חדש נוסף בפורום...

tom900

New member
חדש נוסף בפורום...

השתחררתי עכשיו ואני מתכנן את הטיול הגדול לדרום אמריקה ולסיים במקסיקו... שמעתי שהרבה מטיילים קונים רכבים - לפחות ככה אמר לי חבר שחזר מאוסטרליה, האם זה פרקטי לדרום אמריקה או שעדיף להסתמך על תחבורה ציבורית? בקשר לשודדים - זה החשש הכי גדול שלי(נראה לי של כולם..) - שמעתי דרך חבר שאחיו הגדול חזר עם לסת שבורה מצ'ילה - שודדים תקפו אותו ולקחו לו את כל הכסף.. יש פתרונות לאבטחה עצמית או להחביא את הכסף? אני מתכנן לצאת לטיול עם בין 30000 ל-35000 ש"ח זה יספיק??? נ.ב. אני יודע שאני ממש צעיר בנושא אז בבקשה מי שיודע/היה שם אני אשמח לקבל מידע.. תומר

aiz1983

New member
מצטרף לשאלת הכסף

קודם כל אני חושב שאני יכול לענות בעצמי לגבי שאלת ה"האם זה יספיק" , אז כן- הבנתי ש7000 דולר אמורים להספיק לחצי שנה ולחיות אפילו שלא בקמצנות. שאלתי היא גם- אני אמור לסחוב על עצמי את כל הכסף או שמא כדאי לעשות משהו הזוי ששמעתי היום : לחפור בור סודי שכזה ולקבור שם את הכסף לכמה ימים של הטרק המתוכנן ...??

opoli

New member
כסף

ניתן להבטיח את הכסף על ידי רכישת טראוולר צ'קס והסתובבות עם כרטיס אשראי בינלאומי המאפשר, בערים המרכזיות בכל הארצות, למשוך כסף מכספומטים. בשני המקרים אם גונבים, ניתן להוציא חדש ללא הפסד משמעותי. לגבי רכישת רכב, למיטב ידיעתי הדבר לא מקובל ולא כדאי. המסע המוצע, דהיינו דרום אמריקה עד מכסיקו (דהיינו כולל כל מרכז אמריקה) מאד עמוס וקשה, ובהנחה שאתה לא נוסע לשנים, נראה לי שכדאי יותר להתמקד.

tom900

New member
מי שמבין שיענה ....

האמת אני רוצה להספיק את ארגנטינה, פרו, צ'ילה, ברזיל, בוליביה, אקוודור ומקסיקו. יש איזשהו מסלול שמתאים לזה מחודשים אוקטובר או נובמבר? 6 חודשים יספיקו לי? והכי חשוב - כמה כסף אני באמת צריך לקחת לטיול כולל כרטיס טיסה, כולל את כל הציוד שקונים לפני(נעליים, מעיל, שק"ש, תיק וכ"ו) ולהרבה אטרקציות וטראקים (אני לא רוצה לוותר על צניחה, ראפטינג, צלילה ועוד...) אני יודע שזה נראה כאילו אני מנסה לרקוד על כל החתונות בבת אחת אבל זה בכל זאת טיול של פעם בחיים... אני אשמח לתגובות...

maz

New member
למה פעם בחיים ../images/Emo13.gif

אצלי הטיול בדרא"מ היה טיול התרמילאים השני ואני מקווה שלא האחרון... את מקסיקו וברזיל אני לא מכירה (עדיין), לגבי שאר המדינות שציינת, אני טיילתי בהן ב 4 חודשים. כדי לראות את מה שלא הספקנו במדינות האלה ורצינו לראות היינו צריכים בערך עוד חודש. הזכרת צלילה - אם אין לך רשיון צלילה אני ממליצה לך מאד לעשות את הקורס בארץ ולצלול שם אחרי.

tom900

New member
re:

בדקתי מחירים של ציוד מטיילים וזה יקר בצורה מטורפת....הגיוני להוציא 1000 ש"ח על נעליים?? ועוד 800-1000 ש"ח על תיק? ומה עם שק"ש, מעיל, ציוד נגד גשם, ציוד להכנת אוכל, בגדים מיועדים וכ"ו?? אם מישהו יכול להגיד לי בדיוק מה צריך לקנות לפני ומה לא, איפה לקנות, אם כדאי לקנות יד שניה ומאיפה, אני אשמח לתגובות... ודרך אגב כולם אומרים לי ש 7500 דולר שה דיי והותר לטיול...זה כולל את כל ההוצאות כולל כרטיס טיסה וציוד או שזה רק למחיה ולאטרקציות בדרום אמריקה?? תודה מראש על כל תגובה:)

sela v

New member
הגיוני

תלוי כמובן מה המטרה. ציוד יותר יקר בד"כ יותר טוב (לא תמיד), ויאריך ימים. כמובן שלא צריך אוהל שמתאים לסיביר לשבת על הכנרת, ולכן דיברתי על ההתאמה. נעלים הכי טובות אפשר למצא בקצת יותר מ-1000 שקל, אבל תרמיל, שק"ש ואוהל אפשר למצא גם בכמה אלפי שקלים לפריט, ואותו כנ"ל על הביגוד, אבל לא הכל זה לתרמילאי, חלק זה לא כל מיני משלחות שיוצאות לסיור באנטרקטיקה למשל, אבל בחנויות פחות בארץ ויותר בבריטניה למשל מוכרים את הציוד הזה, ואתה צריך לדעת מה טוב לך. יש למשל טיילים שלא יעשו בכלל טרקים או כאלה שיקחו סבלים, ואז באמת לא צריך להשקיע הון. דווקא על נעליים לא הייתי חוסך. שוב לא צריך ב-1000 שקל, אבל צריך נעל טובה, שלא תתפרק ושההליכה תהיה נוחה. נכון בנפאל למשל הסבלים הולכים עם סנדלים, אבל אני חושב שמישהו שמגיע מהארץ לא מסוגל לעשות את זה. לגבי הנעליים, אני חושב שאפשר להשוות את ההבדלים לנעליים הצבאיות. הרי כולם חושקים בנעלייים הקלות עם הפס הכחול, כי הן יותר קלות, וכל מיני בולמים. אז כמו שבשירות הצבאי רציתם משהו טוב, ככה גם יהיה נחמד שבטיול של כמה חודשים, ואם הולכים הרבה ברגל בהרים, יהיה נחמד אם תהיה נעל טובה וחזקה. לגבי ביגוד, את הביגוד התרמי התחתון, אם אתה רוצה לחסוך תקנה רק סט בודד. תמיד אפשר ללכת אם זה כמה ימים, וזה גם אמור להתייבש מהר אם מכבסים/שוטפים את זה. לגבי הכסף. אם טיסה עולה 1000 דולר, וציוד עולה עוד כ-500 דולר. ישאר לך קצת פחות מ-6000 דולר לשרוף בדרום אמריקה, ואני מאמין שאפשר להסתדר עם זה לפחות חצי שנה.

tom900

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת:)

אבל אם אתה יכול להיות טיפה יותר ספציפי בקשר ליד שניה - ספרי מטיילים, שק"שים, וכל הציוד שאפשר להשיג יד שניה - כדאי בכלל או שעדיף חדש?

Mortza

New member
תשמע

כמובן שרצוי לקנות ציוד מחנות , אבל זה ממש יקר, יש לך אופציה ממש טובה שאתה יכול לקנות יד שנייה ורוב המקרים אנשים מוכרים דברים שממש טובים לשימוש ממש כמו חדשים, יש המון פורומים כאלו שאתה יכול להציץ מהם והינה נתתי לך קישור לאחד מהם .. לדעתי זה יותר שווה, ואתה יכול לקנות גם חלק מהדברים שמה! בקשר לשאלה של השודדים, בהחלט זה מפחיד ומרתיע אבל יש כזו אופציה או שתלך לבד ותסתכן או שתלך בקבוצה גדולה עם טיולים מאורגנים וזה רק ישמור עליך, עדיף לא להסתובב שמה לבד, גם אם אתה בן ( לרוב אומרים לבנות לא להסתובב) כדי מאוד להזהר עדיף להסתובב עם כמה שיותר אנשים איתך! בקשר לשאלת הכסף, מה ש-sela v אמר לך נשמע גם לי הגיוני, אבל תמיד שיהיה לך כסף אצל ההורים, שלמקרה ויפקידו אליך לחשבון...וזה מתקשר לי כמובן גם איפה לשמור את הכסף, לדעתי זה טוב מאוד מה ש-opoli לך זאת אופציה נחמדה מאוד ורצוייה !!! מקווה שתהנה ותשמור על עצמך, מתי אתה מתכוון לנסוע?

sela v

New member
לגבי ציוד יש שנייה

אפשר כל דבר. הגבול הוא שלך, למשל אם אתה לא רוצה נעליים משומשות... לגבי ספרים יד שנייה, ממש אין בעיה. אני שטיילתי באפריקה קניתי ספר על אזור מסויים, ושעזבתי את האזור ניסיתי להחליף או למכור את הספר ולקנות ספר על אזור אחר.

hagith1

New member
פגשתי בטיולי בדרא"מ מישהו שקנה רכב

במרכז אמריקה (ג'יפ) וטייל איתו בכל המרכז וירד איתו עד לדרום. הוא מכר את הרכב בארגנטינה או בצי'לה (אם אני לא טועה). לדעתי $7000 פחות או יותר יספיקו לך. קח בחשבון שהמדינות האנדיות הן זולות מאוד (בוליביה, פרו, אקוודור). ותמיד במקרה שתרצה להמשיך לטייל וכבר לא יהיה לך כסף, תמיד אפשר לעבוד במקומות שבהם תשהה. יש לי מס' הערות לגבי קניית הרכב: 1. במידה ואתה קונה רכב לבד (ואני לא ממש יודעת מה המחירים וקח בחשבון שלא מדברים במדינות אלו אנגלית,כך שתצטרך לעשות את כל המו"מ של הרכישה בספרדית ורצוי קצת יותר מבסיסית ולוודא שלא עובדים עליך), מעבר לסכנה ולפחד שיחלחלו בך (מה שיכול לתת לך הרגשה של חוסר הנאה מהטיול) אתה צריך לקחת בחשבון שהמרחקים הם עצומים, ואז זה מאוד קשה לנסוע 10 או 12 שעות ביום כדי להתקדם בטיול ולהספיק לראות מה שיותר בחצי שנה של טיול. 2. בגלל המרחקים העצומים חלק מהתרמילאים מעדיפים לחסוך בזמן וקונים טיסות פנים ממקום למקום (ניתן להזמין את הטיסות בארץ - ווזה, ואז זה מוזיל במשהו) - מה שלא תוכל לעשות במידה ויהיה לך רכב משלך. 3. לברר מה מחיר הדלק במקום. ** אם בכל זאת אתה בקטע של לקנות רכב, אני ממליצה לעשות את זה עם עוד אחד או שניים וכאלו שאתה מתחבר אליהם (כי כבר היו סיפורים על אנשים שהשכירו יחד רכב ואח"כ רבו ביניהם והלך הטיול) כך גם אתם מתחלקים בהוצאות וגם בנהיגה וכמובן שיש עם לדבר בדרך ...... לגבי הכסף: לדעתי כדאי להשאיר חלק מהסכום של הטיול בפק"מ בבנק פה בארץ ובמידת הצורך תבקש מאחד מבני המשפחה שישחרר את הכסף לחשבון וכך בערים הגדולות תוכל למשוך מזומנים באמצעות כ. אשראי. לא רצוי להסתובב עם הרבה מזומנים, לכן כדאי שיהיו לך טרוול צ'ק (של אמריקן אקס' הם הכי טובים) ותרשום לך מבעוד מועד את המס' שלהם בצד. כך תוכל לוודא שלא נגנבו ממך הצ'קים. לגבי הציוד: תלוי מה סוג הטיול שאתה הולך לעשות: אם אתה לא בקטע של הרבה טרקים, אז לא תמיד שווה להוציא הרבה כסף על נעלי הליכה, אם אתה לא מתכוון לישון באוהלים, אלא רק באכסניות, אז רצוי שיהיה כמובן שק"ש טוב, אבל לא משהו למינוס 10 מעלות. אם אתה יודע שלא תטייל בג'ונגלים וכאלו - לא רצוי לקנות כילה (למרות שגם אם בסופו של דבר כן תטייל בג'ונגל, תמיד אפשר לשכור כילה במקום). אלו הם רק חלק מהדוגמאות. רצוי שתקרא קצת על חומר על דרא"מ ותתייעץ עם אנשים שטיילו שם. בהצלחה !!

למעלה