית וחבל לזרוק הכל ונכון שיש לא מעט שבבניקים וזה כואב כיון שהם מקרינים על כולנו אבל אולי יש את האנשים שמהלכים בין הטיפות

למה להיות שלילי?

וטיפ קטן - אני דווקא קונה את הצורך שלו ללמוד מנשים וגברים חילונים ואני לא רואה מההודעה שלו שהוא מחפש בת זוג לבגידות.

זיגי13

New member
גם אני מסכים

עם משה פרשנבסקי, שהניתוח אופי שמילטון עשה לבחור מחמיר במיוחד. מה רע בכך שהבחור רוצה חברה?

זיגי13

New member
למה טעה?

הוא נשמע לי אחלה בחור, שתקוע במקום הלא נכון אם האנשים הלא נכונים ומחפש לו חברה.
את יודעת מבולבלונת איזה רב ידוע היה "מלך הסנוקר" של תל אביב?

למעלה