חדש...

extra g

New member
חדש...

שלום :) החלטתי להצטרף לפורום אחרי שיחה עם חבר ואחרי ניתוח של המצב העצמי שלי בתקופה האחרונה. קראתי בעבר את "באדולינה". אני מתכוון לקרוא את "הסוד" כשיזדמן לידי. היו לי מספר תקופות שהאמנתי בתפיסה הזאת שאנחנו יכולים לשנות את המציאות ואנחנו קובעים אותה בעצם בדרך מחשבתית, וזה עבד לי יפה מאוד, אבל בכל אחת מהתקופות הגעתי לנקודה שדברים התחילו להתפקשש לי ופשוט הפסקתי להאמין בזה. עד ששוב קרה משהו (בד"כ שיחה עם אדם מסויים או מספר שיחות) שהחזיר אותי להאמין בתפיסה הזאת. כרגע אני מרגיש שאני מתקרב שוב לתקופה כזאת. חיכיתי לזה כבר כמה זמן :) רק שעלו לי כמה שאלות אחרי השיחה עם החבר ההוא. התפיסה הרי אומרת שאם אתה מאמין שמשהו הוא שלך, אתה מאמין שיקרה משהו מסויים והמוח שלך כבר מקבל את זה כסוג של "ברור מאליו" שזה יקרה, זה קורה. אותו דבר שלך. אם אתה באמת רוצה אותו בלב שלם ומאמין שהוא שלך. תקנו אותי אם אני טועה.. במידה ואני צודק, אני רוצה לתת דוגמא היפותטית. מצטער מראש על החומרניות פשוט זו הדוגמה שעולה לי לראש. אני למשל יודע שאני רוצה שינחתו אצלי 6000 דולר בתיבת הדואר. כרגע אני לא באמת רוצה את זה, לפחות לא מספיק, בשביל שזה יקרה אז זה בכל מקרה לא יקרה. אבל נגיד שהייתי רוצה את זה באמת ובתמים, והייתי מאמין בלב שלם שזה שלי, ה6000 דולר האלה, והייתי כבר מרגיש אותם בידיים שלי ויודע כבר מה אני אעשה איתם ומתי אני אקבל אותם ואיך, התפיסה בעצם אומרת שאותם 6000 דולר ימצאו את דרכם לתיבת הדואר שלי? ובמידה שכן, יכול להיות שיסתבר לי בדיעבד שאותם 6000 דולר היו שייכים למישהו אחר? למשל באורח פלא למישהו בארץ רחוקה, או לחילופין בעיר קרובה, נעלמו 6000 דולר מחשבון הבנק והועברו לתיבת הדואר שלי? ואז בעצם יוצא שהמחשבות שלי פוגעות במישהו אחר? או ש6000 הדולרים הללו צצו משום מקום והגיעו אליי? השאלה באה כמשל כמובן לדברים אחרים. תודה לעונים :)

b e s i n k a

New member
לדעתי...

אני חושבת שהעולם שלנו בנוי על "טוב" ועל משמעות וחוכמה שאנו בני האדם אולי עדיין לא יודעים עליהם במאה האחוז. ולכן אם אדם מסוים רוצה משהו ומאמין בזה, אז המחשבות שלו מגיעות למקום שאליו מגיעות תמיד המחשבות של בני האדם, רק שישנו לדעתי סינון מסוים. לדוגמט לדעתי אדם שירצה מאוד במותו של אחר, אני לא בטוחה שהיקום עובד כך שהשני ימות פתאום בעקבות המחשבות של הראשון. לכן לשאלתך לגבי ה"כסף"- לדעתי זה תלוי האם זה משהו טוב ואמור לקרות או לא, ואם זה כן אז זה יקרה ואם לא אז לא יקרה. בנוסף רציתי להגיד שאנחנו לא צריכים לחשוב "מאיפה הגיע הכסף והאם הוא שייך למישהו אחר?" כי שוב, היקום פועל בהוגנות ובצורה מסוימת כך שאם כבר קרה דבר כלשהו אז סימן שהוא היה אמור לקרות, ובני האדם כשמקבלים משהו במיוחד טוב, לא צריכים לחשוב מאיפה זה בא להם פתאום ואם זה לא שייך למישהו אחר. בדיוק כמו שכשאתה מקבל מתנה ליום ההולדת, אתה לא חושב מאיזו חנות היא והאם קנו אותה על כסף שהורווח ביושר או שזה כסף שהושאל והאם מישהו שהיה איכשהו קשור לכסף או למתנה נפגע בדרך כלשהי....

ע ו פ ר ה

New member
קראתי ואני מחייכת

אספר לך סיפור. במשך מספר שבועות הודתי על סכום של 100.00 ש"ח שנמצא בחשבוני. דמיינתי איך זה נראה ואיך זה מרגיש ועשיתי בדיוק כמו שמומלץ. החשבון שלי , הוא החשבון העסקי שלי ורק לי יש זכות חתימה עליו. יום אחד בעלי קורא לי ואומר: בחשבון שלך יש הרבה כסף והוא שייך לי. מס הכנסה החזיר לי כסף והפקיד אותו אצלך בחשבון. הודיתי ליקום על הכסף אבל ביקשתי שבפעם הבאה ייתן לי כסף שנועד לי ולא למישהו אחר. את הכסף החזרתי זה גם לא היה הסכום שרציתי , למרות שהייתי שמחה עם סכום כזה. אני חושבת שהמחשבה שלך על כך שמה שתקבל יהיה שייך לאחר, זה סוג של פחד שלך שעולה. תבדוק ותמשיך הלאה. אתה הרי יודע שזה עובד. באהבה עופרה

extra g

New member
הבנתי והפנמתי...

תודה לעופרה ולבסינקה :) לקונפליקט אחר שמעניין אותי...שוב, היפוטתי. אני מדמיין ומרגיש ומאמין במשהו מסויים שיקרה. במקום אחר, אולי רחוק ואולי קרוב, מישהו אחר מדמיין ומרגיש ומאמין באותו דבר מסויים, רק שהוא מאמין שיקרה בדיוק ההפך. לדוגמא - 2 גברים שמאוהבים באותה אישה. מה בעצם קורה במקרה כזה? או שאחד מהם יזכה באהבתה חזרה, והשני לא - כך שצד אחד לא מקבל את מבוקשו. או שאף אחד מהם לא יזכה באהבתה - כך שאף צד לא מקבל את מבוקשו. או ששניהם יקבלו את אהבתה - ולמראית עין בתקופת הזמן הראשונה שניהם יקבלו את מבוקשם, אבל בסופו של דבר קרוב לוודאי שהם יגלו אחד על השני ויתאכזבו. ככה שבעצם בכל מקרה יש לפחות צד אחד שלא מקבל מבוקשו, מתאכזב ובעצם קורה שהוא לא משפיע על נסיבות חייו. והרי התפיסה אומרת שאתה משפיע על נסיבות חייך ועל מהלך חייך אם רק תרצה בכך. לפני שאני סוגר את ההודעה אני רק רוצה שתבינו שאני ממש ממש לא בא ממקום של זלזול ופקפוק. חלילה. אני מאוד רוצה להאמין בתפיסה הזאת ולהיות חלק ממנה, רק שהמגבלות המחשבתיות שלי מקשות עליי וקשה לי מאוד להשתחרר מהן...כך שאני מנסה להבין יותר. המון תודה על העזרה.

extra g

New member
יש לי כ"כ הרבה שאלות...

לחיות את הרגע, לחוות את ההווה זה גם אחת מהאמרות המרכזיות בתפיסה הזאת. כמובן שצריך להנות מכל רגע, זה סוג של ברור מאליו אחרי שאתה מבין את תפיסת העולם הזאת, אבל מצד שני מה לגבי העתיד? אם נחיה את הרגע ונתמקד בלהנות מההווה, יכול להיווצר בהחלט מצב שלא נעבוד כלל. כי בעבודה אתה עובד בשביל לעשות כסף. ככה שבשלב מסויים ייגמר לנו הכסף ונצטרך עוד. גם בשביל לחיות ברמת חיים מינימלית, בטח ובטח אם נרצה לחיות כמו מלכים. ומאיפה יגיע כל הכסף הזה אם לא נעבוד? אבל בואו ונגיד שאני עובד בעבודה שאני נהנה בכל רגע ממנה. לפני שאני מגיע למצב כזה אני צריך לחפש בשביל למצוא עבודה כזאת לא? וממש לא בטוח שהחיפוש יהיה מהנה. לא מהנה עד כדי כך שזה יהיה הכי מה שאני רוצה לעשות באותו רגע. או אם אני בתקופת העבודה וקבעתי משמרת ליום מסויים ו-5 דקות לפני המשמרת אני מחליט שבא לי לעשות משהו אחר. אני לא מגיע למשמרת, בין אם אני מודיע לבוס שלי באותו רגע או לא, הוא יצטרך למצוא מחליף מהר ואני אעשה לו הרבה בלאגן. הוא לא יאהב אותי על זה ויכול להיות שגם יפטר אותי. ואז חזרנו לנקודת ההתחלה...

ע ו פ ר ה

New member
לא הביישן למד

ולא הקפדן מלמד. העלית בשני המסרים שלך כל כך הרבה נקודות. אני אתייחס לאלה שאני זוכרת. בעניין זוגיות, נכתב על זה כבר רבות בפורום הזה. אנחנו יכולים לבקש עבור עצמנו בן זוג שיהיה בעל תכונות ומראה מסויימים. אנחנו לא יכולים לבקש מישהו מסויים. אז נפתרה הבעיה של השאלה שהעלית קודם. הסוד מדבר על כך שצריך שתהיה מטרה וצריך לדמיין אותה. במקביל הוא מדבר על כך שצריך לעשות דברים כדי לממש את המטרה. אז אם אתה עובד בעבודה שאתה לא אוהב, אתה יכול לדמיין שאתה מוצא עבודה שאתה אוהב, או לחלופין, שאתה מתחיל לאהוב את מה שאתה עושה. אם אתה עובד בעבודה שאתה אוהב, מן הסתם לא תקום פתאום ותבריז בלי להודיע. לא תרגיז את הבוס שלך, כי יש בך אהבה וכשיש אהבה אין צורך לפגוע ולהקניט אחרים. אז אנחנו בכלל לא בהתחלה. אנחנו באמצע הדרך. באהבה עופרה

ידיב

New member
החשיבה שלך צריכה להיוך אוליי,איך לעשות את:

ה6000 אלפים דולר,דוגמא(לוטו, טוטו,שעות נוספות בעבודה,לפתוח עסק,לעבוד על פטנט,ועוד) בקיצור,אי אפשר לזכות בלוטו ואם לא ממלאים כרטיס.

ק ר ח

New member
שלום חבר.

מה קורה יא גבר? תשמע,מה שהרבה אנשים לא מבינים זה שיש שפע,לכולם. ואם לכאורה ה6000 דולר מגיעים אליך,הם שלך. לא של מישהו אחר,גם לו יש שפע,ובוא אני אסביר את עצמי: לא כולם רוצים אותו דבר,אתה אמרת שאתה השתמשת בדוגמא הזו,כי היא חומרית,פשוטה וקלה להבנה. אבל חלק רוצים כסף,חלק רוצים להראות אחרת,חלק רוצים כבוד,מעמד,וחלק רוצים לתרום לסביבה,לא יודע מה.. לכולנו יש מטרות שונות,וכמה שקשה להבין יש שפע לכולם,זה שיש לך,זה לא אומר שזה בא על חשבון מישהו אחר. ברגע שהמישהו אחר יבין את זה יהיה לו גם,ואתה תופתע לגלות על עצמך,שמה שחשבת שאתה רוצה זה לא בהכרח מה שאתה רוצה אני ממליץ לך לקרוא את הספר "חוק המשיכה" ותבין שכל דבר שקרה לך בחיים,טוב ורע,אתה משכת אליך,ברגע שמבינים את חוק המשיכה באמת ובתמים,החיים משתנים,לפחות שלי. עכשיו עזוב אותך חפירות,מתי יש הופעה של "תכלס" ומתי אני מתארח בה?(רואה איזה דברים אני רוצה?)

extra g

New member
תודה בחורצ'יק

לא ידעתי שאתה בעניינים האלה. למרות שזה הגיוני לי כשחושבים על זה... חשבתי עכשיו על משהו דוגמא שקרתה מספר פעמים בעבר אני חוזר הביתה אחרי יום ארוך ואני יודע שיש לנו בבית פיצה שאמא שלי עשתה לפני כמה ימים כל הדרך חזרה אני מפנטז על הפיצה הזאת כנחמה של סוף היום, אתם יודעים איך זה אני מניח :) אני לא לוקח בחשבון אפילו אפשרות שלא תהיה פיצה. זה ברור שתהיה כי אני יודע שיש וכשאני חוזר הביתה, אני פותח את המקפיא ומגלה שאחי הקטן אכל את הכל :) לעשות עוד פיצה לא בא בחשבון באותו רגע כי לבצק לוקח זמן לתפוח כמובן. אז זאת למשל דוגמא למקרה שידעתי שיש לי משהו, הייתי בטוח בזה, דמיינתי את זה, הרגשתי את זה וידעתי שזה שלי ובכל זאת בסופו של דבר זה לא היה. איך זה מסתדר ככה? (שוב אני מרגיש שאני מצטייר כparty pooper אבל אני מזכיר שזו ממש לא הכוונה :) )

למעלה