אולי תעשה לבד? זה לא ניראה לי מסובך
לוח גו אפשר לעשות לבד בשתי דרכים: 1) ממש לנגר לבד לוח עץ, עם צירים, שיהיה אפשר לקפל לשניים, או 2) (מה שאני הייתי עושה) לשייף לוח של משחק דמקה שלא משתמשים בו, ואז מה שנשאר לעשות: לשרטט את השתי-וערב של גו, לעבור בדייקנות עם חורט-עץ לעומק הקווים (כולל נקודות הכוכב), לצבוע בזהירות אל תוך הקווים החרוטים בצבע עץ-שחור, לשייף שוב (כדי למחוק את הצבע שחרג החוצה), ואז לצבוע הכל בלכה שקופה - כדי לקבע את הצבע ולשמור על העץ. לגבי האבנים: אפשר לקחת אבן גו אחת אמיתית, ולשקע את החצי העגול שלה שוב ושוב בתבנית של פימו (פלסטלינת-חרס) ורצוי שמספר השקעים יהיה מספר זוגי, משאירים את האבן האמיתית בצד ואופים את תבנית הפימו בתנור ביתי כדי להקשיח אותה. מה שמתקבל זה תבנית קשיחה ליצירת חצאי אבני גו עגולים. רצוי לצפות את התבנית בלכה עמידה לחום. ואז לוקחים פימו בצבע שחור או לבן, ממלאים את שקעים בתבנית, מוודאים שכל מילוי יהיה בדיוק חצי אבן ושהחלק העליון יהיה חלק (אפשר לחתוך בחוט ניילון), מוציאים בזהירות את החצאים מן התבנית (לכן רצוי שתהיה מצופית לכה), ומצמידים כל שני חצאים לאבן אחת, ואופים שוב בתנור. וככה אפשר לייצר כמה אבנים שרוצים.... ואפילו בצבע סגול (סאי) וצהוב (היקארו)... אני מעריך שלכל אחד שיש לו ידיים זוג ימניות וקצת נחישות, יכול לעשות לו תוך יום-יומיים אבנים שיצלצלו לו יופי על לוח-גו נחמד מעץ.