חדש כאן

dorooni

New member
חדש כאן

לפרוייקט חדש שאני עובד עליו, נכנסתי אתמול לחיפוש בגוגל על חלומות.קראתי והתעניינתי, ואז הגעתי לערך בויקיפדיה על חלומות צלולים - זה די הפחיד אותי, למען האמת. דבר ראשון שעלה לי בראש היה הספר סופו של מיסטר Y מאת סקרלט תומס (ספר מעולה). קראתי עוד על בדיקות המציאות (שעון, כיתובים, היגיון) וגיליתי שזה בעצם הסיוט הכי גדול שחשבתי עליו אי פעם - שכל החיים האלה הם בעצם לא אמיתיים, רק חלום. החלומות שלי מוזרים מאוד. אני חולם על דברי יומיום, על דברים שלא קשורים אליי באופן ישיר (או עקיף), על דברים מפחידים או אחרים... כבר חלמתי פעם חלום באנגלית, חווייתי לא פעם (היום חלמתי אחד כזה) שאני מתעורר מחלום בתוך החלום. יש לי כמה שאלות. האם חלימה צלולה היא מסוכנת? היום חלמתי שאני מתעורר מחלום ומרוב פחד אני נשאר בשיתוק שינה לכמה זמן. השיטה לחלימה צלולה היא לעשת הרבה מאוד בדיקות מציאות כדי שהגוף יתרגל לעשות זאת גם בתוך שינה? האם זה מפחיד? כדאי לנסות? ומה היתרונות שזה נותן - זו בעצם התפלשות וחיפוש תשובות בתת מודע?

idanmeri

New member
תראה

חלומות צלולים אינם מסוכנים. זוהי חוויה מדהימה במיוחד, כאשר אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה וזה מרגיש ממש כמו מציאות. כמובן שזה עניין של תרגול, אם תתאמץ, אתה תגיע לחלומות צלולים. אני ממליץ מאוד, כמובן שכדאי לנסות. האמת גם כשאני התחלתי להתעניין בחלומות צלולים היו לי חששות לגבי זה, אבל ככל שהתעמקתי בנושא והתחלתי לתרגל שיטות לחלומות צלולים, כמובן שזה היה נראה בעיני כבר לא כזה מפחיד. כאשר אתה מבצע הרבה פעמים בדיקות מציאות ביום, המוח הוא זה שמתרגל לפעולה הזאת, וכך תעשה אותה גם בזמן חלום, כמובן שאין קשר לגוף. בזמן חלום צלול אתה כיאילו יכול לחקור את התת מודע שלך. החלומות באים מהתת מודע- אתה שולט בחלום = יש לך גישה מלאה לתת מודע שלך. מקווה שעזרתי מספיק, אם לא, אשמח לענות על עוד שאלות. ערב טוב, עידן.

dorooni

New member
אין סכנה

לאיבוד שפיות או משהו כזה... :\ אגב, קראת את הספר "מר ורטיגו"? ואת "סופו של מיסטר Y"? קראתי אותו שנה שעברה (עכשיו אני בן 14) והתפעמתי. רק היום נפל לי האסימון - הוא מתאר חוויות של חלומות צלולים!

idanmeri

New member
אין

סכנה כזאת לאבד שפיות. אם כבר יש סיכוי לבילבול בין מציאות לדמיון- וזה במידה והחלום ברמת צלילות גבוהה מאוד, כד כדי כך שנראה מציאותי למדי. אך לא כולם כאלה, יתכן ותחווה את החלומות חצלולים הראשונים שלך ברמת צלילות נמוכה, אך יש שיטות להגברת צלילות. על כך תוכל לקרוא האתר שמפרט בצורה יפה את הכל. וחלומות צלולים היא אכן חוויה הרפתקנית מאוד, בזמן נתון תוכל לעשות כל מה שמתחשק לך ומה שעולה לך על הדעת. אז אני ממליץ לך בחום להתחיל בתהליך הזה, אך קח בחשבון שאתה צריך להקדיש מעצמך כמה דקות בבוקר, ומדי פעם במשך היום לבדיקת מציאות, ואני מבטיח שיהיו תוצאות- במידה ותתמיד בכך. ודרך אגב אני בן 16. הנה הלינק לאתר, תהנה: http://www.planetnana.co.il/lucidity/

dorooni

New member
קראתי אותו קודם

מעניין. היו לי פעמים שבהן חלמתי שאני מתעורר מחלום - אם הייתי מסתכ בשעון אז, הייתי נכנס לחלום צלול אני קצת מפחד מזה למען האמת. רק שזה לא יפריע לי להיכנס לחלום. ובנוגע ליתרונות- אילו יתרונות יש לזה חוץ מהנאה? יש יכולת להיכנס ולקבל מסרים מהתת מודע?

idanmeri

New member
היי שוב

"היו לי פעמים שבהן חלמתי שאני מתעורר מחלום" - התעוררות כוזבת. התעוררות כוזבת היא כאשר אתה חולם שאתה מתעורר, וזה נראה אמיתי לגמרי, למרום שזה רק חלום. כדי להימנע ממצבים כאלה, יש לעשות בדיקת מציאות בכל פעם כשאתה מתעורר, ואכן לוודא שאתה לא חולם. ולגבי יתרונות- אתה יכול להגשים את כל מה שרצית לעשות אי פעם, הגבול הוא הדמיון! ויש לך גישה מלאה לתת מודע שלך, אתה יכול לגלות דברים, ולחקור את עולם החלומות. לגבי מסרים- בחלומות אתה מקבל את המסרים שהתת מודע רוצה להעביר לך, תוכל לרשום חלום בפורום החלומות, ואני יפרש לך אותו שם
, או אחד המנהלים, אם אתה רוצה תשלח לי את החלום בתור "מסר".

makron2

New member
תוספת...

אחת השיטות היעילות לחצלולים היא שיטת המיילד - זה מעיין חיזוק כוח הרצון ע"י תרגול מסויים. - פרוט על השיטה באתר של אלון וגם פה בדף 3 בפורום יש פרוט מורחב יותר בהודעה "מיילד פרוט ושאלות" משהו כזה.

למעלה