חדש...

DirtySpirit

New member
חדש...../images/Emo12.gif

הממ, הפורום יכול לעסוק גם בגיבורים ספרותיים?

Artoo Detoo

New member
תלוי למה אתה מתכוון

קומיקס זה גם סוג של ספרות/אומנות... יש גם ספרים שמבוססים על קומיקסים... אם אתה מתכוון לגיבורים כמו זורו, טרזן, ג'יימס בונד ודומים אז כן, זה כולל... אבל אם אתה מדבר על גיבורים כמו הארי פוטר וגיבורים בסגנון אז לא... יש הגדרה מסוימת לגיבורי על, וזה לא גיבורים בכללי. נ.ב. - ברוך הבא.

spidey 82

New member
אני לא סובל אותו, אבל למה הארי פוטר

לא נכלל בהגדרה? יש לו כוחות מיוחדים לעומת 3 הדמויות האחרות שציינת.

Artoo Detoo

New member
האמת שאני כן אוהב את הסדרה אבל

זה לא נשמע לך מגוחך מידי, הארי פוטר - גיבור על? הארי פוטר הוא דמות ספרותית, ויש אלפי דמויות ספרותיות בעלות כוחות על, אתה רוצה להגיד לי שכל אחד מהם גיבור על? ועוד משהו, לא לכל גיבור על יש כוחות, באטמן.

spidey 82

New member
וג'יימס בונד או טרזן כן?

כוחות על או לא, 4 הדמויות שהוזכרו פה מתאימות פחות או יותר להגדרה. אני לא מתייחס אליהן כגיבורי על, אבל לצורך הדיון הן מתאימות להיקרא כך.

sachi87

New member
באטמן הוא לא...

גיבור על הוא גיבור נקודה! גיבור על הוא גיבור עם כוחות על בגלל זה המילה על וטרזן וג'ימס בונד לא נכללים ברשימה של גיבורים אפילו אלו בידיוק סתם דמויות כמו הארי פוטר.....

DDN

New member
הארי פוטר הוא לא גיבור על.

גם טרזן הוא לא. זורו לדוגמא הוא כן. ג'יימס בונד.. .. .תחום אפור.

sexy69g

New member
טרזן, ג'יימס בונד והארי פוטר

טרזן, ג'יימס בונד והארי פוטר לא גיבורי על לפחות לא לפי ההרדרה של יקפדיה. זורו אולי כן.

Artoo Detoo

New member
זה מה שאני מנסה להסביר

זורו הוא כן גיבור על, וכך גם באטמן למי שחושב שלא, גיבור יכול להיות כל אחד, ולא לכל גיבור על יש כוחות על. לגיבורי על יש הגדרה מסוימת, שהארי פוטר לא מתקרב אליה, וטרזן ו-007 מתקרבים אליה עוד הרבה יותר, אבל לא אמרתי שהם גיבורי על, ציינתי שהפורום יכול לעסוק גם בהם. טרזן נחשב בעיני רבים כגיבור על, יחד עם אסטריקס.

DDN

New member
הארי פוטר עשוי להיחשב לגיבור על

בעולם שלו דווקא, למרות שאני לא אחשיב אותו לכזה. למה טרזן יהיה גיבור על?

משי22

New member
יש אולי למישהו רעיון

להגדרה לגיבורי על שתכלול את כל הגיבורים בלי לצרף אליה חברה אחרים? כי נגיד ההגדרה "גיבור על הוא כל מי שיש לו כוחות מיוחדים, מעבר לכוח גופני רגיל" מוציאה את זורו, באטמן, טרזן ועוד. והגדרה כמו "גיבור על הוא כל מי שנכתבה עליו סדרת קומיקס" כוללת את כולם אבל מצרפת מיידית גם את טינטין ואת בבא. והגדרה "גיבור על הוא כל מי שנלחם למען האנושות" גם כן כללית מדי. נראה לי שהכי טוב זה משהו בסגנון- "גיבור על הוא כל מי שלובש בגדים מגניבים ומושכי תשומת לב". ההגדרה הזאת כוללת אפילו את טרזן... ודרך אגב- מה בעיניין גיבור אנימה יפנית כמו סקורה וילדי דיג'ימון? גיבורי על או לא?

Artoo Detoo

New member
גיבור על זה...

- אדם בעל שני זהויות, שאחת מהן זו הזהות שהוא ידוע כשגיבור על ואחד זהותו האמיתית. - הוא לא חייב שיהיו לו כוחות על, למרות שלרובם יש. - הוא גיבור שנלחם נגד פושעים או למען המדינה או העולם. - כמעט כולם לובשים חליפות לא רגילות, שבדרך כלל לא משתמשים בהם ביום-יום, או שהמראה שלהם לא אנושי. אבל לא כולם כאלו. - כל גיבורי העל מופיעים בקומיקסים, חוץ ממשפחת סופר-על ועוד סרטים שלא מבוססים על קומיקס. כדי להיות גיבור על צריך לענות על כל הפרטים האלו. טרזן, 007, זורו ואסטריקס מופיעים בחוברות קומיקס, נלחמים למען המדינה/העולם (פרט לטרזן, אבל המקום בו הוא חיי נחשב למדינה בה הוא חי). 007 לא שמו האמיתי של ג'יימס בונד, זה המספר שמייצג אותו. יש עשרות גיבורי קומיקס שנחשבים לגיבורי על והם סוכנים חשאיים (כמו בלק ווידוו או ניק פיורי). טרזן גם לא שמו האמיתי של טרזן, אבל זה לא נחשב, זה שימש לו כשם היחיד עד שגילה את שמו האמיתי. אסטריקס, אין לא עוד שם. זורו, גם לו יש שם כפול. זורו גיבור על, לגבי האחרים הם לא ממש, לא הם לא, רק ניסיתי להסביר שהם קרובים להיות גיבורי על ומתאימים לקריטריונים שלהם.

El ad

New member
לדעתי, תנאי הכרחי להיות גיבור על

הוא להיות בעל כוחות על או לפחות בעל חליפה/מכשיר אישי בעל יכולות מיוחדות, כך שבאטמן ואיירון-מן בהחלט נחשבים גיבורי על. לגבי מכשיר אישי, לא מצאתי שם אחר לזה, אבל זה אמור להיות איזהשהו כלי מגניב שהגיבור נושא איתו, שגם יהיה בעל נוכחות אבל גם אסור לו להאפיל על הדמות עצמה. לדוגמא, בחור שקורא לעצמו (בשם הדבילי - לא היה לי כוח לחשוב על משהו יותר טוב..) "סקייט-מן" שיש לו סקייטבורג שיכול לעוף ולהפוך את עצמו ואת מי שעליו לבלתי נראים, או לחלופין דמות בשם מאג'יק-יוזר בעלת מטה שיורה קרניי ליזר ומזיז דברים בצורה טלקינטית יכולים להחשב מבחינתי לגיבור על. לעומת זאת, בחור שנוסע בתוך מכונית מדברת ומעופפת (כלי גדול מדי שגורם לנהג להיות חסר חשיבות ביחס אליו) או למשל הילדים בעלי הטבעות מהסדרה קפטיין פלאנט (מכשירים קטנים מדי ולא בולטים) לא נחשבים מבחינתי גיבורי על. בנוסף, נראה לי שלגיבורי על צריך להיות מה שנקרא אלטר-איגו, כלומר יש לו (או לפחות היו לו בעבר) חיים בתור דמות רגילה ויש לו חיים בתור גיבור על עם איזשהוא שם-קוד. הוא יכול להיות ידוע או לא ידוע בציבור. מהבחינה הזאת, הארי פוטר הוא לא גיבור על אלא סתם גיבור עם כוחות, כי הוא נלחם באוייבים שלו בתוך עולם מכושף, ושם כולם עושים קסמים. אם הוא היה נלחם בפשע בעולם הרגיל תחת ההיתממות שהוא ילד רגיל, אז זה היה משהו אחר, מכיוון שאז היה לו סוג של אלטר-איגו.

spidey 82

New member
למרות שזה לא ממש חשוב לצורך הדיון

וכבר ציינתי זאת, אני חייב להגיד שוב: אני לא סובל את הארי פוטר. מה שאני כותב בהקשר שלו לא נובע מאהבה לדמות ו/או רצון להגדיר אותו כגיבור על. הכל נאמר רק לצורך הדיון. עכשיו לעניין: הארי פוטר נלחם בכוחות רשע. יש לו כוחות קסם. הוא לא דמות קומיקס. הוא לא נחשב לגיבור על. אבל יש דמויות קומיקס בעלות כוחות קסם שאויביהן היחידים או העיקריים קשורות לקסם או כישוף. ד"ר סטריינג', ד"ר פיית', שאדופאקט (הקבוצה שנוצרה ב-Day of Vengeance), סקרלט וויץ' (אמנם מוטאנטית, אך כוחותיה קשורים ישירות לקסם; וכן, קצת קשה להגדיר אותה כגיבורה כרגע...) ועוד דמויות רבות. האם הן לא נחשבות לגיבורי על. במה הן שונות מהמכשף זב החוטם הנ"ל?

El ad

New member
הן שונות מכיוון שפעולות הגבורה שלהן

מתרחשות הרבה פעמים בעולם ה"רגיל" כאשר הם מוקפים באנשים רגילים ומגינים עליהם - ולא בבית-ספר מכושף שבו לכולם יש כוחות קסם, ושם הם לא יוצאות דופן מאף אחד. ד"ר סטריינג' היה למשל בדפנדרס - גיבורי-על לכל דבר שלא נלחמו רק ביצורים קסומים אלא גם בסופר-ווילינים וכו', וסקארלט-וויץ' הייתה בין היתר באוונג'רס - עוד חבורה של גיבורי על. לפחות באותם גילגולים הם שימשו (לדעתי) כגיבורי-על. הארי-פוטר, ואני אומר את זה ללא קשר לשנאה שלי כלפיו, לא היה גיבור על וגם לא נראה לי שאי פעם הוא יהיה גיבור על - מקסימום גיבור רגיל.

spidey 82

New member
שוב, הוא לא גיבור על, בעיקר בעיניי.

כל מה שאני אומר זה שניתן להזכיר אותו לצד גיבורי על מוכרים. ואני אומר זאת בכאב. אני רק מקבל את המציאות (הו, האירוניה...) כפי שהיא.

spidey 82

New member
אז קפטן אמריקה, איירון מן, פנטסטיק

פור, אקס-מן, מיס מארוול ועוד רבים אחרים שזהותם ידועה כיום לציבור לא נחשבים יותר לגיבורי על? לדעתי ההגדרה מתאימה לכל אדם או יצור תבוני (ג'ון ג'ונז או ויז'ן, לדוגמה) שבוחר להשתמש ביכולותיו, בין אם אלו כוחות מיוחדים או אמצעים טכנולוגיים, להגנה על חפים מפשע ו/או לחימה בפשע ו/או הגנה על עירו/מדינתו/כוכב הלכת שלו (או זה שהוא בחר כביתו).

El ad

New member
הבנת הנקרא ידידי ../images/Emo13.gif :

ראשית כל, אמרתי שזהו תנאי הכרחי ולא תנאי מספיק. אני מקווה שההבדל ברור. שנית כל, אמרתי שהשם האמיתי יכול להיות ידוע בציבור ויכול שלא להיות ידוע בציבור - ועל כן כל מי שאמרת כן נחשבים גיבורי על. פשוט צריך להיות סוג של הפרדה בין החיים כגיבור-על לחיים כאדם (או כל גזע אחר) רגיל, כמובן חוץ מאלה שהיו להם פעם חיים רגילים ולא יכולים לחזור אליהם (כמו למשל שי-האלק לפני שקיבלה את הטכנולוגיה לשנות צורה לדמות-אדם).

למעלה