תפוזבל לא עבד הלילה בביקוריי בחו"ל אני כמעט נבוך מהיחס של צעירים אלי, כשהם פונים בשיא הטבעיות ופותחים בשיחה ומגלים ענין באדם הזר שפגשו - בארץ אני בחזקת שקוף בעיני צעירים דומים, הכל בשם החינוך שקיבלו ב"קהילה".
לגבי אתרי היכרויות - זו אינדיקציה ברורה להעדר חיי קהילה, כשהמדד היחיד למפגש בין אנשים הוא אתרי היכרויות.
לגבי פסקתך בנושא קבצות תמיכה למבוגרים - היא מחביאה את התפיסה ההרסנית כל כך של הזוגיות, כמקום מפלט מהבדידות - האם באמת רק "מבוגרים ערירים שנשארו לבדם", סטרייטים או לא, זקוקים לתמיכה כזו? הראיה, שאפילו בתקופת הזוגיות שלי, בשנות ה-90, פעלנו יחד על מנת להקים קבוצה כזו לכל אלו שרוצים, חלקם בזוגיות וחלקם לא, הנחו אותנו לבקשתנו - כבוד גדול לנו - דן לחמן ותיאו מיינץ, שני הומואים קשישים "עריריים" כביכול.
"אנחנו, שלא כמו הסטרייטים, אנחנו קהילה" - חסרונה של מסגרת קהילתית תומכת מתבטא בכל מסגרת שהיא, סטרייטים מוצאים לעצמם עוגנים כי הם זמינים להם יותר אבל רבים מהם סובלים בדיוק כמונו מחסרונה של מסגרת תומכת כזו.
לגבי הנדבקים ואיגי - אין לי סטטיסטיקה כזו, אלא רק שיקולי סבירות - הטענה שחלק משמעותי מהנדבקים נדבקו בגלל אי ידיעה היא מאוד בלתי סבירה, כי אפילו מי שלא עבר באיגי, את המידע יש לו אמצעים רבים לקבל. טענתי לא נוגעת דווקא לאיגי אלא למקורות המידע - הצעירים האלו מיודעים, ו"נתמכים" אם רק ירצו, זה פשוט לא עובד.
שמעתי שלאחרונה הוחל בוועד בפעילות תמיכה לאנשים בסיכון *לפני* שנדבקו, בעיני - זו פעילות מקודשת, אהיה מוכן לסגוד למי שיזם אותה [יזמה לפי השמועה].