חדש על המדף

strangebrew

New member
חדש על המדף ../images/Emo220.gif

במסגרת הנסיונות הבלתי פוסקים שלי להגיע לפשיטת רגל ולחרפת רעב, קניתי המון המון דיסקים חדשים. כמובן שכל זאת בניגוד מוחלט להבטחות חסרות תוכן לעצמי שאפסיק. קניתי את זה -> ברגע שראיתי את זה בחנות נכנס בי שד והכריח אותי לקנות את זה, בגדול זה אוסף של 4 דיסקים ממיטב הפסיכדליה של סן פרנציסקו בשנים הטובות. בחירת השירים פשוט עילאית, הבוקסה הזאת לוקחת את המאזין לתקופה שונה לגמרי דווקא משום שזה אוסף. ואמנם עשיתי לעצמי הרגל לא לקנות אוספים, אבל בכל כלל יש יוצא מן הכלל ונראה לי שליוצא מן הכלל הזה מגיע כלל משל עצמו. באמת שאין לי מילים להתחיל לתאר את הדבר הנהדר הזה. כל מי שיכול להשיג את זה, ראו את זה בגדר חובה. ואפילו לא התחלתי לדבר על הספר (באמת ספר) שמצורף לבוקסה, מלא בתמונות צבע, מידע והמון המון השקעה. נראה לי שעם זה אפשר להתחיל לקבל קצת מושג לגבי מה הלך שם בשלהי שנות השישים העליזות. אין לי מושג מי בישל את זה, אבל רואים שזה נעשה עם המון אהבה והערכה. ואגב כל זה במחיר מצחיק של 170 ש"ח.. count five - psychotic revelation קאונט פייב זה מין גארג' מגניב מה60, יש להם שיר מאוד מוכר בשם psychotic reaction, אפילו יש אותו ביוטוב אבל כל מה שמראים שם זה וידאו דבילי של תקליט מסתובב. אז הנה שיר אחר, קצת פחות מופרע מהראשון, אבל הם אחלה חבר'ה והם יודעים איך לעשות שמח. בשעה טובה התחדשתי עם happy trails של QMS, שנראה לי להוסיף מילים עליו רק יגרע, פה צריך לתת למוזיקה לדבר בעד עצמה. כנ"ל גם לגבי I-feel-like-i'm-fixin'-to-die של קאנטרי ג'ו והדג. אני כל כך אוהבת אותם, אבל למען האמת קצת מבאס אותי לשמוע אותם בחורף. לא יודעת איך להסביר, אבל האווירה שלהם עוברת למאזין הכי טוב כשיש שמש חמימה בחוץ. קניתי את החדש של ניל יאנג, chrome dreams II, בדרך כלל אני נמנעת מלקנות דיסקים חדשים של אמנים שעבר זמנם, לרוב זה יוצא מביך על גבול המביש. וכולם כמובן מיהרו לומר לי שלא כך המקרה אצל ניל יאנג. מה אגיד ומה אומר.. מהדיסקים הטובים שלו זה בטח לא, וגם לא מהמביכים (והיו כמה), אבל לא בטוחה כמה הייתי אוהבת אותו אם זה לא היה ניל יאנג. יש בו שירים נהדרים ושקטים ויש בו שירים שממש היה לי קשה לאהוב. בתור אלבום הוא לא יוצא מגדר הרגיל, אבל אפשר לקחת מפה כמה לאיזה אוסף נחמד. faine jade - introspection: a faine jade recital זה כבר האלבום השני הנושא את השם אינטרוספקשן שאני לחלוטין מאוהבת בו. פשוט דיסק נהדר, אפשר לצלול איתו למעמקים נדירים מחד ולרחף לגבהים עוצרי נשימה מחד. פסיכדליה במיטבה. ice - ice man לאייס הגעתי אחרי שחיפשתי אמנים דומים לthe end, אלוהים יודע איך הגעתי אליהם כי הכרה הם לא ממש מקבלים. אייס היא מהלהקות שהיה יכול לצאת להן סיפור מעניין אם רק מישהו היה שומע עליהם פעם. הדיסק הזה הוא פחות או יותר כל מה שאייס אי פעם הקליטו. מאוד קשה לי לכתוב עליו משהו שיחדש מהדיסק שמעליו, גם זאת פנינת פסיכדליה נהדרת שעושה רק טוב, חבל שהיא קצת נסתרת מהעין. ואחרונים חביבים הם skip bifferty - the story of skip bifferty איזו להקה אדירה, אני חושבת שהם התגלית הכי גדולה שלי של התקופה האחרונה, הם מין פסיכדליה מאוד כיפית, קאצ'ית וקלילה כזאת ונורא קל להתחבר אליה. הדיסק הכפול הזה הוא בעצם התמצית של מה שהם הוציאו, ותאמינו לי זה פשוט כיף טהור. אין מצב שאתם שומעים את זה בלי חיוך. הם מאוד מזכירים לי את הפריטי ת'ינגס וקצת קינקס ובאמת שווים שמיעה רצינית. חבל שהם לא הוציאו עוד דברים.. חוץ מזה קניתי את קוואדרופניה של המי סוף סוף, את אופל של בארט, את זמן סגירה של טום וויטס, דיסק אוסף מגניב של the creation, אנתולוגיה של the nazz, משהו של הוט טונה, השני של july, הופעה חיה של קרול קינג ואת הדיסק lowa by the sea של להקה בשם turnquist remedy שאפילו עוד לא שמעתי אז אין לי בכלל מה לכתוב. אז האמת שאין לי זמן להרחיב על השאר, שלא לדבר על לשמוע. אבל כל זאת בפרק הבא של "איך עוברים לגור ברחוב ובונים בית מדיסקים". וזה אפילו לא יום ההולדת שלי..
מוקדש למיכה

וואו...

טוב לפחות הבית שלך בנוי מיסודות חזקים
חדש אצלי Houses of the Holy של הזפלינס, דיסק נהדר שעוד לא שמעתי מספיק בשביל לחוות עליו דעת אבל ללא ספק ישתלב אצלי עם האגעת הראשונים שכבר יש לי ועם ההופעה (HTWWW). מצד שני קצת קשה לי עם זה שהקול של פלאנט מרגיש לי מוזר בכמה מהשירים, כאילו הוא שואף אליום בהקלטה.בכל אופן זפלין בתקופה המאוחרת שלהם זה דבר שונה... אני חושב שהעדפתי אותם בשנים הראשונות, קצת קשה לי להסביר למה אבל אמרתי כבר שאני צריך לתת לזה עוד שמיעות... Sticky Fingers זה עוד אלבום שהתחדשתי בו, מה אפשר להגיד, רוקנרול לפנים. ככה אני אוהב את הרוקנרול שלי, סקסי, מלוכלך ומזיע, ועם אפשר להוסיף לזה בלדה מהסרטים בסגנון Wild Horses, זה לא יכול להיות יותר טוב מזה.... ודיסק אחרון לקינוח האנפלאגד של Alice in Chains, דיסק גדול, יש קצת שירים מהסלף טייטלד שאני לא מכיר ולכן ההנאה מהם פוחתת, אבל שווה רכישה רק בגלל הגרסא המרגשת לNutshell שפותח את הדיסק, אחד השירים הכי טובים בכל הזמנים ושהכי נוגעים בי באופן אישי...

AeroTom

New member
אחלה של 2 קלאסיקות יש לך שם

Houses הוא האלבום אולי הכי מיוחד של הזפלינים, ודווקא הדעה שלי בנוגע לתקופה הראשונית יותר והטיפה מאוחרת שלהם היא שונה - כיום למשל אני יותר אוהב להאזין לשלישיה של: Houses Physical Graffiti Presence מאשר לרביעיה המוקדמת. אבל זה עניין של תקופות...כולם אדירים כמובן. האצבעות הדביקות של האבנים המתגלגלות אין הרבה מה להוסיף. עוד קלאסיקה גדולה מלאה בהרבה טוב. אלו אלבומים שקשה למצוא בהם משהו שלא אוהבים. תתחדש.

Barmelai

New member
וואו ברבוע

אני את הטיול הבא שלי רוצה לעשות בספריה שלך. האוצר הכי גדול הוא כנראה בוקסת הענק שפתאום כולם חוץ ממני מחזיקים בבית. אני חושב שאשבר וזהו. נראה יותר מדי הדבר שחייבים בבית. את האפי טריילז קניתי גם אני בשבוע שעבר למרות שזה אלבום שמלווה אותי שנים. אם יש נקודת מרכז לפסיכדליה, האלבום הזה חייב להיות שם. סקיפ ביפרטי הוא גם קניה אדירה, דיסק כפול שהראשון מתוכו הוא האלבום היחיד שהלהקה הנהדרת הזאת הוציאה, עם בונוסים שוים ביותר. בדיסק השני כלולים הופעות רדיו בעיקר מה BBC וסינגלים מהרכבי בת שונים שהתפתחו מהלהקה. אל תבהלי מירידת האיכות הזוועתית באמצע שלו, פשוט תעבירי שני שירים קדימה, העסק משתפר לקראת הסוף
כל השאר נהדרים אחד אחד ואת ICE אני לא מכיר עדיין.

strangebrew

New member
הא הא!!

אני מכירה משהו שמיכה לא מכיר!! עשית לי את השבוע
וברצינות, את ice שווה מאוד להכיר. ולמרות הטעם המאוד מפוקפק שלך, נראה לי שמאוד תאהב אותם. חוץ מזה, אתה לא מבין כמה אני שמחה שגיליתי את סקיפ ביפרטי, אני כל כך נהנית מהם. אני חושבת שהם בין הלהקות הנדירות שאהבתי מהשמיעה הראשונה. עוד לא יצא לי לשמוע את הדיסק השני במלואו, אז תודה על האזהרה.

AeroTom

New member
עשית שופינג...

תתחדשי על הכל. הבוקסה הפסיכדלית הוזכרה כאן ובאמת נראית כאחלה מוצר. גם על ה-Count Five שוחחנו פה לא מזמן בהקשר של המקור מול הקאבר (של פטי ושוברי הלבבות, שאני אישית נורא אוהב). החדש של יאנג...טוב, כנראה לא כולם יחשבו שהוא יצירה גדולה
אני ממש אוהב את כולו וזה אחד הגדולים שלו לדעתי מזה הרבה שנים (או הכי Old School אם מסתכלים בתוכן והחופשיות שבו, ברוקנ'רול וברצועות הרגועות יותר). אני משער ש-Quadrophenia של המי ישלים לך את חלל הרוקנ'רול הנפלא אם יהיה חסר. מכיר את ההרגשה של לרכוש המון דברים יחד ולהרגיש שעוד רגע עוברים לגור על הספסל ליד הסופרמרקט הקרוב...אבל זה שווה את זה לגמרי. זה כיף שאי אפשר להחליף, הרצון לרכוש את הדברים האלה שמושכים אותך מוזיקלית
האזנה נעימה שתהיה להכל.

melancholy man

New member
תתחדשי ../images/Emo24.gif

טוב לא מסכים איתך לגבי החדש של יאנג, אבל שיהיה, מה שכן לגבי ice אני מכיר רק את השיר ice man שמופיע באוסף של Decca ואם האלבום מזכיר אפילו את השיר הזה, אז זאת פצצה שלפחות אני ומיכה חייבים לעצמנו (אני יותר דרך אגב
)

melancholy man

New member
תשמע אולי אני לא זוכר כבר איך זה עובד במציאות

אבל איך לאיית את זה אני זוכר ולא נראה שסקס לא היה נכנס לכותרת דווקא
...

למעלה