חדש פה

j i m m y

New member
הגימור מוזנח

תעבוד על זה עוד כמה דקות יותר. עוד, בוא נגיד, איזה 100 דקות. וביותר אהבה ותשומת לב.

nirc2

New member
לפי דעתי כל הרעיון של האיור הזה

זה שירגישו את הקו המהיר... שזה יראה דימני, חי לא רוצה שזה יראה כאילו עבדו על זה שעות ואז זה סתם יהיה משהו מנוכר ועצוב...

pipidi

New member
בגלל זה אתה משאיר את ה"בור" השחור

שנמצא ליד היד של הבחורה ושבולע את כל המוקד אליו? גם אני ממליצה לעבוד על זה עוד מעט, ויש דרכים להשאיר את זה עדין חי ודנמי אך עשוי טוב.

nirc2

New member
הרקע כהה יחסית

כי רציתי שהדמות תשדר תחושה של "הילה" שתוקפץ קדימה... ואני אשמח לשמוע גם הערות ++איך++ אני יכול לשפר את זה, זה יעזור לי הרבה יותר מאשר רק "אפשר לשפר את זה"

j i m m y

New member
אם סרקת את זה.. אז תשאיר את העפרון

ואל תצבע עם Air brush אלא עם משטחים מלאים וגוונים מדורגים בגסות

romi1304

New member
זה פשוט מאד לשפר את זה.

כאשר אתה עובד על איור שנועד להרגיש "זריז" ואתה רוצה שהוא יצא כמו שצריך, אתה פשוט מאד עושה את האיור כמה עשרות פעמים עד שזה יוצא כמו שצריך. ואל תחשוב לרגע שלא ככה עושים את זה מאיירים שהאיורים שלהם נראים שהם עשו אותם בשניה. הם יושבים שעה אחרי שעה ועוששים איור אחרי איור. מזוית כזאת ואחרת, עם יד כזאת או אחרת, עד שהם מגיעים למקום הנכון. זה שהם יודעים שהוא הטוב ביותר. אחרי כמה שנים טובות של עבודה בסגנון הזה, הם מצליחים לעשות דברים בצורה מהירה יותר. יש להם נסיון מספק בשביל לעשות את זה. אבל גם אז, לא משרבטים משהו פעם אחת ואומרים לעצמם שהם רצו שזה יהיה מהיר. בנוגע לצביעה- לא משהו. הצבעים כבדים מאד ולא מתאימים לאיור ה"זריז" ולהרגשה הקלילה שרצית לשדר כאן. תנסה לעשות שימוש בצבעי פסטל, אל תסגור את הצבעים בדיוק בקוים, תנסה להוציא אותם קצת החוצה, להתפרע. לנסות לשים כתמי צבע בכל מני מקומות ברקע ולהגיע לשילוב הנכון בין הקו לכתם. ותעיף את הטקסטורה המזעזעת מהמכנסיים שלה. אם אתה רוצה לעבוד על טקסטורות, תעשה את זה בכל האיור או באיור שנועד לכך ואז הטקסטורה אומרת משהו, מדגישה משהו (וגם אז צריך להזהר מאד מה עושים עם זה). אני גם הייתי מציע לעבוד עם צבעים שטוחים או ללמוד לעבוד עם הצללות. כרגע ההצללות/הבהרות נראות לא טוב ולדעתי גם לא מתאימות למסר שאתה מנסה לשדר. שיהיה בהצלחה.

nirc2

New member
עשיתי את זה על הוואקום, לא עפרון

ובהחלט מחקתי הרבה קוים ושיניתי את הפוזיציות של הידיים הרבה פעמים עד שהגעתי לתוצאה שאני מרוצה ממנה... בקשר לצביעה, אתם צודקים שהיא כבדה מדי, אני אעבוד על זה בסופ"ש... בסה"כ יש לי נסיון די ארוך עם רישום נטורליסטי וסקיצות זריזות (מעוותות אך מלבבות) של גוף אדם, אך נסיון של ממש באיור ממוחשב? אין לי..

romi1304

New member
אין הבדל של ממש בין איור ממוחשב

ובין איור ידני. ההבדל הוא אך ורק בכלים שבהם אתה עושה שימוש. מהר מאד אתה תגלה שנוח וקל לעבוד עם הוואקום ולא תהיה לך בעיה של שליטה פיזית. מצד שני, העובדה שאתה יכול למחוק קוים היא לאו דווקא תחליף ממשי לנסיונות רבים. פעמים רבות אתה מגלה קוים מעניינים יותר כאשר אתה עובד בצורה ידנית. כאשר אתה לא מכין סקיצה נוספת, אלא מתקן סקיצה קיימת, היא נשארת אותה הסקיצה, עם קוים קצת שונים. זו לא הייתה הכוונה שלי. רצוי וכדאי לנסות כמה זויות שונות, כמה צורות שונות, קומפוזיציות שונות ואפילו כלים שונים לכל סקיצה, עד שמגיעים לתוצאה הטובה ביותר. לא כולם יסכימו עם מה שאני רושם כאן, אבל מהנסיון האישי שלי, הדרך הזו מובילה לתוצאות הטובות ביותר. מאז התחלתי לעבוד בצורה הזאת, לוקח לי הרבה יותר זמן להכין איור אבל התוצאות של האיור הן תמיד טובות יותר. בהצלחה.

limoranima

New member
המלצה...

אם אתה מרגיש שהכוח שלך הוא בקו הרישום אז למה לאבד אותו במדיום אחר? אתה יכול סתם לדוגמא לסרוק רישום שלך ולעבוד עליו בפוטושופ או פיינטר (אם אתה שם את השכבה של הרישום בפוטושופ על מוד של מולטיפליי תוכל לצבוע בשכבה שמתחתיה). יוצאות תוצאות מאוד עשירות משילובים כאלה אחרי כמה אימונים..נסה את זה.

למעלה