חדש+ שאלה די דחופה

חדש+ שאלה די דחופה

שלום אני רביד...
פאקו שלי הוא רועה גרמני מעורב בקולי. בתקופה האחרונה שמתי לב שיש לו מין 2 בלוטות מאחורי האוזנים,שאלתי חברים ואמרו לי שזה מבנה האוזן שלו, חלקם אמרו לי שזה כדור פרווה שנאסף ופשוט צריך ללכת לוטרינר שיוריד לו את זה (לפאקו יש המוון פרווה). אין לי מושג מזה.. מה נראה לכם שזה? קרה למישהו?ללכת לוטרינר? אני ישמח לתשובה כמה שיותר מהר.. הוספתי תמונה של פאקו..ואפשר לראות את הבולטה בצד של האוזן. תודה רביד

zooom360

New member
אהלן

לא רואים בתמונה בלוטות, ואני מציעה ללכת לוטרינר, בלוטות זה לא דבר שכדאי לשחק איתו (אלא אם כן באמת רואים שזה גוש פרווה) והוא יפיוף! (הוא לא נראה קולי או רוע``ג בכלל אין לו שומדבר של קולי ושומדבר של רוע``ג) תעלה עוד תמונות של היפיוף

תודה

" בלוטות זה לא דבר שכדאי לשחק איתו" מסתומרת?במידה וזה באמת בלוטה..ממה זה יכול להיות?מה זה עושה לכלב? והוא כן קולי..במציאות הוא דומה ממש לקולי..(הוא קיבל גם פרווה כמו של קולי) על רועה גרמני אנלא כל כך סגור..לפי מה שהבנתי אמא שלו הזדווגה עם רועה גרמני ועם רועה בלגי.. תאמת יש אולי יותר דמיון לרועה בלגי..אבל המבנה גוף שלו דומה לגרמני.

zooom360

New member
אני לא רוצה להפחיד אותך

ואם הוא צעיר אז הסיכוי פחות. אבל בלוטות יכולות להיות סימן לגידול, חס וחלילה..

noasn

New member
ללכת תהיתיעץ אם וטרינר לכל מקרה והרבה בריאות

אם זה קשר בפרווה,

קל להבחין בו, ואין שום סיבה שתבלבל בינו לבין גידול. גידול זה גידול, וקשרים בשיער..

נשמע כמו ראסטה

כדאי ללכת לוטרינר בכל מקרה- כי אין דבר כזה איבחון בפורומים. במקרה שאני צודקת- הוא יגזור את הראסטה- ואתה תצטרך להבריש את המקום כדי למנוע את הישנות הבעיה.

zooom360

New member
גם אם זה קשרים, זה מסוכן לגזור

את זה לבד, כדאי שוטרינר\ספר\ית יגזרו, כי באיזו שסימנת בטעות אפשר לגזור את העור, וזה קורה לא כדאי לנסות

drora121

New member
אם הכלב ממושמע ומאפשר לך לטפל בו ברגיעה

אתה יכול פשוט לגזור את ה"בלוטה" הזאת מאחרי האוזניים של הכלב. פרוות קולי מאוד ודמה לפרוות רועה אוסטרלי וגם לאלה וגם לאלה יש כדורי פלומה ושיער "יצוק" מאחרי האוזניים וצריך לשים לב לכך ולסרק את הכלב בכל יומיים שלושה כדי להמנע מהיווצרות גושים כאלה. כרגע מה שנותר לעשות הוא פשוט לגזור מאוד בעדינות את הגוש הזה כאשר עליך לשים לב לגזור מסביב בעדינות שלא לפצוע את עורו של הכלב.

zooom360

New member
זה ממש מסוכן

באיזור הזה מאוד קשה להבחין איפה העור מתחיל, לאמלי היה גושי קשרים באותו איזור (גם לה יש פרוות קולי) והתחלתי לגזור והיא התחילה לבכות וחברה שלי שהיא מאוד עדינה בקטעים האלה אמרה לי שזה עור, ובסוף גזרתי רק בהתחלה (לא ליד העור אלא להיפך) ואיכשהו עם מסרק הצלחתי להוציא. ובאמת אחר כך קראתי פה שזה מסוכן להתעסק עם האיזור הזה.

drora121

New member
זום זה ממש לא מסוכן ולא חותכים מתחת לגוש

אלא מחדירים את המספיים מתוך הגוש והחוצה. מפצלים את הגוש פעם אחר פעם ועם מספריים דקות וארוכות (מספרי ספרים) בעדינות מפרידים בין השיער אל הגוש ולא כלפי הגוף. אם הבן אדם לא מסוגל לעשות זאת, תמיד הוא יכול להשתמש בשירותי ספר/ית.

ואם זה לא כדור פרווה?

אין לי מושג מזה... אם זה באמת רק כדור פרווה..ממה זה ניהיה?בגלל שיש לו הרבה פרווה? זה מפריע לו או משהו? ואיזה מסרק אתם ממליצים לי לקנות לו?(תאמת אני חייב מסרק גם לפרווה שלו)

Miss Tory

New member
קודם כל - אל תיגע בזה!

עם מספריים הכוונה, או כל דבר שאמור "להוציא" את זה, כי מה באמת יקרה אם זה לא גוש פרווה אלא משהו בעור עצמו? הייתי לוקחת אותו לטרוינר או לספר כלבים, כדי שיבדקו מה זה. זה יכול להיות הדבר הכי קטן - גוש פרווה. ויכול להיות הדבר הכי נורא - גידול סרטני. למה לקחת סיכון?

למעלה