חדש כאן..

DevilSlayer

New member
חדש כאן..

שלום לכולם..

אני חדש כאן, אני סובל כבר כ-5 שנים מ"טיקים" שהם בעצם קולות בלתי נשלטים שאני עושה מהאף-גרון-משהו (אני בעצמי לא יודע בדיוק מה החלק שגורם לזה לקרות) אבל מה שלא יהיה זה מאוד מציק, מביך, כואב לפעמים בהתקפים חזקים..
הלכתי לנוירולוג שאמר לי שאני סובל מתופעה קלה של תסמונת טורט ויש לי כמה אופציות.
1. להתמודד עם זה
2. לקחת כדורים שמשפיעים על המוח ובזאת גם על התפקוד היומיומי שלי
3. ניתוח מוח (במקרים קיצוניים)

אני מנהל בחברת הייטק ואני טס הרבה לפגוש לקוחות, פגישות, הרבה ישיבות מרובות אנשים ואני מרגיש נבוך ולעתים אף משתדל לשבת בפינה מרוחקת בכדי שלא ישמעו אותי.. (במקרי לחץ - וכמו שאתם יודעים הייטק תמיד לחוץ, יש לי פשוט התקפים של טיק כל כמה שניות)
אני מגיע אף למצבים שבפגישות טלפוניות אני שם את עצמי על השתק כי אנשים אומרים "יש רעשים בקו"..

חוץ מהעובדה שאני רוצה קצת לפרוק ולהוריד מהלב.. רציתי לדעת אם יש לכם רעיונות אחרים מה אפשר לעשות עם זה..

יש לי עוד כמה דברים בלתי נשלטים כגון תלישת שיערות ותנועות בלתי רצויות של הראש אבל איתם אני חי.. הרעשים האלו.. הם מטריפים גם אותי לא רק את שאר העולם!!

טוב.. אני אשמח לדעת מה אתם חושבים..
ניסיתי פעם טיפות טבעיות - זה עזר לי ליומיים.. וואו אלו היו יומיים כל כך מבורכים.. לא הרגשתי ככה שנים.. אבל אחרי יומיים לא משנה מה עשיתי - הקולות היו איתי.. (גם להכפיל את כמות הטיפות או להפסיק תקופה ולהתחיל שוב לא עשה כלום)

ד"א - אני לא יודע למה זה התחיל.. כנראה שזה תמיד היה שם רק חיכה להתפרץ.. אבל התקופה שזה התחיל היה במהלך מלחמת לבנון השניה כשהייתי חייל והייתי שרוי תחת המון לחץ.. שם התחילו הטיקים..

תודה מראש ושבוע טוב :)

שביק

New member
שלום לחדש, ראשית ברוך הבא, אתה בחברה טובה,

עם אנשים טובים ואינטיליגנטים....

יש לי הצעה, אשר יכולה אולי לעזור וללא לקיחת תרופות, ובוודאי שללא ניתוח מח. השאר את מוחך במקומו בבקשה לבל יינזק חלילה.

השיטה היא הרפיה עצמית, נשימות מודרכות ומכוונות, וזה ללא תשלום אפילו, תמיד זמין וקיים.

בעזרת הנשימות אתה מכניס עצמך למצב רגיעה ומוריד את המתח בו אתה שרוי.

את הנשימות ניתן לעשות בכל מקום ובכל עת.

ישנם ספרי הדרכה לכך בסטימצקי.

על אחד הספרים אני יכולה להמליץ , רוצה להבהיר: אין לי כל קשר לכותב ולהוצאה או לכל גורם אחר! אני עצמי נעזרת בשיטה מזה מספר עשרות שנים למטרותי האישיות מאז התוודעתי אליו: שם הספר :

"הרפיה עצמית" של ד"ר ברוך אליצור. הספר נמכר יחד עם דיסק שמע.

מקווה ומאחלת שתיעזר בו, יביא לך תועלת בכלל למהלך החיים ויקל עליך את ההתמודדות היומיומית.

ב ה צ ל ח ה !!!!!!!!!

משביק

ברוך הבא!

תמצא כאן בית חם
יש לדר ברוך אליצור אתר אינטרנט וניתן להוריד כמה הרפיות למחשב
מאוד מומלץ לי עזר באופן אישי בתקופות מבחנים
אחד האנשים סיפר שהטיקים הפסיקו לו כשהוא הפסיק לעשות חשבון וטיקטק מתי שבא לו
יש אנשים שאם תגיד להם יש לי טורט ואני מוקטק קיבלו זאת בהבנה חלק שאלו מה זה
ראיתי גם טורטניק שהלך לשירותים טיקטק וחזר
תבדוק מה מתאים לך

הי איש,

אם ה"פריצה" של הטיקים "נולדה" בעקבות טראומה או חשיפה ללחץ- גם לי נשמע הגיוני שפעולות "ממגרות לחץ" הן הכיוון. (=הרפייה, מדיטציה, דימיון מודרך..לדעתי אלו שיטות מבורכות לכל אחד ל"שמירה על שפיות" בחשיפה לאורח החיים הלחוץ המקובל בהייטק וגם מיחוצה לו).

אולי גם התעמקות מול איש מקצוע באותה חוויה\תקופה שעוררה את הטיקים ו"היפטרות\התמודדות עם הרגשות\פחדים שהיו כרוכים בה אז, תסייע??!

זה מה שאני הייתי עושה במקומך, בעצמי.

תרגיש טוב.
ושיהיה בהצלחה!

שלום לך DevilSlayer

המקרה שלך הוא מקרה מעניין ומסקרן, היות ולא זכורים לי מקרים בהם האבחנה הראשונה ניתנה אחרי גיל ההתבגרות.

על פי ההגדרה הקלינית של תסמונת טוראט - מדובר בהפרעה שאמורה להופיע לראשונה בגיל הילדות (עד גיל 18), כך שבהמשך לאבחנה של הנוירולוג, אני מניחה שדיווחת כי בילדותך / נערותך היו סימנים מקדימים כאלה או אחרים. אם אחרת הדבר - יכול להיות שיש מקום לגשת לחוות דעת נוספת.

לגבי טיפול / הקלה - מעבר לאפשרויות שציינת - יש אפשרות לעזור לך באמצעות טיפול התנהגותי (HRT) שנותן לך כלים אשר מסייעים לווסת את הטיקים למצב נסבל. מדובר בטיפול קצר מועד - ופרטים נוספים ניתן לקבל באמצעות העמותה.

מעבר לכך - אני ממליצה שתתקשר אלינו ומאמינה שנוכל לעזור לך באופן אישי ובהתאם למצב הספציפי שלך.
ניתן להתקשר לטלפון 03-9012956 אחרי 21:00.

למעלה