חדש שצריך עזרה

sweet smile1

New member
חדש שצריך עזרה

קיבלתי הודעה לפני 3 ימים ואין לי אף אחד לסר חוץ מחבר אחד שהעזתי לספר לו. אני מרגיש כ"כ לבד. כאילו אין לי איפה לפרוק את הכבא. מה לעשות. בינתיים מחשבות אובדניות עוברות בראשי כל הזמן רק שהפעם לאחר 4 ניסיונות עקב סיבות אחרות עכשיו כאילו יש רצון יותר עז שהדבר אכן יקרה. מה לעשות? איבתי תקווה להקמת משפחה ולהביא ילדים. אני מרגיש כאילו אף אחת לא תרצה אותי.

wonderer20

New member
תחזיק מעמד מאמי......

אתה הגעת למקום המושלם לרגשות שלך! יש כאן אנשים כל כך אוהבים, תומכים, מיוחדים ומדהימים שרוצים לעזור ולתמוך! סמוך עלי......הם מחזיקים אותי עומדת... תרצה כל דבר, תפנה אלי, אני כאן יחד עם ה'guys' ה100ממים! שולחת חיבוק ענק והבנה תמידית,
ג'ודי (כינוי ברכה)

גבר שקט

New member
הי

קבלת הבשורה היא קשה. אין דרך לבשר זאת בצורה קלה. אך אנשים רבים מתמודדים עם המצב הזה בצורה כזו או אחרת. אל תרים ידיים. אני זוכר שגם אצלי חלפה המחשבה האובדנית הרבה מאד. הזמן עושה את שלו ואתה מבין שאין צורך להיות קיצוני כל כך בתגובה. שלחתי לך מסר בפרטי, מספר טלפון. אם אתה מעוניין לשוחח - אשמח. היה חזק. דרור

אחד א

New member
הי...

אני זוכר את עצמי מקבל את הבשורה הזאת לפני קצת פחות משנה. ואני זוכר איך הרגשתי שהשמיים נפלו עלי. לא כמטפורה. ממש נפלו עלי. וכמה מחשבות רצו לי בראש באותו הזמן. קצת פחות משנה, ואני היום במקום אחר. אני לוקח כל יום כשלעצמו, עכשיו כשהמילה הגדולה הזאת "איידס" כבר לא מרחפת מעלי כמו אז. אני אוסף מידע - במידה, מקשיב לחוויות של אחרים, נותן לעצמי זמן. אתה יודע - אני ואחרים כאן כדי להזכיר לך שאחרי הכאב הראשוני וההלם יש פשוט התמודדות עם כל מה שבא. ולא שהכל קל - אבל אני יודע שאני לא לבד ומצאתי בעצמי את הכוחות לראות מעבר לקושי. ושמע, טוב לי. טוב לי לקום בבוקר וטוב לי להסתובב עם האופניים שלי, וטוב לי עם האנשים שאני אוהב. זה חשוב לי להגיד לך את זה כי אלה דברים שהיו נראים לי כל כך רחוקים לפני לא הרבה זמן. אני אשמח לעזור בכל דרך.

sweet smile1

New member
ראשית אני מאוד מודה לכולם.

את הצעד הראשון שיתי וסיפרי לאימי הערב - אך אני מודאג מהתגובה שלה. על פניו נראה שהיא מינה אבל לא מעכלת. שוחחתי עימה ואמרתי לה שאני מבין אותה - לא קל לקבל כזו בשורה אך יחד עם זאת ביקשתי עזרה. בינתיים מרגיש לא טוב וקצת מודאג - מקווה שיהיה בסדר וכולי תקווה שימצאו תרופה שתסלק את המחלה.

sweet smile1

New member
מה לעשות?

אמא שלי התחילה לשאול שאלות כגון במה אני אשמה?...(מעניין למה)...ואני חושש שהיא תהרוג אותי נפשית במלוא מובן המילה. אני יודע שאני לא אוכל להתמודד עם ההטרדות שלה. מה לעשות?

extaboy

New member
גם אני חדש בעניין...

שלום מתוק, אני גם נשא חדש.. חודשיים בערך. הבשורה היא נוראית ואני מוכן לשתף אותך על חוסר הבנה וחוסר שלמות עם המצב. הכי חשוב בתור התחלה שתטפל בנושא. לך לטפל באחד הבתי חולים. תהיה עם הדופק צמוד למצב שלך. זה לא סוף העולם !!! סרטן לידיעה כללית היא המחלה הסופנית הקשה בימים שלנו. אז תחשוב אחרת. ב25 שנות המחלה יש כל כך המון פיתוחים לכדורים. אתה לא צריך להרגיש אשם. מה שקרה קרה. אתה צריך להבין את המצב. להיערך ולהתחיל לטפל. המחלה בישראל ובעולם בכלל היא חברתית ! איידס זה לא הדבר הנוראי ביותר. (מדבר מניסיון) אם תרצה לדבר ולהמשיך להתכתב אשמח. זה יעזור גם לי. אשמח להתעדכן מה קורה איתך... ממני EXTABOY

sweet smile1

New member
תודה

והשאלה שלי מי תהיה מוכנה להביא איתי ילדים ואפילו לחיות איתי חיים משותפים?

wonderer20

New member
יש כאלו.........אל תתיאש

היי, לא הייתי כאן מזמן (החיים לא פשוטים כרגע ולא בגלל המפלצון....), אז אתה לא"מכיר" אותי, אבל אני חייה עם גבר נשא. יש לי ילדים ודווקא היום אנחנו בבית חולים לבדוק פעם ראשונה את נושא השטיפה וההפריה. יש כאן עוד אנשים שחיים עם בני זוג לא נשאים, וזה אפשרי בהחלט ואפילו נפלא (יש בעיות כמו בכל מערכת יחסים...
) אשמח לדבר אם תרצה ולעודד ולספר. אל תתייאש! רק זה לא! שולחת חיבוק ענק! ולפטריציה...... מתגעגעת,ולרוחמה גם..... נשפגשת עם היווני? אוהבת את כולם, יום נפלא

אחד א

New member
תזכור ששום דבר הוא לא קבוע. הכל משתנה.

זאת אולי חוויה שקצת רחוקה מהעולם שלך - אבל לפני 12 שנה יצאתי מהארון בפני ההורים שלי. הם קבלו את זה קשה נורא, תקופה ארוכה היו בדיכאון - האשימו את עצמם ואת כל העולם והרגישו שנלקח מהם מהילד שלהם. הייתי אז די צעיר ולא היה לי מושג מה לעשות עם זה, הרגשתי אחראי לסבל שלהם. מהמרחק של השנים שעברו אני יכול לספר לך על השינוי העצום, שינוי שנבנה צעד אחרי צעד - שינוי אצלהם שהוא תוצאה של השינוי אצלי. כשאני הפסקתי לתפוס את עצמי כקורבן וכנחות ובניתי לי חיים שלמים ומספקים גם להם היה קל יותר להרפות מהדיעות הקדומות שלהם ומהדאגות המקוריות. כשהם ראו אותי מאושר ושמח ואוהב, מוקף באנשים שאוהבים אותי - הם כבר לא ראו את המילה "הומו" - הם ראו אותי שוב. כשגיליתי שאני נשא חשבתי על הקרבה בין הסיטואציות האלו. על איך המחלה דוחפת אותי מחדש לתוך "ארון של נשאות", סוד איום שאני נושא איתי וחייב להסתיר ולזמן מסויים הרגשתי בדיוק כמו אותו ילד בן 18. אבל אני כבר לא בן 18, ואני יודע שהכל משתנה, ומה שנראה לי שהוא העולם כבר לא יראה לי ככה בעוד שנה. הבנתי שאני צריך להתמודד עם הידיעה הזאת קודם כל ביני לבין עצמי שזה אומר קודם כל לרכוש הבנה על מה זה בעצם אומר "איידס", מעבר לידיעות הכלליות שהיו לי עד אז. אני עושה את זה באמצעות קריאה של חומר, שיחות ושאלות עם הרופא שמטפל בי והקשבה לסיפורים של אחרים בפורום הזה. אני לאט לאט מפרק את המילה הנוראית הזאת למרכיבים מרכיבים. ברור לי שיהיו שינויים בחיים שלי, כל נושא התרופות למשל. לא קל לי לעכל את העובדה, סמי-טבעוני מודע שכמוני, שאני אצטרך לחיות על נטילת תרופות יום יומית. אבל אני לומד לקבל את זה כחלק מהדברים שהשתנו. הייתה תקופה שכעסתי על עצמי, הייתי מלא זעם פנימי על המצב הזה שהגעתי אליו וראיתי בו ביטוי של חוסר האחריות שלי. אני יודע היום להגיד שאמנם הייתי חסר אחריות אבל אין בי כעס אלא השלמה מסויימת עם המצב ובעיקר שאיפה לחיות חיים שמחים ומלאים. היה לי קשה לחשוב על זה שיש משהו שאני צריך להסתיר אותו - זה כל כך מנוגד לאופן שבו אני חי את החיים שלי, אבל גם פה אני מבין שיש אנשים שאותם אני יכול לשתף וכאלו שלא צריכים לדעת, ואני צריך לדעת להבדיל ביניהם. האנשים הראשונים שסיפרתי להם היו האחים שלי שצעירים ממני בכמה שנים, זה לא נבע מתוך מחשבה מעמיקה אלא יותר מתוך צורך לפרוק ולשתף - הם קיבלו את זה בצורה מדהימה ואני מקבל מהם המון אהבה ותמיכה. אני גם מרגיש את המחיר שזה גובה מהם - במובן מסויים יש עליהם מעמסה שלא הייתה שם קודם. אבל גם הם, במשך הזמן מתפרקת להם המילה הזו והם רואים אותי מחדש. ואני - כמו כולם, לפעמים למעלה ולפעמים למטה, אבל מאוד רחוק מהיום הזה לפני קצת פחות משנה שבישרו לי שאני נשא. אני מקווה שתמצא את הדרך שלך בתוך כל זה, ושתבין שלמרות שזאת בשורה קשה היא בסך הכל אומרת שמעכשיו תצטרך להתמודד עם קשיים נוספים על אלו שהכרת. התגובה של אמא שלך מתסכלת אבל היא לא צריכה למנוע ממך לעבור דרך עם עצמך - התגובה שלה היא ביטוי של החרדה שלה, של חוסר הידיעה ושל הרצון להאחז בכל מה שהיה לפני כן, זה הכי אנושי ומובן. אתה צריך למצוא את הכוח ואת הנשימה לראות מעבר לזה. אלה החיים שלך ואם תבחר הם יהיו חיים שלמים ושמחים. זה לא קל להבין את זה אולי ממקום שעדיין לא מעכל את הבשורה הזאת אבל - בין היתר - בגלל זה גם קיים הפורום הזה. הלוואי והצלחתי, אפילו במעט, לעודד אותך.
שיהיה לך יום טוב.

sweet smile1

New member
הקטע איתה שהיא מתקשרת במהלך היום ומספרת לי

שהיא בדקה וראתה שאפשר לחיות עם זה לאורך שנים כמו אדם רגיל וכו' - עשתה שיעורי בית קלים. אבל בפועל אני מכיר אותה וחושש שמא שוב יהיו לה פליטות פה אליי - כי אני מניח שיהיו לי מצבים שאני אכעס או אהיה מתוסכל - ואפשר להגיד שעד גיל 24 לא היו לי חיים קלים.וזה ממש הדודבן שבקצפת. והיא חלק מהמסכת הזו ואף הייתי אומר חלק שהתלווה מההתחלה ועד עכשיו. כל פעם שהייתי קצת מנסה להגיד על ליבי ולהוציא את כעסיי הייתי מקבל תגובות חריפות. השאלה היא האם יהיו כאלו עכשיו? האם היא בטעות תעיז לפלוט את זה?...(אני בחרתי שלא לחשוף זאת בפני כולם מפני שזה גופי ואני יודע שמרגע זה אני סוג של אסור ואני מודע למצב ומקבל את זה..)

הפסטוס1

New member
פשוט תחליט שאתה מתמודד עם זה!!!../images/Emo188.gif

אתה לא יכול לצפות שתישלח אליך יד ותמשוך אותך מזה.....לפעמים צריך לנשום עמוק ולומר לעצמך שזה מה יש ושום דבר לא ישנה את המצב כרגע!! יש כאן רבים וטובים שיהיו מוכנים לסייע בכל שעה (והומואים נמצאים בכל שעה) אז פשוט זרום עם החיים....וממה שנשאר מהם. לגבי אמא שלך? גם להיות פולנייה זו מחלה חשוכת מרפא אבל עדיין חיים עם זה

למעלה