חדש + שאלה

My Dark Dream

New member
חדש + שאלה

שלום אני טל עוד מעט 17 גיטריסט(איזה הפתעה) יש לי להקה כבר חודשיים. כימיה נהדרת בין כולם מתוך החמישה כלום מוסיקאלים בטירוף.. אני לא צוחק יש לנו כבר שיירם מגובשים ואפילו טובים על פי אמות מידה לא שלנו. אנחנו בדרך להקלטות באולפן מקצועי וכאן השאלה שלי: ההצעה שקיבלנו מהאולפן היא 1000 שקלים לעשר שעות אולפן + מיקס. הצעה ממש טובה... אוקיי חפרתי.. לשאלתי: האם כדי להשקיע עוד כסף במיקס ברמה טובה יותר או שמיקס בסיסי של באלאנס זה מספיק?.. מקווה שיהיה פה נחמד

SallySkelly

New member
שלום../images/Emo13.gif

אני ספיר, בת 16, גם גיטריסטית (הפתעה
) גם אני חדשה, הצטרפתי בערך שנייה לפניך - אבל... וולקאם!
מאחלת לשנינו השתלבות מהירה
אה, ואני לא ממש מבינה בהקלטות ודברים כאלה, אז אני אשאיר לחכמי הפורום לענות.

itoosh2

New member
הצעה לא רעה...

אבל אתה צריך לבדוק כמה דברים... האם הבאלאנס נכלל בשעות הקלטה? כי אם ככה זה או לוקח הרבה זמן או שזה באלאנס לא טוב כל כך... חוץ מזה תבדוק את המקום, תבדוק אם אתה אוהב את הסאונד שלהם, תבדוק אם אתה אוהב את הצוות... תבדוק אם אתה יכול לסמוך עליהם שיצא מזה משהו... דבר אחרון והכי חשוב, אתה והלהקה שלך מוכנים? כי בכל זאת אמרת שאתם עובדים רק חודשיים, ואפילו אם מאוד התקדמתם ויש לכם גם הרבה חומרים לא כדאי לכם למשוך את זה ולעשות טייק שיותר טוב בביצוע עצמו?

My Dark Dream

New member
אוקיי אז ככה

הצוות הוא אחלה כן, זה נכלל בזמן ההקלטה אבל זה לא נורא אנחנו מוכנים.. התכוונתי שאנחנו קיימים חודשיים בהרכב הנוכחי(החלפנו מתופף)

nemoalive

New member
שמע

באמת אבל באמת כדאי שתחכו. עדיף לחכות ולעשות משהו ב-100 אחוז ולא לרוץ ולעשות אותו 50 אחוז בחיפזון. רצוי מאוד שתקבלו הרבה ניסיון בהופעות חיות, ושיהיה לכם מצבור גדול של שירים שלכם. אין צורך למהר ולהקליט עכשיו ולבזבז כסף על משהו שכנראה ולא תיהיה מרוצה ממנוו כשתירצה להקליט יותר ברצינות. אם אתה רוצה לעשות הקלטת בלאנס אני מבין מכך שלוקח לכם הרבה זמן לעשות בלאנס ושאין לכם משהו קבוע. ככל שתופיעו ותעשו חזרות אתה תראה שלוקח לכם פחות זמן להרים את הבמה ולעשות באלאנס ושיש לכם כבר צליל לכל שיר ולא משהו שיצא מהמולטי אחרי שעה של חיפושים. תחכה ואני מבטיח לך שתצא לכם תוצאה יותר טובה שתיהיו הרבה יותר מרוצים ממנה, וגם לא תצתרכו לזרוק סתם כסף על שעות אולפן שהלכו לאיבוד כי המתופף עוד לא גמר להרכיב את התופים, הבסיסט עוד לא מצא את הצליל והגיטריסט לא מצא את האפקט שהוא רוצה. יש לכם הרבה זמן, אתה רק בן 17 אין לך מה למהר עם זה יותר מידי.

itoosh2

New member
דווקא לא לגמרי מסכים...

אני רק חושב שכדאי שיתנו לזה קצת עוד זמן כי התופים זה אחד הכלים שהכי חשוב שידעו את התפקיד שלהם בהקלטה... אני לא מסכים איתך... אני חושב שהקלטת סקיצה (שהרי זה מה שזה, הקלטה ב1000 שקל, לייב, זאת סקיצה לכל דבר) מאוד תוכל לסייע להם בהופעות... אני מניח שאין להם יותר מ10 שירים ככה שאפילו שעה לכל שיר תיתן תוצאות מספיק טובות כדי להתקדם עם הקלטת הדמו הזאת... אחר כך כשיתקדמו ויצטרכו משהו רציני יותר בשביל להתקדם ישקיעו את מה שצריך...

My Dark Dream

New member
אז ככה..

יכול להיות שיש לנו משו אחר.. אני לא יודע.. למצוא את הצליל הנכון? מצאנו אותו בפעם השניה שניגנו את השירים. הבסיסט והמתופף הם אולי שני המוסיקאים הכי טובים שפגשתי. אין לנו יותר מדי אפקטים. יש קלין ואובר דרייב. נורא ניסינו לשמור את המלודיה והמנגינה בסיסיים ככל שניתן, בלי סולואים מהירים ולפי דעתי מיותרים. אנחנו להקה אחרת. אני לא אומר את זה בגלל שאני חבר בא.. אלא בגלל שאני כן רואה מה יש מסביבי: המון להקות שמנסות לחכות להקות כמו איירון מיידן ואבריל לווין(!?). אנוחנו באים נורא אולד סקול. אני לא יודע.. אנחנו ממש סגורים על השירים שלנו. וקיבלנו המון תגובות חיוביות מאנשים שבחיים לא פגשתי XD אנחנו חושבים בכל אופן שאנחנו מוכנים להקלטות, ותאמין לי שאנחנו ריאלים מספיק כדי לדעת..

nemoalive

New member
הקלטת סקיצה

יכולה להעשות בזמן הופעה מתוך קונסולת השליטה (במקרה ויש אחת) ולכן אני לא רואה סיבה לבזבז הרבה כסף על משהו שאחר כך הם לא יהיו מרוצים ממנו. באזור שלי הייתה להקה שזכתה בתחרות של להקות במתנה של הקלטת שיר. הם עשו חזרות להופעה (ואחר כל גם להקלטה) במשך חודשיים בערך כל יום איזה חמש עד שמונה שעות. אם היית מעיר את אחד מהם באמצע הלילה ואומר לו מה קורה בבית שני בדקה השלושים וחמש של השיר, הוא היה עונה לך נכון. ההקלטה שלהם היתה (סליחה על הביטוי) חרא מושלם. למרות שהם להקה שנתיים והם הכירו את השירים מעולה, הם לא הכירו את הציוד והם עדיין לא ידעו מה הם רוצים מהשיר שהם בעצמם כתבו והלחינו. אני פשוט ממליץ להמתין. דברים טובים קורים לאלו שממתינים בסבלנות. אל תיתן למישהו לעשות עליכם סתם 1000 שקל על משהו שאתם יכולים לעשות בזמן הופעה (דרך קונסולה) בחינם וככה לא תרגישו את הכאב בכיס אם לא תיהיו מרוצים ממה שהלך שם.

itoosh2

New member
אם אתם מרגישים מוכנים...

ואתם מבינים שזה הכל בגדר סקיצה... ושאם תרצו באמת להתקדם כמו שצריך זה יעלה לכם עוד... ויותר... אז אני אומר שתלכו על זה... אבל רק בתנאי שתעלו אחר כך את השירים להשמעות פה
בהצלחה...

למעלה