חדש

Word Up

New member
חדש ../images/Emo9.gif

אוקיי,סיימתי אתמול את הספר הראשון של הטרילוגיה ואני רוצה לקנות גם את שאר הספרים,מישהו יכול להגיד לי את שמות הספרים ? והטרילוגיה כבר הסתיימה או שאמורים לצאת עוד ספרים ? תודה

DHallow

New member
ברוך הבא

הטרילוגיה הושלמה זה מכבר, והשניים הבאים הם: הסכין המעודן משקפת הענבר כשתסיים תצטרף, עכשיו אתה חשוף לסכנת ספויילרים אז נוס על נפשך

dahoe

New member
שלום שלום!

הטרילוגיה נסתיימה אבל יש לה מין "המשכון" בשם "אוקספורד של ליירה" וכרגע (ובשנים האחרונות) פולמן כותב ספר נוסף בשם "ספר האבק". וכמו שאמרו-רוץ לקרוא את הטרילוגיה עצמה ואז אתה מוזמן להתרווח כמו שצריך בפורום שלנו!

האבק

New member
ואוטוטו יוצא עוד ספר בנושא...

הוא יוצא באפריל הקרוב, Once Upon a time in the North - ספר על ההיסטוריה של יוריק בירנסון ולי סקורסבי!

JustRain

New member
ככה, בדרך אגב, מוסרים ידיעה כזאת?!

הי, אני מתרגשת! למעשה עדיין לא קראתי את 'אוקספורד של ליירה'... אבל מה זה משנה. אני מתרגשת.

נטעש

New member
אוי! וואלה! נכון!

אני אזמין את הספר הזה באותו יום שהוא ייצא! -התקפת התרגשות-

tweeg

New member
שאלה

האוקספורד של ליירה לא יצא בעיברית עדיין נכון? ואיך הדחליל ומשרתו?

נטעש

New member
אוקספורד של ליירה עדיין לא תורגם ../images/Emo13.gif

הדחליל ומשרתו זה ספר נהדר, גם לילדים וגם למבוגרים. הנה הביקורת של אודי- http://www.hdm.co.il/page.php?id=181 אני ממליצה על הספר- נהנתי כל רגע!

האבק

New member
מצטרף להמלצה

ממבט ראשון הוא ספר ילדים רגיל, אבל עוצרים וחושבים רגע רואים כמה עקיצות פולמן מכניס בספר, וזה קורע מצחוק.

ברוך הבא ../images/Emo13.gif

רוץ לקרוא ואל תקרא פה בפורום יותר מדיי עד שאתה מסיים- לבטחונך האישי! (כי ספויילרים יכולים להרוג. באמת!) (נפשית.) (גם אם זה לא נראה ככה!) (נראה לי שהבהרתי את הנקודה שלי.)

DHallow

New member
../images/Emo32.gifכתבו עלינו

http://computers.walla.co.il/?w=/4002/1218842

JustRain

New member
דווקא לא 'ירדו' עלינו

נחמד מצידם. בדרך כלל אני בורחת מטוקבקים, אבל העליון כרגע משעשע - "פעילים הכוונה ללא פעילים מינית?" וול, די מרושע, אבל מצחיק.

נועה ob1k4

New member
מצורפת הכתבה הקודמת שלה-

ושימו לב "לגילוי הנאות" בסופה - היא "רק" חברה באגודה, לא זוכת פרס גפן לסיפורים קצרים... וחסר גילוי נאות כזה בכתבה המצוטטת מעלי ! ודרך אגב, אני לא בטוחה שהמחשבה הראשונה של מי שתגידו לו "מדע בדיוני" תהיה "סטאר טרק", אבל כחברה בקהילה שלא קיימת, מי אני שאשפוט http://computers.walla.co.il/?w=/4007/1213060

חגיתלו

New member
חברים, קצת פרופורציה

אחרי שקראתי מה רותם כתבה על קהילת "חומריו" (תודה לאודי על הלינק), מאד כעסתי וישבתי לכתוב לה מכתב. זה מה שאני עושה כשאני מכירה את הכותבים. אני לא מאילו שמגיבים בטוק-בק. אנשים נוטים לשחרר שם את לשונם ולכתוב דברים שלעולם לא יעזו לומר או לכתוב במקום אחר. ומכיוון שאני מכירה את רותם כבר הרבה שנים ראיתי לנכון להעמיד אותה על טעותה ולטעון לטובת קהילת "חומריו". אחרי כמה מיילים הלוך ושוב הסכמנו רותם ואני שפשוט לא נסכים. היא רואה קהילה קטנה שפעילה בעיקר באינטרנט ועוסקת בטרילוגיה אחת. אני רואה קהילה שעושה הרבה מעבר ולוקחת חלק פעיל בעולמות ובמיתופיה עם הרצאות שפונות גם לקהל הרחב ועם חבר'ה ברמה גבוהה שאפשר לעניין אותם גם בספרים אחרים (מלבד פולמן, טולקין ורולינג). ואז קראתי את התגובות בפורום הזה ממש. מפי מקלדתם של האנשים שעליהם יצאתי להגן. וחבר'ה - התביישתי. מה בסך הכל רותם אמרה? ..."קהילה שכנראה פעילה יותר על הכתב מאשר בחיים האמיתיים" - מה לא נכון כאן? בואו נודה שעיקר המפגשים הם בכנסים ואולי לאחרונה גם בהקרנות של הסרט. "...האתר היפהפה של "חומריו האפלים", שמרכז בו את הקהילה ואת כל מקורות המידע המעניינים ברשת, מכיל כנראה יותר חומר באתר מאשר בסדרת הספרים" - כאן לא הסכמתי איתה (על התוכן, לא על עיצוב האתר), אבל אני חייבת להודות שאחרי החפירה לעומק שעשיתי על דמונים להרצאה שלי אני יכולה להבין למה היא חושבת ככה. אפילו בעלי כבר אמר לי (בדרכו המשעשעת) שהגזמתי, למרות שמאד נהניתי ומעולם לא עסקתי בכזו אובססיביות בספר או סרט (אולי מלבד הסרט שעשיתי עליו עבודת מחקר בתיכון). אנחנו רואים בדיונים ובמאמרים על הטרילוגיה משהו מהנה אבל למישהו מבחוץ זה בהחלט יכול להיראות כהגזמה. אבל כפי שרותם עצמה ציינה - אם לא לחובבים, אז למי יהיה מותר? אני עדיין מצירה על איך שרותם בחרה להציג את הקהילה. אבל מצד שני היא לא אמרה משהו שהוא לא נכון, היא רק הציגה לנו גרסה אחרת של אותה האמת. כי האמת, כמו יופי, היא בעיניי המתבונן. ההערות שנכתבו כאן על רותם ועל פנטסיקון הן לא ענייניות בכלל. ההשוואה בין מיתופיה ובין פנטסיקון הן חסרות טעם. כל אחד מהכנסים האלה הוא מהנה בדרכו ותורם לכלל קהילת המד"ב בארץ בדרכו ומזל שיש חופש גדול מספיק ארוך בשביל לקיים את שניהם ועוד כמה וכמה אירועים. מה זה לעזאזל כנסים מדביסטיים - מה זו ההפרדה הזו בכלל? האם אנחנו לא לוקחים חלק בעולמות? האם לא יהיו לנו הרצאות באייקון (ואם זה תלוי בי תהיה לפחות אחת)? מה זה השטויות האלה בנוסח ספרד ואשכנז - חלאס לעדתיות. כולנו חלק מקהילת מדע בדיוני ופנטסיה וההפרדה הזו לא מועילה לאיש. באשר לרותם - היא כותבת מוכשרת ואני ממליצה לכם לקרוא את הסיפורים שלה, ניתן למצוא אותם בין היתר בבלי פניקה ובאתר האגודה. בכלל מומלץ לקרוא כמה שיותר, להיחשף לדעות שונות, ולדעת לטעון טיעונים מוצקים ועם בסיס איתן. השמצות מעידות בעיקר על רמתו הנמוכה של המשמיץ. קהילת "חומריו" היא בראש ובראשונה מה ששמה מרמז עליה - קהילה שעוסקת בטרילוגיה הזו. כשמישהו מבחוץ בא ומציין את זה, אין לנו על מה להתרגז. זו האמת. אם הקהילה הייתה עושה דברים נוספים היא לא הייתה קהילת "חומריו". היא הייתה "קהילת חומריו ועוד דברים אחרים". רוצים להוכיח שהכותבת טועה? בואו נקרא יותר. בואו נהיה פעילים בקהילות אחרות. בואו נוכיח שהתעמקות בטרילוגיה הזו לא באה על חשבון פתיחות לדברים אחרים. זהו. סוף הנאום. שבוע נפלא לכולם חגית

זה ככל הנראה רעיון רע להעלות את זה

אבל לפחות במה שנוגע אלי אני לא כותב בפורומי מד"ב ופנטסיה כלליים, וקורא שם מעט מאוד, אני לא אבוא למפגשים שלהן ולא אכיר את רוב הפעילים שם. אני כן חבר בכל מני קהילות - קהילת טולקין, קהילת הארי פוטר לבוגרים - שבהן אני פעיל למדי, והקהילה הזו שבה אני פחות פעיל. בפורומים שלהן אני משתתף למפגשים שלהן אני בא את האנשים שם אני מכיר ואני הולך לכנסים שהקהילות האלה משתתפות בהן. לגבי "קהילת הפנטסיה הגדולה" מה זה? מה הפורום שלה, מה האתר, האם היא מארגנת מפגשים? כלומר, האם היא קהילה או אוסף של קהילות שמארגנות כנסים מסויימים יחד ואחרים לחוד. זה נכון בעיני גם לקהילות קרובות כמו קהילת טולקין וקהילת הארי פוטר לבוגרים (שלהן כבר היה מפגש משותף) - אלה קהילות נפרדות שרוב הפעילות שלהן נפרדת. ההפרדה הזו מאוד מועילה לי. אני כמעט לא מפריע לטולקינאים בקשקושים פוטריסטיים, מפריע פה ושם לפוטריסטים בקשקושים טולקינאיים, פוגש אנשים שרוצים להזדהות כפוטריסטים אבל לא טולקינאים, כטולקינאים אבל לא פוטריסטים וכ"סוכנים כפולים" שחברים בשתי הקהילות אני יכול להנות מכנס כמו עולמות שהוא שיתוף פעולה של כל מני קהילות ולא יהיה חסר לי שם מה לעשות. "קהילת הפנטסיה" היא שם שהוא חסר משמעות עבורי בערך כמו "תושב שביל-החלב" גם לו היתה לי וילה באלפא-קנטאורי הייתי מתנהג שונה שם מאשר בכדור הארץ, היו לי חברים אחרים וכו'. זה שאני כותב וקורא פה לא אומר שאני לא כותב או קורא במקומות אחרים, מצד אחד, ולא אומר שאני חבר באיזו קהילת-פנטסיה-גדולה מצד אחר. לטעון עלי שאני "צר אופקים" רק מתוקף העובדה שאני כותב בפורום מתמחה זה טפשי, ולנסות לנצל את זה לפרסומות מסוג "אם אהבת את זה בטח תאהב גם את..." נאמר את זה כך, זה דבר שאם צריך להעשות אז מאוד בזהירות. לא בצורה שמניחה שאם אני כותב בפורום שמוקדש לספר פנטסיה מסויים אני בהכרח אוהב כל ספר פנטסיה, או אתעניין בפנטסיה באופן כללי. התעניינות בז'אנר שונה מהתעניינות בספר מסויים או בסופר מסויים. אפשר להתעניין גם וגם ואפשר לא. מקווה שהעברתי את הנקודה בלי לפתוח יותר מדי תיבות פנדורה.

DHallow

New member
מילים חקוקות בסלע! ../images/Emo45.gif

אני אקח את הדברים שלך צעד אחד קדימה ואתבטא באופן טיפה יותר בוטה- לומר שכתיבה בפורום מתמחה זו צרות אופקים, זו שטות והבל רוח! ובאשר לספרות הפנטזיה- הז'אנר הזה מאוד פתוח, ולכן יצירה אחד שמוגדרת כפנטזיה, לא בהכרח דומה ליצירה אחרת שמקוטלגת כחלק מאותו הז'אנר ולכן זה בהחלט סביר שמי שאוהב ספר או ספרים מסויימים, לא יאהב בכלל ספרים אחרים!

למעלה