חדש

gadan

New member
חדש

שלום לכולם, אני מאד נמשך לתעופה באופן כללי וחלק מהמשיכה שלי אפילו חלק גדול הוא לבנות אחד מהכלים האלה. רציתי לשאול איפה מתחילים ואיך מתחילים לבנות טיסן. האמת שאני רוצה לשלב בניית טיסן מעץ, ממש לגלף אותו מעץ. מישהו בקיא בנושא הזה של בניית טיסנים?

YHS

New member
יש פה הרבה בקיאים

האמת היא שצריך ניסיון קודם וידע בסיסי בתחום. אני ממליץ לקרוא את זה: http://img1.tapuz.co.il/forums/39781023.doc ואח"כ לספר מעט על הרקע שלך. יהיו כאן הרבה שישמחו לעזור (כולל אני).

gadan

New member
אני יותר מחפש

יותר חשוב לי לעבוד על הטיסן מאשר להטיס אותו. ידע בסיסי הוא הכרחי אבל למה צריך נסיון בהטסה בשביל לבנות אותם. לא כל מהנדס בבואינג טייס... זה פשוט יותר מושך אותי.

YHS

New member
לא יודע אם שמת לב,

אבל הצעתי עזרה וביקשתי יותר פרטים. מה מהנדס בבואינג יודע - זה ברור לי. בשום מקום לא כתבתי שצריך ניסיון הטסה. אבל אם העלית - כן, זה מאד רצוי, ואני אומר זאת מניסיון. שלא כמו מהנדס בבואינג שמתכנן איזה פח בזנב או כהל בחרטום, מי שבונה טיסן בונה הכל. ואם לא הבנת שאני עונה מתוך ניסיון, אז כן, אני עונה מתוך ניסיון. (פעם שניה). השאלה היא האם אתה רוצה לבנות או להתפלסף.

gadan

New member
חס וחלילה

ממש לא התכוונתי שהבקשה שלי תעלה לטונים גבוהים. אני הבנתי מה משפט "האמת היא שצריך ניסיון קודם וידע בסיסי בתחום." שצריך נסיון הטסה. אז טעיתי. ובקשר ליותר פרטים: אין לי שום נסיון בנושא, אני פשוט מאד אוהב לראות דברים עפים, תמיד חשבתי לעשות רשיון טייס הבעיה היא שבארץ יש המון מגבלות ואזורי טיסה מאד מצומצמים. אני רוצה להבהיר שאני רוצה להתעסק ממש בנקודת האפס של הטיסן. החל מהתכנון ועד בשיוף של העץ. לפי מה שאני קורא כאן בפורום אני מבין שהטיסנים קנויים ואף אחד הוא לא home made. חוץ מהתוספות למינהן. אני מקוה שהבהרתי את הנקודה שלי. יכול להיות שיותר נכון אפילו לפנות לפורום נגרות. רק בשביל ההתחלה. מצטער שהשיחה שלנו עלתה לאי ההבנה הזו.

YHS

New member
לא כל הטיסנים בפורום קנויים

אבל נגר לא יעזור לך, כי נגר לא יודע היכן כדאי להתקין סרוואים ולא מבין דבר במרכז כובד וכן הלאה (למעט נגר אחד שאני מכיר שהוא גם טיסנאי...
). צריך ניסיון בתחום כי צריך להבין מה עושים. אבל הענין הוא פשוט, ובטונים נמוכים. ספר מה אתה יודע, היכן אתה גר (בערך) וספר מה אתה רוצה לבנות (בערך) וכמה אתה מוכן להשקיע ובוא ניצור בסיס לדיון יותר עניני.

frisbeeee

New member
בניית טיסנים.

יש היום קיטים של טיסנים למתחילים ועד לטיסני סקייל ענקיים. אני מציע לך להתחיל לבנות את הבננה שהוא נחשב לקיט דיי פשוט. ואם אתה חושב שזה יהיה לך קל ישנם קיטים של טריינרים בטיסן חיפה. אותם כדאי לך לבנות אם זה באמת מה שמושך אותך ויש לך ידים לזה. אחרי שתבנה אותם תוכל גם להטיס אותם כי הם טריינרים. בהצלחה

למעלה