חדש

Shnozli

New member
חדש ../images/Emo13.gif

שלום, אני חדש כאן בפורום, ראיתי במקרה שנפתח פורום מידענות... שנה שעברה שהייתי בכיתה י אז החל ניסוי בבית הספר שלנו ללימוד מדעי המידע 5 יחידות (רק בבית הספר שלנו), בקיצור הלכתי לזה, עשיתי שנה שעברה יחידה אחת והשנה (י"א) יש לי עוד שתיים (ושנה הבאה עוד שתיים...) בכל מקרה, אני נורא מתעניין בתחום הזה וזה גם מקצוע בחירה... אז בכלל... בכל אופה מקווה שיהיה נחמדומקווה להשתלב

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא בצל פורומנו

מעניין מה לומדים בבית הספר במסגרת לימודי מידע?

abcd80

New member
וואלה

ספר מה אתם לומדים שם בבית הספר על זה? זה מעניין אותי גם! ברוך הבא

Sapientia

New member
ברוך הבא../images/Emo140.gif

אני חנה
מידענות בתיכון?
איזה כייף
בתקופתי הלא-כ"כ-רחוקה לא היו הרבה אפשרויות- רק הרחבה של ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, ומדעי-החברה (שזה מה שאני בחרתי).

Shnozli

New member
תשובה:

אנחנו יותר מתעסקים במידענות בקטע של האינטרנט אך במקביל לומדים להתשמש בתוכונות לשם כך (אקסס, אקסל וכ"ו...) בשנה הראשונה למדנו בעיקר על שאילתה ועל חיפוש חומרים ברחבי האינטרנט באמצעות שאילותות בשעורים הראשונים היו תרגילים לתרגול העניין (שהיה חדש בשבילנו ובשביל המורים גם) ואחרי כמה זמן התחלנו לעבוד (כל אחד לבד) על אתר אישי שלו על שאילתה מסויימת וזה בעצם הייתה היחידה הראשונה. אני בחרתי בשאלה "מהו צונמי ומהיא השפעתו על: כדור הארץ, כלכלה, בני האדם וכ"ו..." (השאלה לא הייתה בדיוק מנוסחת ככה, פשוט אין לי אותה מול העניים). בקיצור, הניתי את האתר (במשך תקופה ארוכה) שבה חיפשתי ומצאתי חומרים שונים (חומר מילולי, תמונות, סרטוני וידאו וכ"ו...) לבניית האתר. לקראת סוף השנה שעברה עברנו את הבחינה הראשונה ובה בחנו אותנו (באמצעות האתר) על החומר שלמדנו במהלך השנה (לראות אם אנחנו יודעים לשלוט בחומר) וזהו בעצם... הבחינה הייתה מאוד קלה (בכל זאת... אנחנו הראשונים בארץ כך שהיה לנו ייתרון) וזהו בעצם... השנה אנחנו עובדים לקראת הבחינה השניה (כברי ותר רציני) שמשקלה היא 2 יחידות ובנתיים התחלנו ללמוד לעבוד על אקסס ובסוף שנה אמור להיות לי אתר לאיזה חברה/חנות/או מה שזה לא יהיה... (אך כמובן אתר מקצועי ולא משהו חפיף). בנתיים אנחנו מתעסקים בעיקר באקסס וללמוד לקטלג דברים וכ"ו... ודרך אגב: אני לא יודע איך היה אז אבל יש מספר יחסית גדול של מקצועות בחירה: פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, פסיכולוגיה-וסוציולוגיה, קרימינולוגיה-וסוציולוגיה, מדעי המידע, מדעי הספורט, תיאטרון, גיאוגרפיה, הסטוריה, ספרות, וטרינריה (גם חדש) ומדעי המחשב. אני הלכתי למדעי המידע, ביולוגיה ופסיכולוגיה-וסוציולוגיה.

למעלה