חדש עם שאלה...

חדש עם שאלה... ../images/Emo16.gif

שלום לכולם קודם כל אני חדש בפורום אז התנצלות מראש על טעויות שאעשה, מעבר לכך אני רוכב על אופנוע כשלוש שנים (gpz500) עם רישיון מוגבל (500). ושאלה למתמצאים מביניכם: מה קורה עם הרפורמה ברישיון? ואני מתכוון לידיעות (שמועות?) על רפורמה ברישיונות הרכיבה בהתאם להספק במקום לפי נפח, שינוי ברישוי 125 סמ"ק וכו´. אני מתכנן להחליף את האופנוע לגדול יותר ולא מעוניין לעבור את כל תהליך הטסט מחדש אם בקרוב ישתנה המצב בין כה. יישר כוח וסחתיין על הפורום (הכי חי מבין כל הפורומים בנושא)

boldjos

New member
כבר מדברים על זה יותר משנה אני

לא הייתי בונה על זה... אבל מצד שני לך תדע....

אז מה הבעיה..

תגדיל את הרישיון שלך אל מעל 500 כבר עכשיו ותפתור את הבעייה... החלת הרפורמה ברישיון (שתתרחש עוד המווון זמן) לא תחול רטרואקטיבית על אלו שכבר מחזיקים ברישיון לאופנוע.. ולראייה , כשהוחל חוק ה500 בסוף שנות ה80 , הוא נגע רק למוציאי הרישיון מאותו תאריך והלאה (שנשאו את הכיתוב עם ההגבלה על הרישיון ) אלו שהוציאו קודם לכן , המשיכו להחזיק רישיון ללא כל הגבלה - קרי - כל נפח.

מממ.. אני לא בטוח שאתה צודק ../images/Emo11.gif

במקרה של שינוי הרישיון בפעם האחרונה (הגבלת 500) התאימה דרגת הרישיון הישנה לאחת מהדרגות החדשות (לא מוגבל), במקרה הנוכחי תבוטל למעשה קטגוריית ה-500. (לא תהיה דרגה מקבילה יעני) ואני בספק מהכרותי את משרדי הממשלה למיניהם אם תשמר דרגה חריגה שאיננה נתמכת עוד. ובנוגע לחלק היותר רלוונטי - אתה טוען שהרפורמה לא תבוצע בקרוב, ותהיתי אם הידע נובע מאינפורמציה מבוססת או שמועות (ואין הכוונה לבטל את דבריך או לזלזל בהם)

boldjos

New member
בכלל שטות גמורה מה שקורה פה

לפחות שילמדו על R1 שיעורים מעל 500.... ולא על איזה DR 650 שיותר קל לנהוג אותו מהER או GS שעליו מלמדים בעד 500... ושלא נדבר על כוחות הסוס בכלל...

ofnik

New member
ככל הידוע לי אתה טועה-אלה עם הרישיו

ת הישנים ממשיכים להחזיק ברישיון שבו אין ציון של דרגת נפח-כתוב פשוט-רישון לאופנוע- כמו שהיה לפני הרפורמה

amir_z

New member
הרשיון נשאר אותו דבר

מי שהוציא רשיון לפני החוק נשאר עם רשיון לא מוגבל כמו מי שעבר את ה 500 והגיע לרשיון של מעל 500

בדיוק..

ולגבי כניסת הרפורמה בדרגות הרישוי.. מדברים על זה כבר 5 שנים.. ב3 שנים האחרונות זה אפילו הגיע כמה פעמים לעיתונות... אבל כלום לא קורה עכשיו בנושא ולדעתי האישית גם לא יקרה בשנתיים הקרובות..וגם ברגע שיחליטו על זה בצורה ממשית , זה לא יהיה לאותו רגע (צריך לתת למשרד הרישוי ועוסקים בענף זמן להתארגן) ולכן תאריך היעד יהיה לפחות חצי שנה נוספת מיום קבלת ההחלטה על יישום הרפורמה הזו.

למעלה