חדש / צופה בפורום

מגל3

New member
חדש / צופה בפורום

שלום לכולם, אני אב לילדה בת 4.5 עם צליאק, כבר שנתיים אני בפורום צופה, ובעיקר נעזר בעצות הטיפים של כולם, תודה לכולם על השיתוף. במקצועי אני שף לקהילת הצליאקים עולות בעיות הכנת אוכל, מתכונים או בעיות רבות העולות במסעדות. אשמח לעזור ככל שאוכל בכל שאלה בנושא, לבת שלי מצאתי המון פתרונות למזון בבית, בגן ובארועים מחוץ לבית. בשל מקצועי אני גם יודע את הבעיות במטבחים של מסעדות וגם שם אוכל לנסות לעזור.

r1 המקורי

New member
למגל 3

שלום האם יש לך מתכון ללחם ? האם יש לך מתכון לחזה עוף במחבת בלי פרורים ? תודה רבה

מגל3

New member
לחם

לבת שלי אני אופה לחם מתערובת הלחם של שביט (לא אינסטנט) (בצורת לחמניות לגן) הלחם לא מחזיק זמן רב (עד חצי יום) - לכן פיתחתי שיטה שונה: 1. אני עושה הכל על פי מתכון פרט לאפיה (משתמש במים כמה שיותר קרים 2. טיפ קטן אני מערבב את כל המרכיבים בערך 15-20 דקות בבלנדר ידני עד שהתערובת הופכת לבצק אחיד אבל מאוד דביק 3. כי מכין קערת מים קרים 4. בתבניות אפיה חד פעמיות אני מורח מעט שמן (מרובעות בקוטר של בערך 15 ס"מ), תובל את הידיים במים (כדי שהבצק לא יידבק) ובוצע כדור בצק בגודל קצת יותר קטן מהתבנית, ומניח בתבנית. 5. מהכמות אמורות לצאת כ-12-14 לחמניות, כל תבנית אני עוטף היטב בניילון נצמד, ואת כולן מכניס למקפיא. 6. כל ערב אני מעביר למקרר תבנית אחת. במהלך הלילה הבצק מפשיר ומעט תופח. 7. בבוקר אני מוציא את הבצק החוצה, ומדליק את הטוסטר- אובן לטמפ' של 180 מעלות, כאשר הוא חם, אני אופה את הלחם עד שהוא חום יפה מבחוץ (כ- 20 דקות), מחכה שייתקרר ומכין סנוויצ'ים שמחזיקים עד הצהריים. 8. אם אני רוצה לחם לארוחת ערב אני עושה את אותה הפעולה, רק מעביר למקרר בבוקר ואופה לארוחת ערב

r1 המקורי

New member
חזה עוף

חזה עוף עם פטריות וגמבה חזה עוף במרינדה ועוד מתכון שאתה ממליץ תודה

למעלה