חדש פה!

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
חדש פה!

הי, כרגע אני רק אספר על עצמי שנאי מאוד מתעניין בכל מיני תרבויות ובמבנה שלהן! ובכלל בשאלה: מהי תרבות? מקוה להשתלב, נתאי.

ברוך הבא!!!!!

מחכה בקוצר רוח לתשובתך לשאלה על תרבות

ובקשר לתרבויות שונות

אני גרה בניו יורק כבר 16 שנים, ועדיין חשה את האזרחות הישראלית שלי במלוא מובן המילה. אכן, התרבות שונה ,המנטאליות שונה לחלוטין ,האנשים שונים ,ויחד עם זאת ,זה עולם קטן מאוד,והמכנה המשותף מדהים.

תוכלי לפרט קצת יותר מנסיונך?

איפה בדיוק את מרגישה שנמצא המכנה המשותף? אני סקרנית כי אני גם לא גרה בארץ...

שלום הגר, איזה ארץ את מאכלסת?

כשאני אומרת שיש מכנה משותף ,אני מתכוונת שאנשים זה אנשים.הלב שלנו הוא אוניבסלי,כולנו שמחים ועצובים מאותם דברים, כולנו אוהבים לאהוב ולהיות נאהבים בכל מיני צורות,כולנו שותפים לרגשות של שנאה ,קנאה וכ'.ויחד עם זאת , היו לי המון שוקים תרבותיים בשנים הראשונות שלי בארצות הברית,חלקם מצחיקים ביותר...אספר לכם בהמשך ...

אני בהולנד ../images/Emo13.gif

ואני כנראה עוד בשלב ההתאקלמות, למרות שאני פה כבר שנה וחצי. השוקים התרבותיים האלה שאת מדברת עליהם קורים לי כמעט על בסיס יומיומי.

להולנד לא תתרגלי.... כבר אמרתי לך

הם..... @!$@#%#@!%#!$%!$#%
אפילו ירון הסכים איתי! (ולטובת חברי הפורום האחרים - ירון הוא בעלי והוא הולנדי מבטן ומלידה.....) נראה לי שגם בעוד 20 שנה יהיו לך שוקים תרבותיים יומיומיים בהולנד...אלא אם כן תהפכי לאחת מהם.....omg!!! they'll create a monster!!

הולנד? וואו

שמע מעניין! מה הביא אותך לשם אם מותר לי לשאול? האמת היא ששנה וחצי זו עדיין תקופת ההתאקלמות לגבי הרבה אנשים,למרות שהכרתי אנשים בניו יורק שהתאקלמו במהירות מסחררת. לי זה לקח זמן מה.

היי לשניכם!

אני אגלה לכם סוד: גם אנחנו חדשים פה
ny, יש משהו שמעניין אותך ספציפית? אם כן, תכתוב, כי אחרת איך נדע?

ny22

New member
מנהל
האמת...

כמעט כל מה שקשור לתרבות מעניין אותי... היה לי בכיתה ט' שיעור כזה במשך שנה שנקרא: "שיעור תרבות"... ובו למדנו על תרבויות שונות ומה המבנה שלהן וכו'... בנוסף, אני מאוד אוהב פילוסופיה. דבר שהוא מאוד קשור בצורה כזו או אחרת לתרבויות. ואני רואה איך הנושא "תרבויות" נכנס כמעט לכל תחום... אבל כפי שכבר אמרתי - את המחשבות שלי בנושא תרבויות שונות, עליהן ועל מהותן (וכמובן על "תרבות" באופן כללי) אפרסם בהמשך, אם תרצו לקורא... בכל אופן, הפרוום הזה ממש בשבילי! ותודה רבה על קבלת הפנים החמה
.

ny22

New member
מנהל
קצת מרחיב...

בכל אופן, ראיתי איך הנושא "תרבות" נכנס לכל תחום בחיים שלנו: לאוכל, לחברה, ללימודים, להתתנהגות שלנו, למחשבות שלנו... ואפילו גם מה קורה שממזגים בין תרבויות - מה קורה שאיש הייטק עושה יוגה. איך התרבות המערבית שממנה הוא בה (ויחד איתה הוא מביא תפיסה ודפוסי התנהגות) משתנה עקב כניסתו למשהו מתרבות אחרת (יוגה - שבה הפסיפה שונה לגמרי (למרות שגם על זה יש לי מה לומר, אבל בהמשך)). טוב, אני מקוה שהשארתי טעם של עוד.

ny22

New member
מנהל
ואם תרצו לדעת עוד על הפרויקט, אשמח

להרחיב עליו יותר...

למעלה