חדש פה! +2 שאלות!

אייני

New member
חדש פה! +2 שאלות!

האמת שלא ידעתי על הפורום הזה ממש עד לפני שלושה ימים בערך. ועד אז הייתי דיי גאה באוסף המשחקים שלי שכולל בערך 9 משחקי קופסא וקלפים ממש חמודים. ואז אחרי שנכנסתי לפה גיליתי שכולם פה בערך שמים אותי בכיס הקטןXDDDDD אבל אל דאגה. אני מבטיח להשתפר! ובשביל זה אני צריך עזרה קטנה
בעיקרון, הסגנון הכי אהוב עלי במשחקים - זה פנטזיה קלילה יחסית. (מצודות, מאנצ'קין, דראקון, קאמלוט לג'נדס, אפילו טליסמן למרות שבמשחק הזה יש חורים מעצבנים רצח). יש לי רק 2 בעיות עם משחקים. זמן ואנשים. ממש קשה לי להצליח לארגן מפגש עם אנשים שאוהבים את המשחקים האלה. ככה שאני מקפיד שהמשחקים שלי יהיו משחקים שכיף לשחק בהם ב2. (כלומר, לא מספיק ש"יהיה אפשרי לשחק בהם ב2", אלא שיהיה כיף יחסית. ברור ש3-4 זה הרבה יותר טוב בד"כ - אבל שגם ב2 יהיה אפשר להנות. כמו מאנצ'קין למשל). ככה שאני וחברים שלי בד"כ נפגשים באחד על אחד, וכשזה קורה - בד"כ אין כוח למשחקים כבדים מדיי או ארוכים מדיי. כלומר - אני צריך גם, אם אפשר, שזה יהיה משחק לא ארוך מדיי. כלומר - גג שלוש שעות ככה. אז... תחת המגבלות האלה... יש לכם המלצות על משחקים או שאין סיכוי שאמצא משהו ושאחכה עד אחרי שאסיים את הלימודים כדי שיהיה לי סופסוף קצת זמן לשחק?XD (בנוסף, בלי קשר, ראיתי את המשחק המשחק Dungeon Twister. ראיתי שמישהו כאן רצה להיפטר ממנו אבל איחרתי את המועד:( אבל איך הוא? מישהו נוסף מכיר אותו? חושבים שיתאים/שלא יתאים?) ושאלה שנייה! (אם החזקתם מעמד את כל החפירה עד לפהXD) איך ואיפה בדיוק אתם קונים את המשחקים דרך האינטרנט? ראיתי כמה דיבורים על זה אבל לא ממש הבנתי למען האמת... כאילו, אף פעם לא קניתי שום דבר מחו"ל באינטרנט, מלבד דרך אמאזון, וגם שם היה לי אומץ לקנות רק כי ידעתי שזה אתר גדול ומוכר וזהXD מאיפה בד"כ אתם קונים? ואיך זה עובד? ודיברתם גם על מכס וכאלה? איך אני יודע מתי לשלם מכס נגיד ואיך כל העסק הולך? אשמח אם מישהו יוכל או להפנות אותי למקום שאבין מה הולך, או שפשוט יסביר בעצמו. (וכמובן - אם תוכלו לתת לי אתרים (אמינים:p) שמהם אתם קונים...) וזהו לבינתיים. המון תודה לכל מי שקרא עד פה! ותודה לכל מי שבנוסף לקריאה גם ינסה לעזור

SongOfHope

New member
קודם כל ברוך הבא!

אני לא יודע מהיכן אתה, אבל אם אתה מגיע לעמק יזרעאל, אתה מוזמן להצטרף למשחקים. בנוגע ל-Dungeon Twister, אני חושב שזה משחק טוב, אבל הוא יכול קצת לגרום לכאב ראש. הרבה משווים אותו, ובצדק, לשח-מט. אחרי שני משחקים החלפתי אותו, אבל זה לא אומר הרבה בנוגע לטיב המשחק, רק שלי הוא לא התאים. אני חושב שכדאי לך לנסות אותו פעם-פעמיים ולהחליט. בנוגע למשחקים, פירסמתי לא מזמן משחקים שאני מעוניין למכור, ככה שאם אתה מעוניין במשהו רק תשלח הודעה. http://boardgamegeek.com/collection/user/Chris2210?trade=1&subtype=boardgame&ff=1 בכל מקרה, לכל שאלה תרגיש חופשי לפנות.

אייני

New member
תודה רבה!

ושמע, תאמת שאני לא מכיר שום משחק מהמשחקים שיש לך שם אני חייב להודותXD ככה שיהיה נחמד אם תוכל לפחות לכתוב איזה משחקים ממה שיש לך הם משחקים בסגנון פנטזייה (או לפחות בסגנון מלחמה-אסטרטגיה, נגיד משהו בסגנון axis and allies אם אתה מכיר, שגם אותו אני אוהב, למרות שהחיסרון בו זה שיש לי פחות אנשים לשחק איתםXD). ככה שאני אוכל להתמקד במשחקים האלה ולחפש עליהם מידע ולא לעבור משחק משחק ולחפש עליו מידע באינטרנט וזהXD

אייני

New member
אה, וכמובן, שכחתי להתייחס לשארXD

אני מהמרכז, ככה שתודה רבה על ההזמנה, אבל לא חושב שייצא לי להגיע עד לשםXD אבל תודה בכ"מ!! והבנתי... כלומר יש הרבה רגעים מתים כאלה במשחק שמישהו חושב שעות והשני פשוט מחכה בסבלנות? אתה מכיר משחק אחר יותר קליל? (ואיך אפשר לנסות פעם פעמיים? איפה אפשר?XD) ושוב תודה על הכל:)

SongOfHope

New member
קודם כל

http://boardgamegeek.com/ באתר הזה יש את כל המידע שאתה צריך בנוגע למשחקים, ממליץ לך להירשם אליו, שם גם תוכל להכיר בקלות משחקים מכל הסוגים והגוונים. פשוט תלחץ על הלינק של המשחק, וזה יפתח לך את העמוד שלו, שם יש המון מידע (תמונות, סרטוני וידאו, ביקורות,דירוגים וכו'). מהמשחקים שיש לי אני חושב שרק Ohne Furcht Und Adel נכנס לסוגת הפנטזיה. הוא בגרמנית, ואפשר לשחק אותו בלי בעיה למרות זאת, אבל אם אתה רוצה אפשר להשיג אותו באנגלית ואפילו בעברית ("מצודות" או Citadels). בנוגע ל-Dungeon Twister, כן, יש הרבה רגעים כאלו. אתה יכול לחפש פה בפורום מישהו שיש לו את המשחק שאולי יהיה מעוניין לשחק/להשאיל. שמעתי שבפריק יש אפשרות לשכור משחקים, אז אולי יש להם את המשחק הזה גם. כמה משחקים שעולים לי כרגע: Dungeoneer http://boardgamegeek.com/boardgame/5576/dungeoneer-tomb-of-the-lich-lord משחק עם המון אווירה. מעין משחק תפקידים מכווץ למשחק קלפים. יש לו כמה הרחבות שהן גם משחקים בפני עצמם, ככה שיש הרבה גיוון. אני חושב שאחד מהחברים בפורום מעוניין למכור משחק או שניים מהסדרה. Summoner Wars משחק קלפים אסטרטגי עם המון הרחבות. כדאי לקנות את ה-Master Set שמכיל שישה צבאות ולוח מקרטון (במקום שני צבאות ולוח מנייר בסטים הראשונים שיצאו). http://boardgamegeek.com/boardgame/58281/summoner-wars Battlore משחק מלחמה באווירת פנטזיה http://boardgamegeek.com/boardgame/25417/battlelore Defenders Of The Realm http://boardgamegeek.com/boardgame/65532/defenders-of-the-realm משחק שיתופי עם מיניאטורות מגניבות Lord Of The Rings משחק שיתופי נוסף בו השחקנים משחקים הוביטים שמנסים להרוס את הטבעת ולהתרחק מסאורון הרשע. http://boardgamegeek.com/boardgame/823/lord-of-the-rings בכל מקרה, יש עוד אבל אלו עולים לי כרגע. לכל שאלה אתה מוזמן לפנות כאן או בהודעה פרטית.

אייני

New member
ואי - המון המון תודה!!!

נתת לי מלא משחקים עכשיו לחשוב עליהם! (הבעיה היא שעכשיו אני בדילמות היסטריות בין כולם
ובנוסף - מאיפה בדיוק אתה קונה בד"כ את המשחקים אגב? אתרים ישראלים/חנויות ישראליות או מחו"ל? כי פשוט כל מחיר שאני רואה באתר שהבאת לי זה איזה חצי מחיר מפריק נגיד0_0 שזה דיי גורם לי לרצות למצוא דרך לקנות בחו"לXD) (ולגבי מצודות - כבר יש לי את זה האמת:) אבל תודה רבה על ההצעה בכ"מ!)

SongOfHope

New member
קניית משחקים

כמה דרכים לקנות משחקים: -חנויות בארץ כמו פריק, טויסמארט והקוביה. -אתרים מחו"ל כמו troll&toad ו-Coolstuffinc. גם באיביי ואמזון יש מציאות. -לעתים קרובות מפרסמים חברי הפורום משחקים שהם מעוניינים למכור. -אם אתה מכיר מישהו שנוסע לחו"ל, אתה יכול לברר מראש איפה יש בקרבת המקום שבו הוא יהיה חנות משחקים ולבקש ממנו שיקנה עבורך. -יש אתרים שנותנים כתובת פיקטיבית פיזית בארה"ב, וכשאתה מזמין חבילה הם שולחים אותה. לא התנסיתי בזה, אבל יש פה חברי פורום שקונים משחקים בשיטה הזו, אני חושב.

אייני

New member
קיי!

ואיך הולך הקטע של המכס וכאלה? כאילו, זה כלול באתרים האלה, או שכשהחבילה תגיע לארץ אני אצטרך לשלם מכס? אני צריך להודיע למכס על החבילה או פשוט להזמין אותה ואם זה ידרוש מכס אני אקבל כבר הודעה?

SongOfHope

New member
מכס

בעיקרון חבילה שהסכום הכולל שלה (עלות המשחק+משלוח) הוא $50 ומעלה מחוייבת במכס+מע"מ של %33, אבל בקרוב יכנסו תקנות חדשות (או שנכנסו כבר?) שיעלו את הסכום ל-1200 ש"ח. ישנם הרבה מקרים שחבילות עברו את הסכום הזה ולא היה צורך בתשלום כלשהוא. יש גם הרבה מזל, צריך לתפוס את הפקיד במכס ביום טוב. מה שכן, תזמין רק דרך USPS כדי לא לשלם חיובים נוספים (כמו בהזמנה דרך Fedex). אין צורך להודיע למכס, ההודעה מגיע לדואר.

אייני

New member
ושאלה נוספת

לגבי אחד המשחקים שהמלצת - Dungeoneer. אני רואה שיש עוד מלא משחקים עם אותו השם. כולם הרחבות של המשחק בקישור הספציפי שהבאת, או שאלה הוצאות חדשות? (אני פשוט לא הכי בטוח, ואם יש הוצאה חדשה, אז יש סיבה שהבאת את הקישור הספציפי? הוא עדיף יותר?) ושוב תודה:)

SongOfHope

New member
Dungeonee

הקישור שהבאתי לך הוא של המשחק הראשון בסדרה. כל משחק הוא משחק בפני עצמו, ככה שאתה יכול לקרוא ולראות מה יותר מעניין אותך (שים לב שיש שני משחקים Haunted Woods of Malthorin ו- Den of the Wererats שמתאימים לשני שחקנים בלבד, בעוד שאר המשחקים מתאימים לשניים עד ארבעה)

אייני

New member
אוה, כל המשחקים האלה הם גרסאות שונות?

כלומר, אלה לא הרחבות בכלל? טוב לדעת:) שיחקת במשהו מהם? יש לך המלצה על אחד מהם? (ובתכלס, יש לך המלצה ספציפית על משהו ממה שהבאת לי? כאילו, איך אתה מכיר את המשחקים האלה? שיחקת בהם או רק שמעת עליהם?)

SongOfHope

New member
לא בדיוק

כל משחק עומד בפני עצמו, אבל אפשר לשלב ביניהם. לא שיחקתי בהם, ככה שאני לא יכול להמליץ, אבל שווה לקרוא על כל אחד ולראות למה אתה יותר מתחבר. כל המשחקים שרשמתי לך הם טובים, אבל הכל שאלה של מה יותר מעניין אותך. אני מציע לראות סירטונים שמסבירים על כל משחק כדי לקבל הרגשה איך המשחק ולפי זה לדעת אם הוא יתאים לך. אתה יכול גם לקרוא ביקורות של אנשים, לראות תמונות, לקרוא את החוקים, ולהתרשם. אתה גם יכול לחפש קבוצת משחק באיזור שלך, וככה להתנסות במשחקים שאתה לא מכיר.

john woo

New member
יש לי 4 סטים

של סדרת המשחקים הזאת. כל משחק עומד בפני עצמו, אולם יש סטים מתקדמים יותר שבהם ניתן להגיע לדרגות גבוהות יותר. 2 מהם אני מנסה להחליף בשרשור ההחלפות הקרוב. במידה ואני לא אחליף את המשחקים אני יוכל למכור לך את הסטים אם תרצה.

אייני

New member
אוה, אחלה!

איזה סטים יש לך של המשחקים? מה מהם אתה מחליף, ולמה אתה מחליף את השניים הספציפיים האלה דווקא?

john woo

New member
רשימת סטים

Dungeoneer: Tomb of the Lich Lord- מחליף בטרייד Epic Dungeoneer: Call of the Lichlord- מחליף בטרייד Dungeoneer: Dragons of the Forsaken Desert Dungeoneer: Vault of the Fiends אני מחליף 2 כי המשחקים האלה לא רואים מספיק זמן שולחן אצלי. החלטתי להשאיר סט אחד שהאווירה שלו היא של מבוך וסט שני שהאווירה שלו היא של מדבר.

אייני

New member
הבנתי. ורגע

SongOfHope אמר פה שאפשר לשלב בין הגרסאות השונות של המשחקים האלה או משהו... ניסית? לא הלך? או שהמשחק כבר נהיה עמוס מדיי? (כמו נגיד מה שקורה עם מאנצ'קין אם אתה מנסה לערבב כמה גרסאותXD)

john woo

New member
ניתן לשלב בין הסטים

אבל לא התנסנו בזה. הקבוצה שלי מורכבת משלושה אנשים, כשבפועל אני הוא זה ש״מורעל״ יותר. בד״כ אנחנו משחקים במשחקים אחרים. באינטרנט ניתן למצוא הסבר איך לשלב בין מספר סטים. מהיכן אתה בארץ?

למעלה